Sista novemberdagen...

Nu känns sovrummet som ett sovrum, när mina Cindy-lampor och sängborden äntligen kommit på plats.

Eftersom sängborden från tyska Hülsta, som jag bloggat om tidigare, inte finns att köpa i Sverige, fick jag hitta på en annan lösning helt enkelt. För några veckor sedan besökte jag återigen den svenska möbeljätten och kom hem med 2 st väggskåp, 8 st ben och två vitrinluckor och voilá, 2 sängbord hade skapats.

God kväll i bloggvärlden!
Ledig tisdag igen och lunchdejt med Robin på Vapiano avklarad. Hade faktiskt inte varit på denna restaurang tidigare trots att jag bara hört gott om den. I och med att Robin arbetar bara ett stenkast från restaurangen passade det sig alldeles ypperligt att vi intog vår lunch där och jag måste säga att jag tyckte att det var ett riktigt trevligt ställe med ett lite annorlunda upplägg än vad man är van vid. Maten tillagas vid beställning och notan laddas på ett litet plastkort, som man tar med sig till kassan på vägen ut. Miljön är rätt avskalad och avslappnad och det uppskattar ju en minimalist som jag. Ska definitivt ta och besöka stället igen, kanske för en vinlunch eller middag vid ett senare tillfälle.
Nu dags för ett sprillans nytt avsnitt av "The Event", en kopp kaffe och årets första lussebulle. Dock inte hembakade denna gång... Har inte riktigt hunnit med att ta tag i det än, men snart så.
Hade för avsikt att baka lite julinspirerade cupcakes idag (pepparkaksmuffins med kardemummafrosting), men inspirationen försvann ut i tomma intet, så det får bli en annan dag helt enkelt.
Ha en skön kväll, så ses vi väl snart igen!?

Hej och hå vad tiden går...

Han här, min nya vita inneboende, fick följa med hem från mitt senaste besök på Iittala Outlet i Gustavsberg. Han fick förvisso ett par kompisar också, men denna gång får han stå alldeles solo. Kamraterna dyker säkerligen vid ett annat tillfälle...



För tillfället rusar dagarna och ibland önskar jag att jag bara kunde dra i handbromsen. Senaste veckan har jag haft hysteriskt mycket att göra på arbetet, med långa dagar som följd, vilket har inneburit att min närvaro här på bloggen har varit ytterst begränsad.
I helgen är det dags för årets första julbord tillsammans med arbetskamraterna, så jag gjorde ett tappert försök att hitta något kul att ta på mig på lördag, men jag lyckades inte hitta något som föll mig i smaken. Jag tycker att det är svårt att hitta kläder som inte är för vardagliga men heller inte för uppklätt. Den där mittemellan-klädseln om ni förstår vad jag menar...
Vår trivselafton kommer att starta med lite fysisk aktivitet i form av bowling och därefter blir vi hämtade och skjutsade till Engelen för klassiskt julbord. Jag kan väl inte påstå att jag skulle ha valt det stället om jag privat velat äta julbord, men i detta fall är det ju många viljor och smaker som ska tillfredställas, så vår festfixare på jobbet styrde upp detta.
Dags att börja förbereda sig för läggdags, så en dusch står alldeles strax på agendan för min del. Det blir till att ha lite större tidsmarginaler i dessa dagar, då snöovädret sätter sina spår i trafiken. Hur kommer det sig att vintern varje år kommer som en överraskning för oss svenskar? Vi borde ju för sjuttsingen vara vana och förberedda på detta. Men nej, vi blir lika förvånade varje år...
Ha en skön kväll och vi ses när vi ses!! Kram



Novemberpyssel

Nu har jag verkligen överträffat mig själv... Jag är ju egentligen ingen pyntmänniska, vare sig det handlar om julpynt, påskpynt eller något annat pynt, men i år har jag slagit till och skapat mig en liten adventsstake. Den är lite lagom diskret och jag kunde inte motstå de små snögubbarna - de är ju bara för söta!! Vad tycks?

