Att ta sig tid för sig själv

Todelooo på er alla fina!!
Idag har jag ju som bekant varit ledig, så jag bestämde mig för att ta en dag för att varva ner, reflektera och rå om mig själv.
Efter lunch, åkte jag iväg till Re:fresh dagspa på Sveavägen, där jag bokat in en "Alpha Beta Face Peel & Hyaluronic Infusion". En riktig de luxe behandling för ansiktet. Kände att jag var i ett stort behov av lite AHA- och BHA-syrebehandling och ordentlig återfuktning, eftersom jag inte gjort någon ansiktsbehandling på säkert två år. Fy, på mig!!
Efter avslutad behandling, som för övrigt var oerhört behaglig, tillbringade jag en stund i bubbelpoolen och bara njöt av värmen och jetstrålarna som masserade min kropp. Som ett litet russin, drog jag på mig morgonrocken och smög runt och fotade lite och resultatet ser ni här ovan. Inte de bästa bilderna direkt (p g a väldigt dov belysning), men allt bör ju förevigas nu när man har en alldeles egen blogg, ha ha!!
När jag väl klev av tvärbanan här hemma i Sjöstaden på kvällskvisten, konstaterade jag att klockan var precis lagom, för att jag skulle hinna med mitt favvo-yogapass med Marie. Det var bara att ta av sig, byta om och cykla iväg till gymmet. Det var nästan som att vinna på Lotto, då jag från början trodde att jag skulle bli tvungen att avstå från dagens pass.
Nu en snabb kopp kaffe, krypa ner och invänta John Blund och i morgon är det återigen jobbdag och uppstigning i ottan. Ha en fantastisk kväll och en ännu mer fantastisk morgondag!! Kram

Att inte passa in...

Mitt kök är lite som en katt bland hermelinerna... Tycker inte att det passar in alls i resten av lägenheten. Hur tänkte personen egentligen när han/hon valde kaklet bland alla tillgängliga färger? Ja, hade jag fått välja, så hade det definitivt inte sett ut så här. Nu får jag iallafall leva med det ett tag till, då jag för tillfället inte mäktar med att starta ett stort köksprojekt. Men en sak ska jag tala om för er... Irriterande, det är vad jag tycker att det är.
Vad tycker ni förresten om min nya matta? Ett Lagerhaus-fynd för 249:-!!

Att fortsätta unna sig...

Just nu: Om man nu korkat upp lite rosébubbel, så konstaterar man efter en stund att man behöver lite tilltugg. Vad hittar jag i kylen? Jo, jordgubbar och hallonkesella, mums!! Finns det ett bättre sätt att avsluta en alldeles ordinär måndag?

Livet har sina goda stunder...

Ja, ibland måste man faktiskt unna sig saker och det tänkte jag också göra idag. Det finns väl alltid något som behöver firas, kan ju jag tycka och idag firar jag att jag är ledig i morgon och det gör jag med ett glas Jacquart Brut Mosaique Rose 1998. Skååål!!
Livet har sina goda stunder....

Solen tittar fram...

Helgbukett nr 2 på köksbordet och en samling "sommarkivisar" i färgerna vattengrönt, frostad vit och hallon.

God morgon, god morgon på er alla fina!!
Välkommen säger jag till en ny vecka, vecka 22 i almanackan. För en del av er innebär det kanske kortvecka på jobbet. Själv är jag ledig i morgon, eftersom det är jobbhelg och självklart är jag även ledig på torsdag, Kristi Himmelfärdsdag, men de övriga dagarna jobbar jag på som vanligt.
Det ser ut att bli soligt idag och då känns det inte så upplyftande att behöva tillbringa den på jobbet ända till halv åtta ikväll. Jag får väl gå ut på både lunchrasten och fikarasten och njuta av solstrålarna om de nu tänkte vara framme hela dagen, helt enkelt!!
Nu en kopp kaffe, innan det är dags att ta tag i den här dagen med allt vad det kan tänkas innebära.
Vi ses kanske en sväng i kväll igen, om jag inte är alldeles för trött, vill säga. Kram på er och njut av denna måndag, vad ni än har för er!!

Projektet avslutat √

Tänk om det alltid kunde vara så här undanplockat och rent här hemma.

Nu har jag äntligen kommit ihåg att köpa innerkuddar till de grå kuddfodralen från H&M som legat här hemma ett bra tag. När jag beställde de, trodde jag nämligen att jag hade kuddar till dem, men det visade sig att de var ungefär en decimeter för små, för att passa dessa. Nu är det iallafall åtgärdat och de små kuddarna har vakuumsugits tillsammans med en massa andra kuddar och får åka ner i källaren.
Upptäckte, när jag skulle fylla fruktfatet igår att jag undermedvetet valt frukter i samma färgskala... Nu har det gått för långt. Hemmet, nästa...


Projektet som ursprungligen gick ut på att plocka undan alla pinnaler som låg lite här och var, växte sig till ett mastodontprojekt, som jag nu hållit på med från morgon till kväll i två dagar. Det har rensats i alla garderober, skåp och byrålådor, det har tvättats åtskilliga maskiner med tvätt, det har vakuumsugits ytterligare textilier och dessutom har lägenheten skrubbats från golv till tak. Nu återstår bara en tur ner till källarförrådet med lite saker och en tur till återvinningsrummet med en pappkasse med gamla magasin som gjort sitt.
Nu ska jag klä på mig, ta på mig ett ansikte och göra mig redo för lite söndagslyx: Thairestaurangen Korat och filmen Baksmällan på bio. Det är jag väl värd efter allt slit?
Trevlig söndagkväll på er!! See ya...

Gamla & Nya Doftfavoriter

En del dofter tröttnar jag aldrig på och en av de är Victor & Rolfs Flowerbomb, som har varit en trogen följeslagare ända sen den släpptes för ett antal år sedan.
Nu har jag hittat en ny doft som absolut kan ta upp kampen om favoritplatsen och det är Philosophys
nya, Pure Grace. Tyvärr köpte jag bara med mig denna handväskevänliga rollerball från Usa och det ångrar jag bittert idag. Förhoppningsvis kan en kollega köpa med sig en flaska hem till mig, när hon åker till New York om en dryg vecka...
Den doftar som om man precis klivit ur duschen, rent och fräscht. Cow Parfymeri beskriver den såhär: Bergamott, vattenliljor och lavendel, omringat av jasmin och kyliga gröna noter, med en botten av frostig mysk.
Helt underbar...

...och projektet fortsätter

Två helgbuketter fick följa med hem från Ica Maxi igår, då 10 rosor gick loss för 29,90 med Ica kort. Dessa pryder så fint vardagsrumsbordet för tillfället.

