Ett Gott Slut och ett Gott Nytt År

Gott Nytt År önskar jag er alla!!
Bilden är lånad av Tripwiremagazine.com.

God morgon!
Nu är det inte många timmar kvar av detta 2010 och jag välkomnar 2011 med öppna armar.
Hade hoppats på att få lite sovmorgon idag, men jag är väl fortfarande uppe i varv efter de senaste veckornas slit och stress på arbetet, så klockan 06:30 hade min kropp tydligen fått nog av sömn.
Gårdagen var helt hysterisk på jobbet. Det kändes nästan som om halva Sveriges befolkning besökte butiken och det var inte så mycket annat att göra än att se hyllorna tömmas i ett rasande tempo. Nästan skrämmande att se hur mycket svenska folket egentligen dricker under dessa två sista veckor på året.
Vid 21-snåret igår kväll larmade jag på för sista gången detta år och gled över till Erssons för att hämta maten för denna afton. Champagnen och dessertvinet är på kylning och nu ska jag bara bestämma mig för vad det blir för rött till varmrätten. Det blir en ganska stillsam nyårsafton för min del och jag hoppas att jag lyckas hålla mig vaken till tolvslaget!
Ska strax hoppa in i duschen, sätta på en maskin tvätt och inventera skafferiet för att se om jag kanske kan ta och baka några cupcakes eller nåt idag eftersom lilla Milo lovat att komma och besöka sin moster på förmiddagen. Tomten hade visst åkt vilse och lämnat lite paket till honom här hemma i Sjöstaden...
Ha nu ett riktigt gott slut på detta år och självklart ett riktigt gott nästa!!
Kramar och på återseende!!

Endast ett fåtal dagar kvar av detta år

En Nyårsdukning helt i min smak!
Bilden är lånad från Sia.


Ytterligare en arbetsdag kan bockas av och läggas till handlingarna. Om det varit rätt lugnt och behagligt tidigare i veckan på jobbet, så kan jag ju lätt säga att så inte var fallet idag och de kommer definitivt inte så vara de resterande dagarna på denna vecka heller... Ärligt talat så har jag svårt att förstå att man vill utsätta sig för, som kund, för den totala hysterin som råder på Systembolaget under storhelgerna. Själv skulle jag aldrig få för mig att gå och handla vare sig mat eller dryck dagarna innan någon form av afton. Dessutom finns ju alltid risken att varan man är ute efter tagit slut. Men alla är ju inte som jag - uppenbarligen!!
Denna Nyårsafton har jag bestämt mig för att inte arbeta. Det är inte många nyårsaftnar jag inte jobbat, men i år ska jag inte sätta min fot på ett Systembolag.
Jag brukar, alltsomoftast, om jag är hemma, laga en trerättersmiddag tillsammans med vänner, men i år, har jag och min väninna Jenny kommit fram till att vi ska vara riktigt lata och därför har jag beställt årets trerätters från mina kamrater på Erssons Fisk och Deli. Känns riktigt skönt att inte behöva slava vid spisen utan bara sätta sig till bords och i princip få allt serverat och bara njuta av deras fantastiska mat. Nu ska jag bara bestämma mig för vad som skall plockas fram ur Champagnekylen här hemma...
Ha en bra kväll!!
Kram♥

Sparkling Snow


Har för tillfället bytt ut Yankee Candles Clean Cotton, som är en favorit här hemma, mot en av säsongens dofter, Sparkling Snow. Snötäckta granar, en släng av Patchouli och frukt är doften som utlovas av tillverkaren. Hur doftar egentligen snötäckta granar? Det vete sjuttsingen, men gott doftar den iallafall...

Nyss hemkommen efter en rätt behaglig dag på jobbet.
Över jul och nyår jobbar vi lite andra tider än normalt och börjar fylla upp butiken redan klockan 7 istället för, som i normala fall klockan 8 och då går vi som börjat tidigt hem redan klockan 17. Det är otroligt hur mycket vi hinner med under den extra timmen på morgonen, när vi kan ösa på utan våra kära gäster. Musiken dånar i butiken och alla kör järnet helt enkelt. Har upptäckt att valet av musik påverkar arbetstakten avsevärt bland mina anställda, så det blir absolut inga ballader på morgonen, utan riktig dunka-dunka med höga bpm (beats per minute). Tror nog att det blir till att lägga upp nya arbetstidsscheman i januari för att fortsätta med ett bra "flow" även när det inte är storhelg!!
Har precis satt på några koppar kaffe som jag tänkte avnjuta tillsammans med en Macaron eller två. Passade på att shoppa ett gäng på Erssons Bakficka igår, innan hemfärd från jobbet. Hade svårt att bestämma mig för smak, så det fick bli lite gott och blandat, bl a lakrits, pistage, vanilj, passionsfrukt och karamell. Nu kommer vi återigen till ett väldigt svårt beslut som måste fattas... Vilken eller vilka smaker ska jag välja? Livet är bra hårt ibland, eller hur?
Ha en fortsatt trevlig kväll och på återseende, hoppas jag!!
Kram ♥

God fortsättning...