Tjohoooo!!
Äntligen hemma efter ett par riktigt intensiva kursdagar. Laddad till tusen och ivrig att få dela med mig av dagarna till mina anställda. Hjärnan är fylld till bristningsgränsen med tips och råd för hur vi ska lyckas föra budskapet vidare till alla medarbetare och samtidigt få de att acceptera och inspirera/inspireras i sina kundmöten. Spännande, men samtidigt lite skrämmande faktiskt. Jag har ju en tendens att alltid överarbeta saker och ting i min strävan efter perfektion, så min utmaning för 2011 blir att förmedla budskapet på ett lättförståeligt och inspirerande sätt och skapa acceptans för våra nya arbetssätt.
Nu blir det en snabb pasta till middag, lite reflektion kring kursdagarna och kanske ska jag ta och se "nya" Lyxfällan på tv innan det är dags att avsluta dagen.
Ha en skön kväll och på återseende helt enkelt!!

Kärleken till vitt - ett arv?


Visar några bilder på mammas och pappas hus utanför Åbo i Finland.
Nu kanske ni förstår min besatthet av vitt, jag är helt övertygad att jag fick det i modersmjölken.

Min mor håller min far i konstant arbete. Det finns alltid nya projekt att ta tag i...

God kväll på er!!
Befinner mig för närvarande ute på Systembolagets Lärcenter ute på Skarpö, strax utanför Vaxholm.
Förutom all aktivitet på Sb:s lärcenter, händer det inte speciellt mycket på denna ö såhär års. Jag tror att det bor ca 400-500 personer på ön (permanentboende), men det finns en hel del fritidshus, vilket ökar trafiken en hel del under sommarhalvåret. Det känns nästan som om man kommer långt ut på landet när man är här och ett helt annat lugn infinner sig hos en, än inne i stan, så fort man kört av färjan.
Det har varit en minst sagt mustig dag, med mycket intryck, grupparbeten, reflektion och självrannsakan av sin egen verksamhet. Temat för dessa dagar är, som jag kanske nämnt tidigare "Det goda kundmötet" och vi ska få med oss verktygen för att kunna leda det goda kundmötet på våra butiker när vi kommer hem igen. Spännande och samtidigt lite nervöst faktiskt!
Jag kommer nog sannerligen sova som en stock inatt och kommer inte vara uppe så länge till. Ska surfa runt en stund till och kika in hos favoritbloggarna för att se om det hänt något kul.
God natt på er och ses förhoppningsvis snart igen. Ciao!!

Så mycket vackrare än så här kan det inte bli...

Så vackert att man blir alldeles tårögd... Får jag flytta in här?

Foton av Tim Björn
God morgon, Bloggen!!
Sitter med min kaffekopp vid köksbordet denna lediga tisdag och blickar ut över hustaken.
Det verkar som om solen tänkt smyga fram idag och temperaturen ligger på behagliga 0 grader. Funderar lite kring hur jag ska lägga upp dagen eftersom jag har en hel del att ta tag i, denna tisdag. I morgon åker jag iväg på kurs i ett par dagar och innan dess skulle jag behöva tvätta, packa och gå igenom föruppgiften vi blivit tilldelade. Funderar också på att hinna med att åka en sväng till Länna och kika in på Mio Möbler tillsammans med Jenny och till kvällen ska jag in till jobbet för ett Temamöte i "Det goda kundmötet". Eftersom mötet börjar kl 19:30 och pågår i ett par timmar, måste jag ju ha packat och lagt fram allt inför morgondagen redan innan. Jag lär ju knappast orka ta itu med det när jag väl kommer hem vid tiotiden...
Nä, dags att sätta lite fart och hoppa in i duschen och därefter strukturera upp dagen. Det är mkt som ska hinnas med helt enkelt!!
Ha en underbar dag och på återseende!!
U2 – White As Snow