God morgon alla fina!!
Ännu en regnig och gråmulen dag här i Sjöstaden och Stockholm! Ja, då kan jag ju gott och väl fortsätta med mitt städ- och rensningsprojekt som jag påbörjade igår och som inte ens tillnärmelsevis är klart.
Iphonen spelar en salig blandning av uptempolåtar på högsta volym ur dockningsstationen och jag hoppas innerligt att mina väggar är så pass tjocka att jag inte väckt grannarna... Jag har ju trots allt "poppat" sen 07:00!

Att vara effektiv på en gråmulen lördag

Halv tre på lördageftermiddagen och jag tyckte att jag skulle unna mig ett glas iskallt vitt vin på min favoritdruva, Sauvignon Blanc, medans jag tar i mitt smått förfallande hem. Har verkligen legat på latsidan denna vecka när det kommer till städandet. Det är rent, men det är tamef** grejer överallt. Har påbörjat en massa olika små projekt här hemma, men inte slutfört ett enda. Har jag slagit mig eller? Sooo unlike me!!

Hon, ja klockan alltså, var nog inte mer än strax efter sex i morse när jag klev upp ur sängen. Det är ju ledig lördag för min del och det innebär att jag alltid har åtminstone en sak inbokad, lång-yoga passet klockan 11:00. Det är verkligen en av veckans absoluta höjdpunkter.
Innan dess åkte jag iväg till Ica Maxi i Nacka för att fylla på mitt kylskåp som fullkomligt ekade och har så gjort sen jag kom hem från USA.
Passade på att inta min lunch på Matglädje, Lammfärsbiffar med matvete och myntayoghurt, innan jag cyklade hem efter avslutat Yin yoga pass. Perfekt, för då behövde jag ju inte ställa mig och laga mat direkt när jag kom hem utan kan gott vänta till kvällen innan jag börjar kocka. Ska nog ta och göra hemlagade jalapenohamburgare med hemlagad klyftpotatis. Köpte med mig en liten burk med myntayoghurt från Matglädje - det kan ju vara gott till. Annars har jag både tzatziki, hamburgerdressing och en burk Ajvar hemma om jag nu skulle bli sugen på det istället.
Nu har jag inga ursäkter på lut för att slippa ta tag i detta hem, som blivit så åsidosatt denna vecka. Off we go och ses kanske lite senare igen. Om jag inte svimmat av utmattning förstås... Todeloooo!!

Försommarens boktips: Jeffery Deaver "Det trasiga fönstret"

Ja, jag kan ju inte kalla mig själv bokmal direkt, men det händer, framförallt när jag har semester, att jag köper på mig lite böcker som jag sedan plöjer igenom i ett rasande tempo.
Det är det enda tillfället som jag känner att jag har ro att sätta mig ner och njuta av en riktigt god bok och alltsomoftast blir det böcker ur genren deckare eller kriminalhistorier. Det är nästan så att man får en "kick" av spänningen och utmaningen i att försöka lösa gåtan eller mordet redan i bokens inledningsskede.
Denna pocket köpte jag redan på Arlanda, så att jag kunde ha något att läsa på den 8 timmar långa flygresan, men det fanns så mycket härliga magasin att bläddra igenom på planet och dessutom tittade jag på filmen "I am number four", så boken föll helt i glömska och hittade ut ur väskan först när jag kom hem igen.
Jag har fortfarande inte bläddrat fram första sidan, men ser verkligen fram emot att göra det inom kort.
Ni kanske känner igen författaren Jeffery Deaver sedan tidigare, då hans stora genombrott internationellt kom med thrillern "I samlarens spår" som även filmatiserades, med Denzel Washington och Angelina Jolie i huvudrollerna.
Detta är bok nummer 8 av hittills nio utgivna, som handlar om Lincoln Rhyme och hans medhjälpare Amelia Sachs. Jag har själv läst de flesta och kan varmt rekommendera de för er som inte läst några av hans böcker.
Texten på bokens baksida, som ska få oss intresserade lyder så här:
"Privatutredaren Lincoln Rhyme och hans medhjälpare Amelia Sachs arbetar med ett fall med en yrkesmördare på uppdrag i London. Rhyme hjälper den brittiska polisen på distans när han får ett obehagligt besked - hans kusin Arthur Rhyme har blivit gripen för mord och bevisen mot honom är starka. Relationen med kusinen är int eden bästa efter ett gammalt gräl, men Lincoln rhyme bestämmer sig ändå för att ta sig an fallet.
Snart upptäcker han att kusinen fastnat i en fälla och är oskyldig. Fram träder bilden av en iskall mördare med ett flertal mord, våldtäkter och stölder på sitt samvete: en man som utnyttjar informationssamhället helt hänsynslöst för att snärja sina offer och nu har tagit över Arthurs liv. Finns det något sätt att försvara sig mot en mördare som vet allt?"

Sephora♥

Jag försökte hålla mig till saker jag VERKLIGEN behöver när jag besökte Sephora på senaste semestern, men det går ju inte alltid som man tänkt sig...
Trots att jag har en palett sen tidigare, var jag bara tvungen att handla denna också. Tänk så bra att ha allt man kan tänkas behöva samlat på ett och samma ställe. Denna palett är också bättre än den förra, eftersom den inte bara består av ögonskuggor, 40 stycken för att vara exakt. Den innehåller även 5 st eyeliner, bronzing powder, 4 st rouger och hela 15 st lipgloss.
Vad mer kan man önska sig?
Ett extra plus i kanten får den, då den även kommer med en "mini palette to go", som man kan fylla med sina favoriter för tillfället och bära med sig i handväskan. Love it!!
Märket? Sephoras egen: COLORISTA

Att göra ett makalöst bra inköp

Idag vill jag passa på att tipsa alla er som har problem med att få plats med dunjackor, halsdukar, handskar, kuddar, sängkläder med mera i garderober och linneskåp. Tog nämligen en avstickare upp till Clas Ohlson när jag slutade jobbet och letade upp min kompis Markel som jobbar där, för att kolla om de hade såna fiffiga vacuumpåsar att förpacka till exempel vinterkläder i.
Han tipsade om dessa...
Extremt enkla att använda är de och om man nu inte skulle lyckas med att dra egna slutsatser, så finns det väldigt tydliga instruktioner på baksidan av förpackningen.
Finns givetvis i flera olika storlekar och vissa med hängare till och med, men jag fastnade för paketet med 2 stycken i olika storlekar. En lite mindre, 55 x 90 cm och en större i storleken 90 x 130 cm.
Jag tror nog att jag fick plats med totalt 10 stycken dunjackor och dunvästar, ett gosedjur, halsdukar, mössor och vantar i en och samma påse.
Det ser ut som en gigantisk fryspåse med ziplock, man fyller den, drar igen förslutningen och slutligen tar man fram dammsugaren och suger ut all luft ur påsen. Allt snyggt och prydligt paketererat och i och med att det är vakuum, så slipper man ju förhoppningsvis gå till kemtvätten med sina dunjackor p g a att de luktar instängt och unket.
Ett paket kostar 129 kr, vilket jag tycker är ett kap.
Nu ska jag leta efter fler saker att suga. Det finns nog en hel del i linneskåpet och plädar och kuddar som inte används för tillfället ska också få sig en omgång!!