Säsongens första tulpanbuketter inhandlades idag efter avslutat 4-timmars pass på jobbet denna Annandag Jul.

Fina buketten pryder köksbordet för tillfället och jag passade även på att byta underläggen till de grå istället för de vita som legat på bordet i någon vecka nu. Ombyte förnöjer...

God kväll!!

Åh, vad jag önskar att jag hade några månaders ledighet just nu...
De senaste månaderna har jag inte riktigt känt att jag är på banan varken psykiskt eller fysiskt. Känner mig totalt utmattad och utarbetad och önskar inget hellre än att få lite andrum. Jag är inte den som känner efter speciellt mycket utan har en tendens att köra på i hundranittio tills det tar stopp och för tillfället är stoppet väldigt nära.
Det vore oerhört skönt att ta sitt pick och pack och åka iväg någon eller några veckor till lite varmare breddgrader och rensa hjärnan, men januari är iallafall utesluten p g a lönerevisionen i företaget, som bör vara klar i slutet av månaden.
Har ni några tips på resmål i februari?

Saffranskaka och Physalis! En oväntat bra ...

img_0789 (MMS)

Saffranskaka och Physalis! En oväntat bra kombination. Hade dessutom ingen rom hemma, så den fick ersättas av Blossas glögg smaksatt med rom. Man tager vad man haver helt enkelt och det blev ju bra...


Leilas härliga saffranskaka på Juldagen

Ska strax iväg på Juldagsmiddag och har ägnat förmiddagen åt att baka en liten kaka att ta med istället för en blomma. Jag hoppas verkligen att den är god eftersom jag inte hunnit provsmaka den, men Leilas bakverk är väl alltid goda?

Ska försöka föreviga den så fort den pudrats och garnerats, men just för tillfället får ni stå ut med endast receptet.

God fortsättning och på återseende!!

 

Leila Lindholms Saffranskaka:

Detta behöver du:

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

8. Garnera gärna efter eget tycke och smak.


Receptet kommer från Leila Lindholm och återfinns på Recept.nu


God Jul ♥

En riktigt god och fridfull jul önskar jag er alla!!

Svart/Vita paket i jul

Svart, vitt och silver är färgerna som får dominera mina klappar i år. Jag är inte speciellt förtjust i alla färgglada presentpapper med olika mönster och motiv, utan mina presenter är alltid rätt diskreta och färgkoordinerade. Ja, jag vet, återigen är jag lite speciell och petig. Tycker själv att de jag hunnit med att slå in hittills, blivit helt okej, men stör mig på att min silverpenna hade torkat och jag fick skriva kort med guldpenna istället. Det är väl bara jag som stör mig på det, och min inneboende "vän av ordning" är inte så glad över detta!! Get over it, Katja !!!



Sköna Sjöstadsbilder

Bilder tagna på förra söndagens lilla eftermiddagspromenad i Sjöstaden.

"Tårtan" som jag kallar den är en perfekt plats att softa på en varm och solig sommardag.

Den nyaste delen av Sjöstaden, Hammarbyhamnen, där även min nya favoritrestaurang Zee är belägen.

Härliga promenadstråk längs med kajerna finns det gott om...