Buskul söndag

Sååå, roligt att busa med lilla Milo 2½, men jag kan ju lugnt säga att min energinivå inte ens är i närheten av hans.
Nu blir det en favorit i repris från förra söndagen, d v s Spaghetti Bolognese till middag och därefter soffan och en söndagsfilm. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag vill se en komedi eller en thriller, men får känna efter medan jag äter middag.
Kom precis på att jag började bädda rent strax innan min kära syster och Milo kom på besök, så det får jag nog ta och avsluta innan jag börjar slappa. Inte kul att ta tag i det efter filmen, då det nästan är läggdags. "Business before pleasure" har jag blivit itutad sen barnsben, så det är bara att sätta igång!!
Hoppas ni haft en behaglig söndag och god fortsättning på den!!
Kram, Katja

Det goda köket

Bilden är lånad på nätet.
Hellooo!!
Har ni inget för er i helgen och bor i Stockholmsområdet, vill jag passa på att tipsa om ett trevligt evenemangStockholmsmässan.
Det Goda Köket går av stapeln för 12:e året i rad och är Nordens största konsumentmässa för mat och dryck och köksutrustning. Passa på att mingla bland mat/vinpersonligheter, prova vin och bläddra i det senaste på kokboksfronten.
Själv har jag ingen möjlighet att gå denna helg eftersom jag idag ska på födelsedagskalas och i morgon kommer min lilla gudson, Milo på besök. Fast det råder ingen nöd på mig, jag har ju besökt mässan vid ett flertal tillfällen tidigare och dessutom provar jag ju en hel del drycker i arbetet.
Nu ska jag ta och lägga på ett kol, så att jag hinner ta en sväng förbi Farsta Centrum innan kalaset i Farsta Strand. Är för tillfället på jakt efter fina adventssiffror till mitt ljusfat, som ju bör stå klart redan om ett par veckor. Jag är inte helt på det klara med hur de ska se ut, men jag vet när jag ser dem!! Undrar om Panduro eller möjligtvis den lilla inredningsbutiken (som jag helt glömt bort namnet på) i Centrum kan ha det jag eftersöker? Ska hur som helst ta en titt där...
Ha en riktigt trevlig lördag, vad ni än beslutar er för att göra, så ses vi snart igen! Om ni vill, förstås...
Kram, Katja
Heather Nova – Maybe Tomorrow

Recept på godaste kantarellpajen

Bilden är lånad på nätet.

Tänkte dela med mig av receptet till den goda Kantarellpajen jag lagade till min lilla tapasafton förra helgen.

Fick en förfrågan i morse här på bloggen om recepten till godsakerna på min lilla tapaskväll i förra veckan.
Blev oerhört glad över detta och självklart delar jag mer än gärna med mig av recepten, så här kommer receptet på kantarellpajen till att börja med.

Detta behöver du:

8-10 bitar

Vetemjöl
Smör
Vatten
Rensade kantareller
Purjolök
Paprikapulver
Salt & Peppar
Kesella
Philadelphia ost
Ägg
Gräslök
Cayennepeppar

Så här gör du:

  1. Börja med att nypa ihop 2,5 dl vetemjöl och 100 gr kallt smör.
  2. Blanda i så mycket vatten (ca 3 msk) att det går att göra en degboll.
  3. Platta ut degen och lägg i en plastpåse i kylen en liten stund.
  4. Sätt ugnen på 200 ° C.
  5. Tryck ut pajdegen i en form (ca 25 cm i diameter).
  6. Ställ gärna in den i kylen medan du gör fyllningen.
  7. Rensa kantarellerna (800 gr) och skär de i bitar, men spara 10-15 st småsvampar att steka hela el delade på mitten för garnering.
  8. Hacka purjolöken (ca 15 cm av det vita på purjolöken)
  9. Lägg kantarellerna i pannan utan smör och låt det mesta av vattnet steka bort.
  10. Lägg i smör och blanda i den hackade purjolöken. Stek i ca 10 min och smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
  11. Lägg den stekta svampen i ett lager på botten av pajformen.
  12. Stek sedan de sparade hela eller halva kantarellerna.
  13. Vispa ihop Kesella (2 dl), färskost (2 dl) och ägg (4 st) till äggstanningen.
  14. Blanda i gräslök, salt och cayennepeppar efter tycke och smak.
  15. Ringla ut smeten över svampen och jämna till.
  16. Fördela de hela eller halva kantarellerna ovanpå.
  17. Grädda i ca 30-35 min på den nedre falsen i ugnen eller tills dess att äggstanningen är fast och färgen fin. Ser ytan ut att få för mycket färg, kan du lägga över en bit folie mot slutet.
Hoppas att pajen faller er i smaken. Själv tyckte jag att den vart supergod!!