Att återigen snöra på sig skorna

Hade lite smått beslutsångest när jag skulle inhandla dessa. Kunde inte bestämma mig för vilken färg jag ville ha, så det fick bli båda paren och ett par till syrran, då de kostar i princip hälften så mycket i USA, mot vad de kostar i Sverige.
Nu har jag ett par som jag kan använda på gymmet och ett par, om jag mot all förmodan skulle få för mig att börja springa. Till saken hör, att jag i princip kan tänka mig att utöva vilken sport som helst, men att springa eller löpträna är nog bland det värsta/tråkigaste jag vet... Men jag har iallafall fina skor...;-)
God kväll på er i stugorna!!
Nu har jag äntligen kommit hem från jobbet och jag känner mig mentalt helt utpumpad. Har fortsatt med det jag började med innan jag gick på semester, d v s kompetensutvecklingssamtal med personalen. Idag har jag haft 2 st om ca 3-4 timmar vardera och det kräver att man har koncentrationen och skärpan på topp under hela samtalet. Som tur är så har jag bara ett fåtal riktigt långa samtal kvar och beräknar att vara klar denna vecka och sen återgår allt till det normala igen. De timanställda helgarbetarnas samtal är inte riktigt lika omfattande och kräver därmed inte lika långa förberedelser och dessutom tar de endast en timme per anställd. Eftersom de har andra planer här i livet än att arbeta på Systembolaget resten av livet diskuterar vi mycket kring arbetsmiljö, både fysisk och psykosocial, arbetsbelastning, hälsa och vi går igenom kompetenserna som ingår i deras arbetsbeskrivning och hur pass väl de uppfyller dessa och om de behöver förbättra något samt förväntningar.
Så för att varva ner och sortera lite tankar och funderingar tar jag nog och snör på mig mina nyinköpta Nike Lunarglide och bokstavligt glider ner till gymmet för att röra på fläsket i någon timme eller så. Det blir första träningspasset på två veckor, så det kommer nog göra en riktigt gott. Har man semester, så har man det fullt ut, var min målsättning och det har jag ju definitivt lyckats hålla på denna gång. Så pass, att jag känner mig både tjock och otränad igen... Som jag säkert sagt vid ett tidigare tillfälle: det är bara att hoppa på´t igen.
Ha en fantastiskt afton alla fina och ses snart igen!!

Att se fram emot många härliga sommarkvällar på balkongen

Lill-loungen som jag brukar kalla den för, är perfekt när man ska inta sin frukost tidigt en helgmorgon.

Mörklila prärieklockor (tror jag att det är) planterades tillsammans med vita kantlobelior i den första balkongkrukan. Egentligen är de ju inte så mycket att visa upp i dagsläget då de inte rotat och brett ut sig än, men väntar med spänning på, hur de ser ut om några veckor.
Ljusfatet med svart dekorationssand från i julas, återanvänds till våren och är perfekta att ställa några "kivisar" på.
Byter nog säkerligen ut de om några veckor, till några i lite mer muntra färger som hallon eller vattengrönt.
I balkongkruka nummer 2 hittar vi återigen vita kantlobelior i utkanterna, tillsammans med vita praktpetunior. Egentligen skulle jag ha knipsat av alla blommor på en gång, men det hade ju inte varit så trevligt att presentera här på bloggen. Varför? Jo, för knipsar man av alla blommor så blir de faktiskt oerhört täta och frodiga. Den erfarenheten har jag sedan tidigare och vem vill inte ha maffiga blomkrukor?
En sommarampel med vad jag tror är en Stjärnlobelia (rätta mig gärna om jag har fel), planterade jag faktiskt inte om, utan tryckte ner plastkrukan i en fin vit kruka jag hittade i gömmorna här hemma. Jorden kändes bra och storleken på originalkrukan verkar fungera under denna säsong och dessutom var jag helt utmattad när jag väl kom till denna.
Och i balkongkruka nummer tre återfinns Praktpetuniorna, men denna gång i mörkt lila, med tre stycken vita Kantlobelior nerstuckna med jämna mellanrum. Vi får se om det kanske blir trångt för dem, i så fall får jag helt enkelt plocka bort en.
Stor-loungen brukar jag för-sova i på eftermiddagen när jag slutat tidigt på jobbet.
Perfekt att ligga raklång i och läsa en bok, bläddra i magasin eller med laptopen på magen, läsandes favoritbloggarna...
När jag har vänner över på middag eller vinafton, brukar vi hamna här, då det även finns plats för att dra fram en av fåtöljerna hit.
En alldeles fantastisk tvåfärgad Syrenbuske ska detta förhoppningsvis utvecklas till att bli om allt går som det ska.
Lilla söta ugglan som jag fick av "Barbamamman" för några månader sedan i present, sitter så fint här och rymmer ett värmeljus som tänds på kvällskvisten för att höja mysfaktorn litegrann.
Lite osäker på, vad som återfinns i den stora krukan, då skylten på Plantagen endast talade om att det var en Perenn. Jag tror att det kan vara en Stäppsalvia, men är lite osäker, då bladverket inte riktigt stämmer överens med bilderna jag hittade på nätet. Någon som vet...?
Jag hade några vita kantlobelior kvar, så jag slängde ner de i de vita krukorna tillsammans med två stycken vita Våreldar som jag klippte ner. De såg inte så roliga ut när jag kom hem från semestern, så de får en plats på balkongen istället för köksfönstret. Visst är den lilla vattenkannan i en av krukorna söt?
Ja, jag försökte få till en liten helhetsbild på balkongen, men jag vete sjuttsingen om jag tycker att den blev så bra.
Ska försöka frambringa en trevligare bild när det är lite soligare än vad det var så här på söndagseftermiddagen.
Avslutningsvis lite mera piff...