Snö, snö, snö och ännu mera snö... Som det ser ut nu kommer vi definitivt att få en vit jul vilket glädjer mig. Det värsta som finns med den svenska vintern är, att den alltsomoftast är rätt grå och slaskig, åtminstone, om man som jag, bor i huvudstaden. Mycket snö och en 5-6 minusgrader tycker jag personligen är optimalt.
Eftersom jag jobbade igår, har jag en hel del att ta tag i här hemma denna söndag. Några maskiner tvätt bör tvättas och en vända med både dammsugaren och golvmoppen behövs tas tag i, idag. Jag förstår inte riktigt hur det kan bli så stökigt här hemma trots att jag knappt hunnit tillbringa speciellt mycket tid i hemmet de senaste veckorna.
Måste även ta tag i inslagning av julklapparna idag, eftersom det den kommande veckan blir jobb från tidig morgon till sen kväll. Ärligt talat så längtar jag innerligt tills detta år är slut. Längtar till januari, när man äntligen får lite tid att andas...
Nu blir det risgrynsgröt med lite socker och kanel till frukost och givetvis en kopp kaffe innan jag ska sätta igång med dagens bestyr.
Ha en riktigt skön fjärde advent! Kramar, Katja

Förtrollande gott i skålarna

Just nu på vardagsrumsbordet...
Vänner och bekanta uppskattar nog de små skålarna.
Själv äter jag nog inte mer än ett par praliner i veckan, då min svaghet snarare ligger i mat än i choklad.
Jag är absolut inget godismonster, men tycker att det är fint att ha små chokladpraliner i skålarna här hemma.
Denna gång hittar man Geisha (min favorit), ljus choklad med hallonfyllning, nötfyllning och sist men inte minst, vanliga mjölkchoklad "bollar".

God förmiddag på er!!
Snön yr för fullt utanför mitt fönster här på åttonde våningen och har så gjort sen jag gick upp vid halv sju tiden i morse. Temperaturen ligger på ganska behagliga -2 här i Sjöstaden för tillfället, men vi får väl se hur länge det håller i sig.
Jag har mest lallat omkring i morgonrocken hela morgonen, men borde strax börja med att ta tag i stryktvätten från igår, duscha och göra mig i ordning för dagens möte på Huvudkontoret.
Mötet idag blir i kortaste laget, endast ett par timmar, varefter hela bunten ska vidare för avslutning med julmiddag någonstans i Stockholms innerstad. Var det blir, har vi ingen aning om, men vi lär ju snart bli varse, eller hur?
Nu gäller det bara att kika in i garderoben och se om jag hittar något att dra på mig. Antar att vi inte ska vara för uppklädda, för då hade vi nog blivit förvarnade om det.
Ha en skön torsdag, så får vi se om vi hörs någon mer gång denna dag!!

N e d s l ä c k t

Så härligt med taklamporna nedsläckta i hemmet på kvällskvisten. Hög mysfaktor med tända doftljus runt om i lägenheten och skenet av adventsstaken i köksfönstret.
Undrar egentligen hur mycket värmeljus som förbrukas i detta avlånga land så här års...?

De stora silvriga julgranskulorna sprang jag på i den lilla inredningsbutiken "Ljuvliga Hem" vid Sickla Kaj, här i Sjöstaden i söndags. Tyckte att de var lite i det dyraste laget, men å andra sidan slår man ut summan på deras livslängd, så blir de ju inte så dyra... Ha, ha, jag är verkligen ett proffs på att rättfärdiga mina inköp (och intala mig själv att det är okej).


Nybäddat med Durance Heliotrope

Passade på att bädda rent med de nya satinlakanen från Hemtex som inhandlades i helgen. Som ni kanske ser har jag slarvat lite, eftersom lakanen varken är strukna eller manglade denna gång, men orkade inte boka en tid i tvättstugan utan det fick bli en omgång här hemma helt enkelt. Inte alls likt mig, men men...
Jag behöver verkligen inte fler bäddset till detta hushåll, eftersom linneskåpet är proppfullt trots att jag gav bort en hel säck till min syster när jag flyttade. Trots detta, kunde jag inte motstå 2 set vid mitt senaste besök på Hemtex och dessutom var det ju fyndpriser på dessa grå, plus att ett svartvitt set fick följa med hem också.

De små söta stjärnskålarna på sängborden kommer från Granit och hör till deras julsortiment.

Sprayade mina nytvättade lakan med en textilspray från Durance i doften Heliotrope. Doftar alldeles ljuvligt i sovrummet efter denna behandling.

