Smått & Gott från NK

©klorinhäxan
Lite bilder från gårdagens lilla shoppingutflykt. Är barnsligt förtjust i NK:s stilrena design på påsar och förpackningar. Att bära mina saker i plastpåsar är inget jag är speciellt förtjust i och gör det väldigt sällan, men denna typ av papperspåsar duger alldeles utmärkt.
©klorinhäxan
Ny favoritdoft i hemmet är Yankee Candles Clean Cotton. Serien består av massor av härliga dofter med väldigt målande namn - denna gång fick dessa följa med hem.
©klorinhäxan
Grön Champagne och Jordgubb Fläder från Nk:s lilla tebod.

Vardagslyx

©klorinhäxan

Precis när vi klev in genom portarna till Hasselbacken, sken solen för fullt och visade sig verkligen från sin bästa sida. Vi beställde ett varsitt glas med kall Loimer Riesling från Österrike och en Toast Skagen till förrätt. Förrätten var ju dessvärre en riktig besvikelse - liten och torr! Till varmrätt, tog vi dagens lunch, som bestod av kycklingbröst, friterad färskpotatis med en jättegod ostsås och lite sugarsnaps. Mums. Hade jag inte varit så ivrig och glupsk, så hade ni fått se bilder på maten, men nästa gång ska jag försöka tygla mig, så att jag hinner knäppa några bilder också.
Proppmätta, tog vi oss till Nk för lite eftermiddagsshopping, men de bilderna får ni nog vänta med att se till en annan gång. Vem vet, det kanske dyker upp några i morgon?
God kväll på er alla och på återseende!!

Hasselbacken

©klorinhäxan

Ingången till Hasselbacken

M/S Emelie

©klorinhäxan

Trots att vädret kändes lite opålitligt idag p g a gårdagens konstanta regnande, bestämde jag mig för att ta en liten tur med M/S Emelie till Djurgården för första gången i år. Hade egentligen planerat att åka ut på landet, men det kändes inte så lockande om det nu skulle regna hela helgen. I det stora hela vart det kanonväder, förutom att det nästan blåste storm stundvis.
Djurgården kryllade av turister, barnfamiljer och andra flanörer som passade på att besöka Gröna Lund och en hel del hade kommit tidigt för att få de bästa platserna inför Ulf Lundell konserten senare under kvällen i nöjesparken.
Själv är jag inget större fan av Lundell - känns alldeles för deprimerande för min smak...
Jag och min kompis Jenny har som en liten tradition att träffas varannan tisdag när vi är lediga från jobbet någonstans i stan för en liten vinlunch. Mycket trevlig tradition tycker jag eftersom det bringar lite lyx i vardagen.
Det är i och för sig fredag idag, men vi hade båda tagit ledigt från jobbet och vi kände att vi var tvungna att hitta på något och inte slösa bort denna dag på "måsten".
Vi behövde ju inte strosa speciellt långt från färjan, förrän vi bestämt oss för att parkera oss på terassen på Hasselbacken.

AW på Debaser

©klorinhäxan
Mötte upp Jenny och Johan och Anna från vårt Huvudkontor för lite After work på Debaser igår. Jag har varit på stället tidigare, men hade faktiskt ingen aning om att de hade uteservering. Hur har jag kunnat missa det? Trevligt som tusan hade vi som vanligt, med god mat (trots en något innehållsfattig barmeny) och en hel del skratt och skvaller. Trots att det inte blev speciellt sent, kände jag mig en aning seg i morse när väckarklockan ringde. Kanske berodde det på att jag väcktes av regnet och åskan kl 03, snarare än att jag varit ute och svirat på en vardagkväll.

Lie to me

Ska strax sjunka ner i soffan och se ett avsnitt av min nya favoritserie "Lie to Me" med Tim Roth.
Serien handlar om Cal Lightman (Tim Roth) som har en ovanlig förmåga, att läsa av människors kropps- och ansiktsuttryck och omedelbart se om någon ljuger. Givetvis, som i så många andra amerikanska serier, hjälper han FBI att framgångsrikt lösa brott.
Till min serie har jag gjort en härlig smoothie på vaniljyoghurt, apelsin- och morotsjuice och en fruktkombo bestående av ananas, mango och papaya. Jättegott!!
Har Ni några tips på goda, nyttiga smoothies?

Måndagsrapport & Ny lektyr

Ytterligare en måndag avklarad på jobbet och nu är det bara två måndagar kvar till semestern. Det gäller att hitta de små ljuspunkterna i tillvaron och tänka positivt, när det känns småsegt och det är en evighet till ledigheten. Jag brukar ju normalt ha en ganska sen semester, men i år vet jag inte riktigt vad jag tänkte med egentligen... Jag har i allafall sett till att ta lite långhelg denna vecka och förhoppningsvis, om vädret tillåter, kan jag ta en tur till landet och softa.
En trevlig överraskning väntade i brevlådan i porten när jag kom hem från jobbet i kväll. Tre nya tidningar, varav två som jag helt glömt bort att jag börjat prenumerera på, Plaza Interiör och Plaza Kvinna. Tycker att det är rätt trevligt att prenumerera på lite olika magasin, så att brevlådan innehåller lite annat än bara fönsterkuvert och dessutom är det ganska lättsam läsning på kvällskvisten. Böcker kan jag ju inte ge mig på i horisontalläge, för ögonen går oftast i kors efter två stycken.
Nu ska jag strax sätta på lite fika eftersom Jenny skulle komma förbi en sväng och återlämna mitt busskort som hon lånat i helgen. Tyvärr har jag ju inte bakat något, men några mums-mums kan jag nog trolla fram.
Ska försöka komma i säng hyfsat tidigt i kväll så att jag möter morgondagen pigg och glad.
På återseende!