Att förbereda balkongen för sommarhäng

Det blev äntligen en tripp till Plantagen ute på Värmdölandet igår förmiddag. Vagnen är fullastad med smått som ska planteras i krukorna under denna soliga söndag.
Hade inte alls tänkt spendera så mycket som jag gjorde, men ni vet ju hur det är, man plockar lite här och lite där och vips är vagnen full. Och inte är man villig att plocka bort något heller, när man väl känner sig klar... Nu ska jag bara hitta lite krukor i gömmorna som matchar inredningen i övrigt på balkongen och sen är det bara att sätta igång med planteringen.
Ps. Det har faktiskt smugit in lite mörklila i samlingen också...Ds.

Fredagskväll i solen

Några hinkar med rosé slank ner i kvällssolen igår kväll.

Konstaterade snabbt att det skulle vara fullt omöjligt att få en plats på uteserveringarna vid Medborgarplatsen vid halv sex tiden på kvällen, när Paula och Tess slutade arbetet.
Vi stämde därför träff på andra sidan bron, vid Skanskvarn. Ett halvsunkigt ställe, som haft samma meny de senaste 10 åren, fläsknoisette med klyftpotatis eller hamburgare, men som bjuder på en stor uteservering med sol i princip hela dagen.
Det var ju givetvis fullt även här, så vi fick sätta oss på baksidan, nere i sluttningen med utsikt över tvärbanan och Hammarby Sjöstad.
Jenny såg rätt nöjd ut när hon fått sig en sipp av husets rosé...
Paula och Tess dök upp strax efter oss... De stackarna hade ju fått jobba och slita under dagen, medan jag och Jenny fortfarande har semester.



Att försöka få en tid...

För ett tag sedan köpte jag två presentkort på fotvård till ett mycket fördelaktigt pris via Groupon. Ett till mig själv och ett till min kompis Jenny i pepp-present för att hon varit så duktig och gått ner 8 kilo. När vi nu fått ändan ur och ska boka tid, så visar det sig att det är fler än bara vi som vill ha fina fötter till sommaren. Lyckades få en tid till slut, till den 14:e Juni i allafall, så nu har vi något att se fram emot. Har dessutom ett gammalt presentkort på en lyxansiktsbehandling som jag måste utnyttja innan den 7:e juni, hur jag nu ska hinna med det... Oj, oj, oj, vilka bekymmer man har, eller hur?

Just nu...

img_5047 (MMS)

Just nu...


Ljuvlig start på helgen

Precis när vi skulle lämna outletbyn Woodbury Common, fick jag syn på en hel butik med endast Yankee Candle. Givetvis var jag bara tvungen att göra ett litet stopp där, innan vi skulle hoppa på bussen hem till Manhattan igen.
Jag hade kunnat spendera en förmögenhet här inne, men tog mitt förnuft till fånga och köpte endast några små ljus och rumssprayer. Jag hade ju bagagevikten att tänka på och ljusen väger ju en hel del.
Det var ju inte direkt enkelt att välja dofter när det finns flera hundra olika att välja bland och jag bara kunde plocka ut ett fåtal. Clean Cotton är ju en stor favorit sen tidigare, men fastnade även för Vanilla Cupcake och Drift Away.
Ljuvliga sommardofter letar sig ut ur dessa små glasburkar, Cherry Lemonade och Pink Sands...
Varmt välkommen, fantastiska fredag!!
Ja, det blev inte så mycket uträttat igår, inte!! Jag trodde att jag var relativt pigg efter flygresan, men det visade sig ju vara helt fel känsla. Lade mig i soffan en stund för att beta av några av veckans serier, men ögonen vart så tunga att jag hade nästan behövt tandpetare för att hålla de öppna. Sov till och från i stort sett hela eftermiddagen, med ett litet avbrott för middag i form av köttfärssås (som jag smart nog hade frusit in i matlåda innan jag åkte) och tagliatelle.
Om nu gårdagen inte var så produktiv, så är denna fredagsförmiddag raka motsatsen. Har packat upp resväskorna och satt igång första tvättmaskinen och dessutom har jag fortsatt min rensning på balkongen. Snart ska jag ner med fyra stora svarta sopsäckar som ska slängas i containern, som så lämpligt dök upp på gården igår morse. Tänkte att jag skulle åka iväg en vända till Plantagen i morgon och äntligen plantera lite smått och gott i balkongkrukorna. Har fortfarande ingen direkt plan för hur jag vill ha det, men jag får väl lov att bli lite inspirerad på plats helt enkelt.
Ska strax fortsätta med mitt pysslande, så att jag blir klar till eftermiddagen, då jag ska in till Söder en stund för att träffa Paula och Tess för ett glas vin eller två. Jag hade ju ändå lagt på mig 2 kilo den gångna veckan, så lite vin gör ju inte saken värre direkt. Det får bli hårdkörning från och med måndag, då allt återgår till det normala vardagslunket igen.
Ha en underbar fredag och en fantastisk helg, kära ni!! Nu ska jag ut på balkongen och njuta av denna fantastiska fredag, med en liten espresso och ett glossigt magasin, innan det åter är dags att gå in för lite pyssel.

Home sweet home, eller?

Lycklig över att äntligen få återvända till en av mina absoluta favoritstäder.
Trots all ytlighet och dubbelmoral (som jag inte är speciellt förtjust i), älskar jag Usa och skulle gladeligen tillbringa en längre tid här igen.
Älskar verkligen Central Park på sommarhalvåret. Jag skulle kunna tillbringa dagar i denna fantastiska park. Så lugnt och stillsamt trots att den är omringad av skyskrapor och den annars så ljudliga storstadsatmosfären.
En liten lätt lunch på flygplatsen i Newark i väntan på planet hem...
Idag blir det definitivt ett pass på gymet!!