Systrarna Voltaire

Lördagen tillbringades tillsammans med Monica, lilla Vilma och Jenny i "nya" Farsta Centrum. Innan vi gav oss i kast med julshoppingen passade vi på att inta lunchen på Systrarna Voltaires fik, vilket visade sig vara ett alldeles perfekt val. Så mycket godsaker på en relativt liten yta...
Jag hade lätt kunnat stå bakom disken ett bra tag och bara tittat på alla godsaker på andra sidan glasrutan, men det var visst andra människor bakom mig som ville beställa, så det var bara att knäppa några snabba bilder med mobilen och fortsätta framåt. Ska nog ta och åka dit tidigt en vardag, för då kan jag nog stå kvar lite längre och begrunda allt gott.
Massor med goda mackor...
Beställde till slut en fantastisk Club Sandwich med kyckling, bacon och currymajonäs på mörkt bröd som påminde om kavring, toppat med balsamicocréme. Härlig balans mellan balsamicon, det något söta mörka brödet och sältan från den knaperstekta baconen. Sa jag att det var den absolut godaste Club Sandwichen jag någonsin ätit?
Inne i centrum hittade jag även Systrarnas lilla butik med en massa smått och gott... Väl värt ett besök!

Långpromenad i det vackra vintervädret den...

img_2291 (MMS)

Långpromenad i det vackra vintervädret denna tredje adventssöndag. En liten avstickare för sen lunch på Tezukuri Sushi vid kajen i Sjöstaden, varefter promenaden fortsätter upp på Söders höjder.


Nu har de äntligen kommit in...

Jag har i flera år gått och suktat efter dessa gummistövlar från Ilse Jacobsen, men det har aldrig blivit av att jag köpt dem. Häromdagen när jag surfade runt på Brando´s, i jakt på bl a nya tofflor, fick jag syn på dem återigen och mitt ha-begär väcktes till liv. När jag väl bestämt mig för att slå slag i saken och beställa de, så fanns de givetvis inte i min storlek. Typiskt!!
Tog precis en ny titt på sidan och nu hade min storlek helt plötsligt dykt upp igen. Underbart. Blir nog till att lägga en beställning omedelbums trots att det inte riktigt är väder för dem just nu, med de 9 minusgraderna vi har här i Hufvudstaden i skrivande stund.
Funderade länge och väl, om jag ville ha svarta eller vita, men slutligen föll valet på de svarta.
Jag bara älskar att beställa varor på nätet. Med några enkla, snabba klick öppnar sig en hel värld av saker. Snabbt, effektivt och tidsbesparande och dessutom slipper man trängas i affärer med allt och alla. I love it!!

Paket från Vinga of Sweden

Har länge varit på jakt efter äggkoppar till detta hushåll, men lite kinkig som jag är, har jag inte hittat några som fallit mig i smaken förrän nu. För någon vecka sedan hade Campadre ett oemotståndligt erbjudande från Vinga of Sweden och 3 sådana här frukostset klickades hem i ett nafs. Inte nog med att jag gillade äggkopparna, men i setet ingick även kaffekoppar, saltkar och jättesöta små porslinsskedar. Oemotståndliga, helt enkelt!! Vad jag nu ska med tre saltkar till återstår att se, men det finns nog säkert någon stackare i min omgivning som får ta emot de överblivna två...
Helt underbart glöggset klickades hem från samma tillverkare. Jag tycker att alla glöggset brukar vara så otroligt fula, men detta föll mig i smaken.
Ljuslyktor, ljushållare och ljusstakar kan man aldrig få för många av, tycker jag. Dessa tre ljusstakar med namnet Trull kommer från samma företag och jag gillar dem skarpt. Jag tror bestämt att de ska få flytta in i mitt sovrum.

Solig decemberonsdag och arbetar hemifrån

Om jag hade haft obegränsade resurser, skulle jag unna mig den underbara pläden och ett par kuddfodral från Ceannis "The Egg Collection". De skulle ju passa som handen i handsken här i Sjöstadshemmet, men jag tycker att 3000 kronor är i saftigaste laget för sådana saker. Känner jag mig själv rätt, så vill jag nog variera mig efter ett tag. Drömma kan man ju alltid göra eller hur?

Halloj!
Det är en alldeles underbart solig onsdag förmiddag och termometern visar på ett tiotal minusgrader här i Sjöstaden.
Jag tog mig friheten att arbeta hemifrån denna onsdag för att slutföra årets sista arbetsscheman. På jobbet är det ju konstant fullt ös, så arbetsro kan jag inte riktigt finna alla gånger när jag sitter på plats. Har för tillfället inte riktigt klart för mig hur jag ska få ihop schemat för jul och nyårsveckan eftersom det råder total hysteri dessa veckor och dessutom har min butik drabbats av både lång och korttidssjukskrivningar på sista tiden. Men, men allt brukar ju ordna sig på ett eller annat sätt, förr eller senare.
Förhoppningsvis blir jag klar innan solen går ner, för jag är faktiskt lite sugen på att ta mig en liten promenad runt Sjöstaden, denna vackra dag. Får ju lov att passa på att njuta av all sol och dagsljus som bara går denna dag, för i morgon är det återigen en lång dag inomhus.
Ha en riktigt härlig dag, vad ni än hittar på och på återseende!!

