Leilas härliga saffranskaka på Juldagen

Ska strax iväg på Juldagsmiddag och har ägnat förmiddagen åt att baka en liten kaka att ta med istället för en blomma. Jag hoppas verkligen att den är god eftersom jag inte hunnit provsmaka den, men Leilas bakverk är väl alltid goda?

Ska försöka föreviga den så fort den pudrats och garnerats, men just för tillfället får ni stå ut med endast receptet.

God fortsättning och på återseende!!

 

Leila Lindholms Saffranskaka:

Detta behöver du:

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

8. Garnera gärna efter eget tycke och smak.


Receptet kommer från Leila Lindholm och återfinns på Recept.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0