Hej på er igen alla fina...
Då har man återigen landat på svensk mark och det var med lite vemod jag lämnade staden. Hade gladeligen stannat ytterligare några veckor, men plikten kallar och plånboken gapar tom. Nä, skämt åsido... Nog för att det gått åt en hel del dineros under de åtta dagar jag varit borta, så har jag inte shoppat SÅ hysteriskt.
Det dyker nog upp lite shoppingfynd här på bloggen de närmsta dagarna, kan jag tänka mig...
Både jag och Jenny hade lite för mycket vikt i våra väskor vid incheckningen i Newark, så vi bestämde oss för att ta med våra kabinväskor in i planet istället för att betala 50 dollar för att checka in dem. Det skulle vi nog inte gjort, med facit på hand, då Jenny fastnade i säkerhetskontrollen. Eftersom hon räknat med att checka in ALLT bagage, hade hon packat ner sin systers body splash flaskor från Victoria´s Secret i kabinväskan. De blev ju givetvis beslagtagna, tillsammans med en flaska hårspray. Däremot fick hon konstigt nog behålla parfymflaskan som låg i sin kartong fullt synlig överst i väskan. Märkligt...
Kvinnan i säkerhetskontrollen var uppriktigt ledsen över att behöva ta flaskorna och erbjöd oss att gå tillbaka till incheckningen och checka in kabinväskan, men vi orkade helt enkelt inte eftersom kostnaden för incheckningen översteg värdet av flaskorna. Så, tyvärr Sandra, dina flaskor fick stanna i Usa.
Väl kontrollerade, hade vi gott om tid att kika runt på Taxfreen, hade vi tänkt oss. Det visade sig dock, att det inte fanns någon taxfree när vi väl hade passerat säkerhetskontrollen. Helt plötsligt hade vi över två timmar på oss innan boarding och inget att göra. Vi satte oss på den lilla Samuel Adams puben i vänthallen och unnade oss en bit mat och en stor öl, samtidigt som vi tyckte synd om oss själva för att vi varit så korkade, både vad gäller packningen och att vi inte gick in på taxfreen innan säkerhetskontrollen. Men, man kan ju inte riktigt veta alla gånger, då det är helt annorlunda i Sverige och på Arlanda.
Planet hem var bara till hälften fylld, så jag passade på att roffa åt mig en hel stolsrad och kunde därmed ligga raklång hela resan hem. Packade upp min laptop och betade av några avsnitt av CSI och ett avsnitt av Bones, innan "Jonte" kom med storsläggan. Lyckades sova i nästan fyra timmar, så jag känner mig faktiskt relativt utvilad för tillfället.
Nu sitter jag återigen här vid köksbordet i hemlandet och reflekterar över veckan som varit, tittar på lite foton och premiärlyssnar på Lady Gagas nya skiva "Born this way" på högsta volym.
Snart ska jag sätta igång en maskin med tvätt och börja packa upp mina väskor. Lika så bäst att ta tag i det på en gång, annars är det lätt hänt att resväskorna står i hallen i en vecka...
Senare har jag som ambition att ta mig till gymet och förbränna åtminstone en liten gnutta av de överskottskalorier man tryckt i sig under veckan som varit. I morgon bitti är det vägning igen och det är verkligen inget jag ser fram emot i dagsläget. Men, men, det är bara att "gå på´t igen"!!
Ha en skön dag, kära ni och "see you later"!!

Time to say goodbye - for now...

God kväll på er alla fina som väljer att kika in här...
Tyvärr så kommer allt det roliga så småningom till sin ände och det är alldeles strax dags för oss att lämna denna underbara stad för denna gång. Förhoppningsvis kan vi snart återvända och även spendera lite mer tid med Jeanette i Rye, nu när de bestämt sig för att stanna i Usa ett tag.
Har precis checkat ut och sitter i lobbyn och passar på att blogga lite innan bilen kommer och för oss till flygplatsen i Newark. Flyget går inte förrän 17:20 lokal tid, vilket ger oss några timmar på taxfreen. Det vore ju synd att inte spendera lite mer dollar, nu när man ändå har spenderarbyxorna på, ha ha!!
Inga direkta planer för resten av veckan hemma i Stockholm, annat än att jag hemskt gärna skulle vilja ta tag i balkongen och äntligen plantera lite blommor i balkongkrukorna. Får se om jag orkar åka iväg till Plantagen för lite mera shopping eller om jag sparar det till veckan därpå. Vill så gärna vara klar till 1:a Juni, så att jag får gott om tid att njuta av de också...
Ha en skön kväll och ses förhoppningsvis igen inom en snar framtid. Om ni vill förstås...
Kram♥

Att tillbringa dagen runt Union Square


Ett par översiktbilder på Union Square tagna från Filene´s Basement, ett varuhus fyllt med märkeskläder från förra säsongens kollektioner.
Nu ser det ju inte speciellt trevligt ut eftersom det var en regnig och grå dag, men när solen är framme är Union Square ett av favoritplatserna på Manhattan. Alltid väldigt livligt och de flesta affärerna du kan tänkas vilja besöka finns i krokarna. Dessutom hittar du en hel del trevliga restauranger runt omkring Union Square.
Filene´s är fyllt med mycket skräp, men har man lite tålamod så kan man hitta lite smått och gott bland de överfyllda ställningarna.
En välputsad silverstaty föreställande Andy Warhol.
Några besök på Sephora har det blivit för min del på denna resa, men har tyglat mig själv rätt ordentligt och inte köpt på mig mer än absolut nödvändigt. Inte en enda duschcreme från Philosophy fick följa med hem denna gång. Fick välja mellan att släpa hem lite ljus och rumsprayer från Yankee Candles eller duschcreme och valet föll på de förstnämnda.
Konstaterade att det fanns Vapiano även i New York. Samma inredningsstil och koncept som hemma, så pasta kyckling Alfredo fick det bli till tidig middag efter shoppingen.

Regnig måndag på Manhattan

Knäppte en snabb bild på frukoststället som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Det finns nog en överhängande risk att vi intar dagens frukost på samma ställe...
Eftersom vädergudarna inte riktigt varit på vår sida de senaste dagarna, har vi passat på att gå på bio, när det regnat som mest. Igår klev vi in på Regal på 42nd Street vid lunchtid för att inhandla biljetter till "The Source Code" klockan halv tre. Skönt med en välbehövlig paus i allt promenerande...
Jake Gyllenhaal i en mycket bra Sci-Fi thriller som dessvärre inte har svensk premiär förrän i Augusti 2011.
Ingen rusning i biljettluckorna direkt...

Klockan är strax efter halv nio på morgonkvisten och jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning för dagen.
Det regnar mer än nånsin och dessutom blixtrar och dundrar det om vartannat. Det kommer däremot inte hindra oss från att ta oss ut på gatorna denna tisdag. Ska fortsätta jakten på Converse skor till några kompisar, men det är inte lätt, då alla turister länsar butikerna på dessa. Det som finns kvar är herrskor i stora storlekar...
Dessutom ska jag nog in en sväng på Sephora idag och ska strax Googla fram adressen till Nike Town, en enorm butik, som enligt utsago är i fem (5) våningar med bara Nike prylar!! Än finns det plats i resväskorna...
Ha en "fab" dag allihopa och på återseende. ♥

En rejäl frukost med kaffe för ynka 5 doll...

img_2184 (MMS)

En rejäl frukost med kaffe för ynka 5 dollar! För min del blev det äggröra, kalkonbacon, rostat mörkt bröd och lite tärnad potatis. Normalt äter jag inte speciellt mycket till frukost, men idag slår jag på stort, så att jag orkar med dagens promenader på Manhattan. FoodParc heter stället och jag är förvånad över att jag missat det tidigare. Rent, fräscht, modernt och vit inredning. I like!!