Magazines ♥

Några av de härliga magasin som jag prenumererar på för tillfället, som bara samlats på hög den senaste tiden.
Ikväll ska jag nog softa (det är jag värd) och bläddra igenom åtminstone ett par av dem.

Äntligen hemma efter en låååång arbetsdag! Idag kändes det verkligen som om den aldrig skulle ta slut. Förstår inte riktigt hur vissa dagar upplevs så oerhört långa medan andra tar slut innan man ens hunnit tänka tanken....
Hursomhelst så kom den till ända så småningom om nu sitter jag här vid köksbordet och intar mitt kvällsmål bestående av två gummiaktiga Billy´s panpizzor i smakerna peperoni och kebab. Det är nästan så att jag skäms för att tala om det, men ibland har nöden ingen lag.
Som sagt, snart blir det soffan och lite bläddrande i några av de tidningar som samlats på hög här hemma och kanske är det något av intresse på tv för ovanlighetens skull. Annars blir det nog till att krypa ner och eventuellt ska jag damma av spikmattan som inte använts på ett bra tag och lyssna på lite rogivande ljud i hörlurarna, i form av vågskvalp eller regn. Inget får en att slappna av och stressa ner så bra som dessa. Borde verkligen ta den tiden lite oftare känner jag just nu....
Hoppas att ni har en fortsatt trevlig kväll och ses vi månne i morgon igen!?

Vaniljvita julstjärnor

Vaniljvita julstjärnor införskaffades under lördagens lilla shoppingtur. Jag lyckas allt som oftast ta kål på dessa blommor, så vi får väl se hur länge dessa står sig....

God morgon på er!!
Becksvart ute så här dags denna decembertisdag och lika becksvart är det när jag går hem från jobbet ikväll. Är alldeles strax på väg mot ett tolvtimmars pass på jobbet igen, men det är helt okej eftersom jag slutar vid lunchtid andra dagar på veckan.
Nu en snabb kopp kaffe, en härligt varm dusch och sen bär det av...
Ha en bra dag och på återseende!

Söndagens lussebullsbak

Resultatet av gårdagens lussebullsbak. Använde mig av ett recept från Arla och jag måste säga att de blev de godaste lussekatterna jag någonsin bakat. Riktigt saftiga och härliga.

Passade på att avrunda söndagkvällen med lite Äppelglögg med smak av apelsin och saffran och självklart ett par av mina nybakade lussekatter. Värmde glöggen som sig bör, men den kan även med fördel drickas med några isbitar i som en fördrink på julens fester.


God eftermiddag!!
Tänkte dela med mig av receptet på lussebullarna jag bakade igår. Som jag nämnde tidigare, använde jag mig av ett recept från Arla och jag blev så himla nöjd med slutresultatet.
Lussebullar

ca 35 st

Detta behöver du:

50 g jäst (för söta degar)
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella
1 g saffran (2 påsar)
2 dl socker
1 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl (jag använde Manitoba)

Garnering:

Russin

Pensling:

Ägg

Gör så här:

1) Smula jästen i en degbunke.
2) Smält smöret i en kastrull.
3) Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader.
4) Häll degspadet över jästen.
5) Rör om så att jästen löser sig.
6) Tillsätt  kvarg , saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
7) Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter.
8) Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.
9) Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer.
10) Lägg dem på smorda plåtar.
11) Garnera med russin.
12) Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
13) Pensla med uppvispat ägg.
14) Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.

Lycka till med bakningen!!