Nu ska jag ta och göra mig i ordning för ytterligare en arbetsdag. Fick ju sovmorgon idag eftersom gårdagens möte på Huvudkontoret förlängde min ordinarie arbetstid. Ses förhoppningsvis snart igen!! Ha en bra dag.
Kram, Katja

Catching up on my reading...

Ikväll ska jag nog krypa till kojs något tidigare än vanligt och passar då på att bläddra igenom de 4-5 magasin som samlats på hög här hemma de senaste veckorna.
Jag läser aldrig böcker på kvällskvisten eftersom ögonen går i kors efter första stycket och det innebär att jag aldrig kommer förbi första sidan. Bokläsning lämnar jag således till semesterveckorna, då jag kan plöja igenom 2-3 böcker i veckan.

Burrrr, riktigt kyligt har det varit denna andra måndag i november. Tittade som hastigast på termometern i morse när jag skulle gå till jobbet och tyckte att det stod -3 grader. Efter att ha småpratat med kollegorna en stund kom vi fram till att det var -8 och inte -3. Tänk vad fel det kan bli när man inte orkar tända lampan här hemma på morgonen. Jag är iallafall glad över att jag tog på mig "Michelingubbe-jackan" och inte dunvästen som jag hade på mig större delen av förra veckan. När jag promenerade hem vid 14 tiden, var det fortfarande rätt kyligt, men ganska uppfriskande och behagligt. Det fick bli dagens motion , det!!
Nu ska jag ta och svänga ihop en snabb Spaghetti Bolognese till middag och sen ska jag nog ta och se en film.
Vad sägs om "Eat, pray, love" eller "Lyckan, kärleken och meningen med livet" som den heter på svenska. Jag tror nog att den kan vara så där lagom lättsam och gullig som måndagskvällsunderhållning.
See ya!!
Beth Hart – Like You (And Everyone Else)

Allhelgonahelg med tapas och trevligt sällskap

Godsaker framtagna för Allhelgonahelgens tapasafton tillsammans med Jenny och Jenny.

Oj, till och med jag lyckades fastna på bild mitt i förberedelserna för aftonen.

Kantarellpajerna gräddas i små portionsformar. Lite roligare än att göra en stor paj...

Vitlöksfrästa champinjoner, tomat & mozzarella sallad och heta korvar i skålarna.

Jenny och Jenny ställde upp på bild innan det var dags för vår kulinariska resa.

Dags att börja plocka...

En salig blandning av godsaker fick samsas på tallriken. Lomo, chorizo, heta småkorvar, klyftpotatis, tomat & mozzarellasallad, crostini med tapenad, vitlöksfrästa champinjoner, lufttorkad skinka fylld med philadelphia ost och aprikoser, kantarellpaj, smördegsknyten med spenat och fetaostfyllning, aioli och sweetchilimarinerade kycklingspett.