Vinlunch på Rue 57 & ESC viewing Party på Tonic Sports Bar

Mötte upp Jeanette, som numera bor strax utanför New York City, på Grand Central Station och promenerade ner mot Times Square. En av gatorna var helt avstängd för biltrafik och hundratals små stånd med diverse krims krams stod uppradade längs gatan.
Jeanette är, eller rättare sagt var, en kollega till mig och Jenny på Systembolaget och dessutom har hon och hennes familj en lägenhet bara ett stenkast från mig i Sjöstaden.
Vi har inte setts på ett tag så det var supertrevligt att kunna synka våra scheman och träffas här på andra sidan Atlanten. Förhoppningsvis ses vi i sommar igen när de kommer till Sverige på semester...
Lunch med lite vin blev det på Rue 57, i hörnet av 6th Avenue och West 57th Street. De har en hyfsad vinlista och makalöst god mat och för våran del blev det en favorit i repris, kycklingsallad med honungsdijon vinaigrette.
Efter lunchen promenerade vi vidare till detta ställe, Tonic Sports Bar på Times Square. Vi hade, via Jeanette, fått en inbjudan från Swedes in New York, att följa Eurovision Song Contest streamat på storbildsskärmar.
Vi beställde in en varsin kopp kaffe och en äppelsmulpaj med grädde, vaniljglass och karamellsås till efterrätt. Den kommer inte riktigt till sin rätt på denna bild, supergod och så stor att vi lätt hade kunnat dela på en sådan. Som ni förstår, så räknar jag inte points under denna vecka och det lär jag få sota för stort när jag kommer hem. Helt okej tycker jag i och för sig att det är, för på semestern ska man njuta och det är precis det jag gör...
Det börjar sakteligen fyllas på med folk på restaurangen.
En timme senare var det proppfullt i lokalen och möjligheten att ta bilder var omöjlig. Vilket drag och vilken spänning vi fick uppleva denna kväll och ett stort grattis till Eric Saade för en kanonprestation.

New York Waterway Cruise/Central Park/Top of the Rock/Fast Five på Times Square

En bild säger mer än tusen ord sägs det, så det blir lite bilder och väldigt få ord i detta inlägg. Får lov att skynda mig lite, då Jenny suttit och väntat på att jag ska bli klar i över en timme. Nu blir det sen frukost och lite shopping, då dagen bjuder på ösregn och troligtvis åska lite senare på dagen.
Ha en skön söndag alla fina och kram!!

What´s in store for this friday?

Älskar verkligen att strosa bland skyskraporna. Blickar man uppåt lyckas man ibland se mer faktiskt än om man har blicken nedåt. Ser ni att Empire State Building skymtar mellan skraporna?
Nu får jag nog sätta lite fart. Det är mycket som ska hinnas med idag... Enligt väderleksrapporterna kommer regnet att besöka hela Tri-state området från och med i morgon. Så idag ska det hoppas på Uptown bussturen, softa en stund i Central Park och eventuellt luncha på Loeb Boathouse. Jag vill även hinna upp till "Top of the Rock", innan vädret slår om till grått och trist.
Tänkte faktiskt även hinna med en båttur längs med New York Harbour också. Perfekt om man vill ta bra bilder på Frihetsgudinnan. Ett annat alternativ om man vill ta bra bilder är att hoppa på Staten Island Ferry. Kliv gärna av och promenera runt på Staten Island en stund. Mycket att se och göra som ni hör, så nu blir det till att lägga på ett kol, om det ska bli något gjort idag...
Ha en fantastisk fredag hörruni, så ses vi när vi ses igen. Kram

South Street Seaport / Pier 17 / Downtown shopping

Gårdagen tillbringades mestadels Downtown i och med att vi valde att hoppa på en av City Sights turistbussar på förmiddagen.
Först blev det dock en rask promenad från hotellet till Times Square för att titta på folk och på vägen "snubblade" vi över en Starbucks och en Iced Skinny Caramel Macchiato "to go".
Downtown loopen för oss genom Teaterdistriktet, ner mot våra kvarter, Flatiron, Union Square och vidare mot Bleecker Street, genom Battery Park och till slut hoppade vi av vid South Street Seaport. Strosade runt en stund och kikade lite i affärerna vid Pier 17 och fastnade tillslut vid en uteservering för lunch. Det fick bli en Ceasar sallad för min del och en väl kyld Sauvignon Blanc i den underbara vårvärmen.
Efter lunchen promenerade vi upp till Union Square för lite shopping och slutligen vidare mot hemmet igen. Vid det här laget var klockan redan halv elva på kvällen och vi var helt färdiga efter en lång dag till fots.
Idag har vi varit iväg en sväng (läs 8 timmar) till Woodbury Common, en outlet-by, ca en timmes bil eller bustur från Manhattan. 220 märkesbutiker fyllda med varor av varierande kvalitet. Här trängs de stora lyxmärkena Prada, Gucci, Dior, Ferragamo, Bottega Veneta mfl, med American Apparel, Aero Postales, Gap och så vidare. Orkade inte gå mer idag, så vi köpte ett par Metro kort och åkte tunnelbana hem till hotellet från Port Authority.
Avslutade kvällen med en fantastisk Club Sandwich med saffransaioli och ett glas vin på hotellets restaurang, Millesime, samtidigt lyssnandes på alldeles hysterisk livejazz. Kanske inte riktigt i min smak, men nu har man upplevt det också.
Frukost "on the run"
Bättre vårväder kunde man ju inte ha önskat sig. Behagliga 20-22 grader och strålande sol har vi fått njuta av hittills.


Glad över att äntligen få sig ett glas vin...


Utsikt mot Brooklyn och Brooklyn Bridge.
Nöjer mig nog med att bara se bron denna gång. Har man gått över en gång, känns det bara som slöseri med tid att göra det igen.
Ni får nöja er med ett fåtal bilder, då uppladdningen med hotellets trådlösa nätverk jobbar i snigelfart jämfört med det jag har hemma...



Madison Square Park

Bara ett stenkast från vårt hotell ligger Madison Square Park. En hyfsat stor park, som vid fint väder kryllar av folk av alla de sorter. Allt från barnfamiljer som picnicar på gräsmattan till uteliggare och herrar i kostymer. Dessutom finner du ett av stans bästa hamburgerställen här, Shake Shack, som bara måste besökas när man är i New York. Kön är oftast väldigt lång, men det är värt all väntan.
Vill man inte äta burgare, så kan man ju alltid köpa med sig något annat och sätta sig på gräsmattan och bara njuta av atmosfären.

