Currydoftande korvpanna Bombay med ris

Kvällens middagstips: Currydoftande korvpanna Bombay med ris.
Denna exotiska rätt njöt jag av i förra veckan och vill gärna dela med mig av till er. Supergott och lämpar sig väldigt bra i matlådan också.

Currydoftande korvpanna Bombay med ris

4 portioner

Detta behöver du:

Falukorv
Gul lök
Konserverade körsbärstomater
Ris
Sockerärtor
Spetskålshuvud
Vispgrädde
Äpple
Curry
Grönsaksbuljong eller fond
Olja
Vetemjöl

Så här gör du:

  1. Koka ris enligt förpackningen
  2. Hacka gul lök, tärna 1 äpple och strimla 550 g falukorv
  3. Fräs löken mjuk i lite olja. Tillsätt 2 tsk (eller efter behag) curry och rör ihop med löken. Häll över på en tallrik och bryn sedan den strimlade korven. Häll tillbaka löken i pannan.
  4. Pudra över ca 2 tsk vetemjöl, smula ner ½ tärning grönsaksbuljong (eller en hel Fond du chef om du vill ha lite mer smak), rör ner 1,5 dl vatten och 1 dl vispgrädde. Tillsätt 400 g konserverade körsbärstomater (även juicen) och rör försiktigt så att tomaterna inte går sönder. Lägg ner 75 g sockerärtor (halvt paket) och det tärnade äpplet. Låt koka några minuter.
  5. Servera korvpannan med ris och ½ spetskålshuvud skurna i stora bitar och äta som det är. För mer smak, lägg ner en grönsaksbuljong när du kokar riset.
Receptet är hämtat från Linas Matkasse även denna gång.

Smaklig måltid!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0