Riktigt trevlig Alla Helgons Dag tillsammans med Jenny och Jenny här hemma hos mig.
Det är alltid lika mysigt med middagsträffar hemma hos någon av kompisarna och denna gång hamnade vi hemma hos mig här i Sjöstaden. Det är inte alltid lätt att få till ett datum som passar oss alla i och med våra hektiska scheman. Vi hade dock varit ute i god tid den här gången och planerat in gårdagen långt i förväg.
Menyn var förberedd och matshoppingen sköttes på förmiddagen. Vi hade stämt träff redan klockan fyra, för att tillsammans tillaga kvällens tilltugg. Givetvis startades umgänget med ett glas Champagne för att "kicka" igång den kreativa processen ordentligt.
Väl till bords, njöt vi av våra skapelser och uppdaterade varandra om den senaste tidens händelser i sällskap av goda viner.
Vaknade hyfsat tidigt i morse och har ägnat morgonen åt att plocka undan från gårdagkvällen och diskmaskinen går för fullt . Strax, blir det en kopp kaffe och en dusch och sen ska jag försöka övertala Jenny R att ta en tur till Ikea. Vi får väl se om jag lyckas med övertalningen eftersom hon är lite tung i huvudet idag. Själv är jag pigg som en lärka och oerhört glad över att det är strålande solsken ute denna söndag. Lite frisk luft skadar ju aldrig, så det kanske blir en prommis lite senare.
Ha en skön söndag och på återseende!
Petter – Stockholm i mitt hjärta

Julpynt och annat smått

Tog hissen upp till gubbdagiset Claes Ohlson idag, då jag slutade klockan 18. Skulle egentligen bara upp för att köpa tre halogenlampor till ljusrampen ovanför köksbänken, men som vanligt när jag släpps in i en affär stannar det inte bara vid det nödvändiga utan med följer också en massa annat smått och gott.
Förutom de små lamporna hittade jag en adventsljusstake i vitt trä och borstat stål som jag inte kunde motstå och höga vita salt och pepparkvarn som jag letat efter ett bra tag. Vet inte riktigt hur kvalitén är, men det visar sig väl.
I år tänkte jag faktiskt ta och julpynta lite här hemma, vilket jag normalt inte brukar göra i någon större utsträckning. Är inte speciellt förtjust i julens färger i inredningen, men vitt och silver går ju alltid hem hos mig. Brukar dessutom inte vara hemma speciellt mycket under julen eftersom jag oftast jobbar hysteriskt mycket under tiden normala människor är lediga och kan njuta av helgerna. Själv är man mer eller mindre ett vrak, när det väl vankas julafton. I år vet jag inte riktigt hur det blir än. Ska jag åka till mina föräldrar i Finland eller blir det julfirande hos syster min i Åkersberga? Återstår att se, helt enkelt!
Hur firar ni andra jul?
De fina salt & pepparkvarnarna får samsas med olja & vinäger flaskorna från Cult Design på köksbänken.
I skålen som för tillfället står på bänken trängs en aubergine som väntar på tillagning med nya silvergrå servetter från mitt senaste besök på Iittala Outlet i Gustavsberg. De lär ju inte bli så långvariga där i och med att jag egentligen avskyr att ha för mycket grejer framme...

Lady Antebellum – Need You Now

En sval Punto Nino Reserva från Chile unna...

img_0096 (MMS)

En sval Punto Nino Reserva från Chile unnar jag mig denna onsdagkväll! Det är jag säkert värd?


Pure by DKNY

Pure är en fräscht blommande doft med noter av vanilj och lotusblomma från Donna Karan.

Nu har den hittat till Sjöstaden, doften jag nämnt i ett tidigare inlägg.
Tack snälla Sandra för att du orkade släpa hem den till mig efter din semester!!