Att vara på resande fot

Nu är vi äntligen framme i "The Big Apple". Resan över gick smidigt trots att flyget var ca en halvtimme försenat redan från Arlanda. Underhållningssystemet på planet hade gått sönder, så jag är glad över att jag laddat både mobilen och min laptop med filmer och serier, så att jag kunde hålla mig sysselsatt i de åtta timmar resan tar.
Mina stödstrumpor lyckades jag inte lokalisera, så jag fick helt enkelt åka utan. Benen och fötterna var rätt uppsvullna när vi landade, trots att jag under resans gång försökt att röra på mig med jämna mellanrum, så det blir till att köpa nya här i Staterna.
Väl framme, vid ettiden lokal tid, skulle vi bara genom passkontrollen och sen skulle vi vara på väg mot Madison Avenue och vårt hotell. Det visade sig, att passkontrollen skulle ta hela två timmar att ta sig igenom, då bara en bråkdel av båsen var bemannade och passagerare från åtminstone två plan skulle igenom. Det var bara att ställa sig snällt i kön och vänta...
När nu passkontrollen tog sån tid, så gick ju faktiskt resten oerhört smidigt. Med våra väskor tog vi oss ner till Ground Transportation för att leta rätt på vår chaufför från Airlink Shuttle Services, som skulle ta oss till vårt hotell i Södra Midtown. Arthur hette han och var väl runt 30-35 från Armenien. En trevlig prick som gladeligen pratade om både det ena och det andra och tyckte att mina röda skor var härliga.
Jag i mina röda skor. Behövde något som piffade upp min annars så mörka och dystra klädsel.
Min reskamrat Jenny.
Bild på vårt hotellrum på Carlton Hotel. Förra gången vi var här fick vi en varsin dubbelsäng, men denna gång får vi dela på en. Vi får väl sova skavfötters eller nåt... Nu ska vi ju inte tillbringa så mycket tid på hotellrummet, så det gör inte så mycket faktiskt.

I bagaget - Visage

Det kunde ju inte ha kommit mer lägligt. Ett alldeles sprillans nytt magasin vid namn Visage låg och väntade i postboxen när jag kom hem efter min take away middag i solskenet igår kväll. Den åker ner i handbagaget, så att jag kan bläddra i den i lugn och ro på flyget. Jag har för säkerhets skull fört över lite filmer till Iphonen (just in case...) ifall att det skulle vara så att SAS filmutbud på flygningen suger. Ha nu en alldeles fantastisk tisdag, kära ni, så ses vi snart igen.

Take Away middag i solen!!

img_4826 (MMS)

Take Away middag i solen!!


En helt vanlig söndag i Sjöstaden

Vilken fantastisk helg det varit igen rent vädermässigt. Kunde ju bara inte motstå att knäppa några bilder från en av bryggorna här i Sjöstaden.
Tog en promenad bort till Matglädje för att få i mig lite lunch då inspirationen tröt något när det började bli dags att laga lite mat. Tryckte i mig en pastasallad med grillad kyckling och lite pesto innan promenaden fortsatte till bryggorna...
Mätt och belåten har jag suttit och njutit av det fina vädret och värmen tillsammans med säkert ett par hundra andra som kommit på samma lysande idé. Själv satt jag där fullt påklädd i jeans och ett linne, men många hade varit djärvare än jag och låg där i bara bikini. Inte riktigt dags än, tycker jag iallafall.
Update: Blogg.se beter sig minst sagt märkligt för tillfället. Detta inlägg publicerades 14:55, men har fortfarande inte blivit läsbar. Vi får väl se om och när den dyker upp...

Att ha en lördag i stillhet

Just nu: Kastade ihop en snabb sallad med lite gott och blandat: Ruccola, en sommarmix av säsongens primörblad, rädisor, avocado, kvisttomater, gurka, rödlök och fetaost och givetvis en köttbit och tzatziki till det. Nu blir det soffan, lite snacks och filmen "I am number four" med bl a Alex Pettyfer och Timothy Olyphant. Det kanske inte är en film som hamnar på min tio-i-topp lista men kanske skön att ligga och slötitta på. Vaknade vid kvart i fyra i morse och dum som jag var, gick jag upp och lullade runt tills klockan ringde vid halv sex. Som ni kanske förstår, kommer jag nog inte hålla mig på benen så länge till... Det får bli nya tag i morgon!

Att unna sig en belöning

Just nu: Unnar mig själv en liten belöning i kväll trots att det är arbetsdag i morgon.
Jag belönar mig själv för att jag fått ytterligare en liten stjärna för mina bedrifter med Viktväktarna och hittills gått ner hela 6,2 kilo och dessutom belönar jag mig själv för att jag haft 6 st mycket bra och givande Framtids och Kompetensutvecklingssamtal med min personal (nu har jag bara 18 kvar...) denna vecka.

Kunde bara inte låta bli...

Löpartights från Soc och löst linne från H & M piggar upp träningspassen. Jag är verkligen ingen materialsportare utan tränar i det jag tycker är bekvämt, men tyckte att jag gott kunde unna mig lite nytt i träningsgarderoben.
Lite nya linnen i härliga somriga färger från Soc och "tischor" från H & M. Tränar ganska varierat för tillfället med yogapass varvat med bodypump, core och spinning och förhoppningsvis kan jag trycka in nåt badmintonpass och simning någonstans i min träningsagenda då och då också.

Redan torsdag och kan knappt bärga mig till nästa vecka. Folk i min omgivning har redan börjat undra om jag har packat och om jag har resfeber och svaret är, nej det har jag inte på båda frågorna! Packa gör jag nog först på måndag kväll, då jag inte har för avsikt att bära med mig en massa kläder i onödan och resfeber har jag nog aldrig haft. Jag har rest med familjen sen jag var nyfödd i princip, så jag har väl det i blodet...
I helgen ska jag ner i källaren och hämta upp mina resväskor, ja, ni läste rätt, väskor. En stor resväska blir det och en rätt stor kabinväska och dessutom ska jag nog ha min nya ryggsäck från Haglöfs med mig också. Jag packar ner mina kläder och pinnaler i kabinväskan och packar ner den i den stora resväskan på ditvägen. På hemvägen reser jag med två väskor, förhoppningsvis fulla med smått och gott från shoppingturerna. Ser återigen fram emot turen till Woodbury Common, en enorm outletby utanför Manhattan och givetvis en sväng till Filene´s Basement på Union Square. Även denna gång har jag bokat Hop on, hop off bussar som jag tycker är ett ypperligt transportkomplement till taxi och tunnelbana och dessutom både ser man och lär man sig mycket på köpet och får en väldigt bra överblick över staden.
Denna gång slipper min reskamrat bära med sig sin 17 tums dator eftersom jag tar med mig min 13 tums, som både väger mindre och tar mindre plats. Inte helt omöjligt alltså att jag håller er som är intresserade uppdaterade kring händelserna i stora äpplet under de åtta dagar jag befinner mig i staden.
Om en stund är det återigen dags att snöra på sig träningsskorna och svida om till myskläderna då ett av veckans yogapass står på kvällens agenda. Har inte yogat sen i lördags, så det är lite abstinensvarning här, men som sagt, snart är det stillat. Och i morgon bitti är det dags för vägning igen. Nu är snart målvikten inom räckhåll, så håll tummarna för att det går bra i morgon.
Som vanligt önskar jag er som tappert kikar in här, en riktigt skön kväll, oavsett vad ni bestämmer er för att hitta på och på återseende!