Zee - The restaurant

Hade verkligen ingen lust att laga någon mat igår kväll, så lördagens middag intogs på den alldeles nyöppnade restaurangen Zee här i Hammarby Sjöstad. Det blev en alldeles gudomlig kalvburgare med karljohanssvampssås för min del denna premiärafton, men det finns även en hel del annat gott på deras ambitiösa meny. För tillfället är det mycket skaldjur och viltfågel i spännande smakkombinationer på menyn och fokus kommer att ligga på internationell matlagning även framöver.
Restaurangen är i två plan med en matsalsdel med 35 sittplatser och en loungeavdelning med en enklare barmeny en trappa upp med enorma panoramafönster med utsikt över Hammarby Sjö. Inredningen känns lyxig i modern Art Decó stil, med kristallkronor, mosaik och marmor blandat på ett stilsäkert sätt.
De vita skinnsofforna och fåtöljerna föll jag omedelbart för och likaså matsalsmöblerna i bilden högst upp.
Restaurangen drivs av krögarparet Hannes Seeman och Andreas Nylén som tidigare arbetat på bland annat Fredsgatan 12 och Kung Carls bakficka. Parets ambition är att sätta Hammarby Sjöstad på den gastronomiska kartan och det är vi ju ytterst tacksamma över. Äntligen en "finkrog" i min stadsdel.
Till sommaren ser jag fram emot att besöka matbaren Zeeside som ligger vägg i vägg med restaurangen och som utlovar en enorm uteservering med sol under hela dagen. Jag kommer nog att älska det här stället...
Bor ni i närheten, rekommenderar jag starkt att besöka restaurangen. Om inte, är det värt ett besök oavsett. Jag ger killarna en stark fyra av fem och jag hoppas innerligt att de lyckas med sin restaurangsatsning.

2:a Advent 2010

Silver, silver, silver.... Så fint tycker jag mot allt det vita runtomkring.

Adventsljusstaken från Clas Ohlson är på plats i köksfönstret sedan en dryg vecka tillbaka. Orkidén får snart flytta in i sovrummet tror jag bestämt, men inte förrän jag hittar en stor vit julstjärna som får låna dess plats under de närmsta veckorna.
Silvriga kulor får trängas i en hög vas från Mio.
Snart ska ljus nummer två tändas här i Sjöstadshemmet.

Ännu mera julgranspynt i en stor låg skål på vardagsrumsbordet tillsammans med alla magasin som samlats på hög eftersom jag inte haft tid att läsa de än. Den som väntar på något gott....

Tooodelooo!!
Återigen söndag och veckan har passerat i ett rasande tempo. Lyckades med konststycket att sova ända till halv åtta i morse trots att jag gick och lade mig strax efter tio i går kväll. Jag har varit så oerhört trött denna vecka eftersom jag sovit så dåligt två av dagarna och vaknat vid tre, fyra på morgnarna och inte kunnat somna om på en gång. Jag antar att det är all stress över julen som satt sina spår. Dessutom har jag känt mig lite halvkrasslig i övrigt denna vecka, men det verkar som om det inte tänker slå ut ordentligt. Tur det, för jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu.
Sitter med min första kaffekopp och funderar på om jag ska ta och hoppa in i duschen och göra mig i ordning för en liten sväng till Sickla Köpkvarter. Egentligen hade jag inte tänkt kliva utanför min dörr idag, men det vore ju skönt att ha några julklappar avklarade. Som tur är, behöver jag inte handla speciellt många klappar eftersom min släkt inte bor i landet, men min kära syster och lilla Milo ska få några paket iallafall.
Lite bullbak i form av lussekatter kanske hinns med idag också om jag har tur. Måste bara komplettera med lite ingredienser innan jag kan sätta igång med bakandet. Saffran har jag redan bunkrat upp med, men måste fylla på förråden med jäst, kesella och lite smör innan jag kan börja skapa.
Ha en skön andra advent så hörs vi nog snart igen.

Pepparkakscupcakes med rosa kardemummafrosting

God afton!!
Trött som få efter att ha sovit extremt dåligt i natt, men istället för att vila någon timme på eftermiddagen, satte jag igång med två projekt samtidigt här i Sjöstadshemmet. Dels fick jag för mig att återanvända ett recept från Linas matkasse och  samtidigt började jag baka pepparkakscupcakes med kardemummafrosting. Ville göra något annorlunda denna gång och hittade röd karamellfärg i skåpet, så det fick bli knallrosa frosting. Lite juligt är det ju trots allt...
Nu ska jag ta en snabb dusch och sen ska jag faktiskt ta och krypa ner i sängen och hoppas på att jag sover hela natten denna gång. Det är en lång arbetsdag i morgon igen, så det gäller att vara utvilad.
Natti, natti!!

Mörkt och kallt denna första decembermorgo...

img_1482 (MMS)

Mörkt och kallt denna första decembermorgon! Jag är på väg till jobbet och jag känner mig väldigt ensam på gatorna så här dags. Var är alla människor idag? Ha en skön dag så hörs vi nog lite senare eftersom jag förhoppningsvis slutar tidigt idag! Kramar.


RSS 2.0