Vilken härlig dag det har varit hittills... Allt har flutit på så himla bra ända sen jag klev upp ur sängen i morse.
Effektiv i morgonbestyren hemma, bra energi på jobbet hos medarbetarna (och hos mig själv), tidig hemgång, bra tajmat sms och samtal om att paket fanns att hämta på Ica och favoritinredningsbutiken i Köpkvarteret. Inte nog med det, stötte på en killkompis när jag skulle lämna arbetsplatsen och fick både lunchsällskap och skjuts hem med mina paket.
Vad som döljer sig i paketen kanske ni som följt bloggen kan gissa er till, men annars får ni ge er till tåls, bilder kommer när ni minst anar det...
Tänk om alla dagar flöt på som denna, vad enkelt livet skulle vara då.
Tom Boxer feat Antonia - Morena

Berocca Boost & Duon

Besök hos Ia på Salong DuonKungsholmsgatan stod på dagens agenda.
Det var verkligen på tiden eftersom det var några månader sedan jag klippte mig sist. Ia hade även avsatt tid för färgning, vilket jag inte alls hade förväntat mig idag. Jag är bara tacksam för att hon klipper mig då och då, men då fick vi ju samtidigt lite mer tid till att filosofera och "catch up".

På vägen till salongen passade jag på att springa in på Apoteket för att införskaffa lite Berocca Boost, som jag hört ska vara väldigt effektivt när man behöver lite extra energi. Enligt förpackningen "ökar den min förmåga att prestera på topp genom att optimera koncentrationen och förmågan att fokusera och tänka klart". Lysande, om det nu fungerar som utlovat. Jag är alltid lite skeptisk till en början, men är villig att ge det en chans.
Fick även med mig en extra förpackning till Ia, som också känner sig orkeslös så här års. Jag tror helt enkelt att jag behöver lite sol och bad, men det får nog vänta till tidigast i januari, då saker och ting lugnat ner sig en smula, framförallt på jobbet.
Sen jag vaknade i morse har jag känt av lite lätt att jag har ett huvud, men värken hade inte riktigt brutit ut, utan snarare gått och småmolat halva dagen. När jag satt på bussen hem och lyssnade på min ljudbok, blev det bara värre och värre. Berodde troligtvis på att jag inte ätit något sen min kvällsmacka dagen innan, så jag får ju skylla mig själv. Väl hemma, sprang jag in på Sushin runt hörnet för att få med mig lite Yakiniku hem, men det var en riktig besvikelse tyvärr. De gånger jag ätit Yakiniku tidigare, har det alltid varit finstrimlat kött, men detta var som stora "elefantöron" och smakade inte riktigt som det brukar. Glufsade dock i mig maten direkt ur hämtlådan, men kommer nog inte att köpa deras Yaki fler gånger.
Till kvällen blir det nog en macka eller två och en stor kopp té, trots att jag tagit fram torsken ur frysen. Hade tänkt laga dillbakad torskfilé med kokt potatis idag, men inspirationen är inte på topp p g a huvudvärken. Som tur är, har jag huvudvärk ett par gånger om året på sin höjd, så jag ska inte klaga.
Ha en bra kväll och ses när vi ses och hörs när vi hörs! Kram



1/11 20 hundra 10

img_0588 (MMS)

Jaha, ännu en månad har passerat och vi är nu inne i november. Har nyligen kommit hem efter en långkörare på jobbet, då jag knatade iväg något tidigare än vanligt till mitt arbete p g a lanseringen av årets 25 glöggsorter och dessutom en hel del av något exklusivare nyheter. Varje år är denna och nästa månad de riktiga utmaningarna för oss som arbetar på Systembolaget, eftersom det, förutom den smått hysteriska kundtillströmningen också ska skapas plats för ca 25 glöggsorter och ett trettiotal julölssorter på en yta som knappt existerar från första början. Med god planering brukar det dock lösa sig, men vi får ofta "trolla med knäna" för att skapa ytan. I kväll blir det med andra ord inte så mycket gjort här hemma annat än att ta sig en kvällsmacka och en kopp té, duscha och krypa ner i sängen och varva ner med lite slötittande på tv. I morgon ser jag med glädje fram emot ett besök hos min kompis Ia och hennes salong på Kungsholmen för ett välbehövligt putsande av mitt barr. Ha en skön kväll så ses vi nog i morgon igen! Natti, natti!!


RSS 2.0