Att vänta in tisdagen...

We ♥ it

God eftermiddag alla fina!!
Nyss hemkommen från jobbet och har precis petat i mig lite mat, så att jag orkar cykla iväg till gymmet för ett spinning och corepass klockan sex. Det var inte med glädje jag satte mig på cykeln denna onsdagmorgon, då vädret fortfarande är både grått och nyckfullt, men efter att ha lokaliserat min rejäla regnjacka från Fristads, var det bara att ta tjuren vid hornen så att säga. Som tur är slapp jag regnet både på ditvägen och hemvägen.
För tillfället har jag en väldigt konstig arbetsvecka tidsmässigt och jobbar mellan 8-17, vilket hör till ovanligheterna när man arbetar på Systembolaget. Hela veckan är vigd åt kompetensutvecklingssamtal med personalen och diverse förberedelser inför min frånvaro och stundande semester på två härliga veckor, varav drygt en av de kommer att spenderas i en av mina absoluta favoritstäder, New York. Längtar så till tisdagen i nästa vecka...
Nu ska jag passa på att uppdatera mig på, vad som hänt i bloggvärlden, för ikväll blir det förberedelsearbete inför morgondagens samtal.
Ha det gott, så ses vi förhoppningsvis snart igen! Kram ♥

Latmanslunch! Het nudelsoppa.

img_8580 (MMS)

Latmanslunch! Het nudelsoppa.


Bare Minerals High Shine

Två alldeles nya bekantskaper från Bare Minerals klickades hem för någon vecka sedan och igår låg de i postboxen när jag kom hem från jobbet.
Jag hittade en ny sida med massor med makeup och hudvårdsprodukter till löjligt billiga priser som jag tänkte tipsa er om. Feelunique.com heter sidan och har sin bas i Jersey.
Dessa ögonskuggor kostar, efter lite googlande, ca 275 kr styck på t ex Kicks, men jag beställde de för 158 kr styck och dessutom fraktfritt. Bra va?
Igår kväll innan duschen provade jag både färgen Glisten och Moonshine på varsitt öga. De är ganska glittriga, så de lämpar sig nog bättre som kvällsmake än för en dag på jobbet.
De är ganska lätta att applicera, men man får vara lite försiktig så att man inte har allt på kinderna. Ett tips är att dra av penseln mot kanten eller på en bit toapapper innan man börjar applicera.
Lyckades fånga färgerna rätt bra på bilden här. Till vänster, Moonshine och till höger, Glisten.
God morgon, god morgon!
Ingen höjdardag att vakna upp till, denna tisdagsmorgon, den 3:e Maj. Snön yr för fullt här i Stockholm och Sjöstaden. Jag kryper nog ner igen...

Att vara på 3-årskalas

Som alltid i Systerysters hus, rinner tiden iväg och det slutar med att jag får hoppa in och hjälpa till med de sista förberedelserna. Denna gång blev det till att blåsa ballonger och hänga upp de lite här och var. Det är tur att man alltid är ute i god tid, men man har väl lärt sig med åren...?
Presenter, presenter, presenter. Milo har verkligen ingen brist på leksaker iallafall. Det finns så det räcker och blir över. Jag brukar oftast strunta i att köpa leksaker eftersom de har huset fullt, men denna gång fick jag ge mig eftersom han önskat sig en stor grävskopa som han kan sitta och manövrera.
För tillfället har han ockuperat nästan hela nedervåningen med sina leksaker, då min syster och Andreas köpt ett 70-talshus som de helrenoverar. Snart är övervåningen klar och de kan äntligen ta och flytta upp alla saker där de hör hemma. Nu återstår bara nedervåningen, med allt vad det innebär...
Ännu mera presenter... Efter ett tag tappade han intresset för att öppna dem och tyckte att det var roligare att leka med kompisarna.
Hyfsat nöjd kille!!

Favoriterna på servetterna och tallrikarna.

Smått och gott på ett av kakfaten.

Syster mitt i skapandeprocessen.

Milo hade önskat sig pärontårta till sin födelsedag, så så fick det bli. Grönt grädde, päronmousse och maränger innehöll denna tårta, toppad med konserverade päron, geléråttor och gelégrodor. Mums!!

Intressant att titta på när Milo öppnar sina paket. Varje paket som har snören skall klippas fyra gånger innan det kan öppnas...

Härliga Maj, Välkommen!!

Så vackert att man nästan smäller av...


Hej och välkommen, sköna Maj månad!
Valborg firades i stillhet med lite shopping i Köpkvarteret, grekisk middag i Sjöstaden följt av soffan, lite smågodis och filmen The Rite med Anthony Hopkins på storbildstv:n här hemma.
Tanken från början var att promenera ner till Sickla Strand och grillning hemma hos Ia och Dane, men efter shoppingturen hade orken gått ur en. Bilderna ovan är för övrigt tagna med Iphonen i fredags kväll, när jag cyklade hem till dem på en spontanfika efter jobbet. Är det inte vackert, så säg...? Tänk att vakna upp på morgonen, öppna dörren till uteplatsen och mötas av detta. Underbart, tycker jag.
Idag blir det en tur till världens ände, Åkersberga, då min lilla gudson Milo ska ha sitt 3-års kalas. Småjobbigt kan jag ju tycka eftersom jag får ta mig dit med kommunala färdmedel, då jag saknar både bil och körkort.
Nu ångrar jag nästan att jag inte fixat det där, men så är det. Hade jag varit smart en gång i tiden, i min ungdom och bytt in mitt amerikanska körkort, när jag kunde, så hade jag ju inte stått här och våndats sådana här långturer... Lätt att vara efterklok... Hur som helst, det blir till att börja göra sig i ordning, då jag måste lämna hemmet vid elva-rycket för att komma i tid till klockan ett.
Hoppas att ni får en fantastisk första maj, alla ni fina som kikar in här och ses förhoppningsvis snart igen! Kram

RSS 2.0