I mitt badrumsskåp: Philosophy


Är lite sugen på att lägga in en beställning på nya duschkrämer från Philosophy, men får nog hejda mig lite eftersom det bara är tre veckor kvar tills det är dags att bege sig på en veckas semester till Barcelona.
Längtar efter att få tillbringa några timmar på Sephora, vilket säkert inte kommer att uppskattas av min reskamrat, men jag får väl ta och "kohandla" igen och erbjuda en tur till Camp Nou eller nåt i utbyte.
Kan tycka att det är lite märkligt att Sephora inte etablerat sig i Sverige än, i och med att du kan hitta butikerna i princip de flesta storstäder i Europa och även USA. Men förhoppningsvis är det bara en tidsfråga tills vi kan besöka denna underbara affär även här i Stockholm. Tills dess kan man ju beställa på nätet, t ex här.

Söndagslunk

Då var det söndag igen och som vanligt har helgen rusat förbi och i morgon börjar en ny arbetsvecka igen.
Gick upp ovanligt sent i morse, 07:30 och konstaterade att det regnat som tusan under hela natten. Fick ta fram hinken och dränera balkongkrukorna på vatten, så att mina kära blommor inte drunknar. Himlen är grå, utan minsta lilla tillstymmelse till sol, så inspirationen är inte på topp idag. Det blir nog en del pyssel här hemma idag och kanske en film lite senare i eftermiddag. Har Nyhetsmorgon Söndag i bakgrunden och sneglar lite då och då på intervjun med ett av världshistoriens mest omaka par, Kicken och Noppe. Bästa vänner och från helt skilda världar. Undrar hur de lyckats finna varandra egentligen. Oftast dras man ju till personer som på något sätt liknar en själv, antingen genom gemensamma intressen, personlighets- eller värderingsmässigt. Ja, ja, kul kombo hursomhelst. Kicken och Noppe, alltså...

Lyxsallad

img_7910 (MMS)

Lyxsallad


Cancelled plans...

Äntligen regnar det över Stockholm!
Stannar hemma i kväll och kurar ihop i soffan.
Tänder ljus.
Pastasallad & film
Mysigt!

Totalt handlingsförlamad

Nu är vi nästan halvvägs in i lördagen och trots att jag vaknade halv sju, har jag inte fått något vettigt gjort på dessa timmar. Jag som planerat att ta tag i min stryktvättshög idag som bara blir större och större i sovrummet och dessutom färga mitt hår mörkare igen och framförallt täcka de grå som så gärna vill titta fram. Inget är gjort än så länge... Jag har mest strosat runt i lägenheten med en kaffekopp, surfat runt lite och pratat i telefon större delen av dagen. Jag får så dåligt samvete när jag inte är produktiv, men ändå så sitter jag här totalt handlingsförlamad. Känns det igen?

Hittade två nagellack från O.P.I som jag inte använt på länge, den ena i babyrosa och den andra i någon form av kopparnyans. Kan för tillfället inte ens fatta ett beslut kring vilket av de som ska pryda mina naglar ikväll.
Hmmm, ibland är även de simplaste besluten också de svåraste.
Ikväll bär det nog av till Kungsholmen och MS Gerda för att träffa Jenny L som firar sin födelsedag där. Får se om jag lyckas få med mig kameran, så att jag kan lägga upp lite bilder här på bloggen senare.
Ha en trevlig lördagkväll och vi ses snart igen!!

Don´t stop believing

Älskar verkligen den här låten! Den för tankarna tillbaka till ungdomens glada dagar på 90-talet, trots att den är skriven någon gång runt 2007. En riktig stämningshöjare på fester och perfekt sommarlåt. You just gotta love it!!
Ha en bra fredag!

Värmeslag, men vem klagar?

Goder afton på er! Nu har jag äntligen kommit hem från jobbet och kastar ihop en snabb middag bestående av köttbullar och pasta med pesto. När man jobbat 12 timmar, har man ju ingen större lust att svänga ihop några kulinariska läckerheter direkt, så det får bli "the easy way out" helt enkelt.
Har redan hunnit slänga in en maskin tvätt också, för att få en helt fri helg utan några som helst måsten. Städade lägenheten redan igår, så nu är det bara till att njuta. Fast innan jag kan njuta av helgen, så är det ju faktiskt en fredag som måste avklaras, men sen...
Ska ta en vända med vattenkannan på balkongen också, innan jag sätter mig ner för att njuta av maten. Nu när det är så här varmt och kvavt, får jag vattna var och varannan dag, trots att jag har självvattnande krukor. De är så fruktansvärt törstiga, de små liven.
Ha en bra kväll allihopa och hörs snart igen!!

Mynte by IB Laursen

I samma serie kan man även hitta små frukostskålar och en alldeles bedårande liten vispskål att användas vid vispning av t ex grädden till sommarens desserter eller varför inte ha den som såssnipa under grillkvällarna. Passar nog alldeles säkert även till att servera bearnaisesåsen ur. Visst är de fina?
Bilderna är lånade av Broarne.se

På sommarens önskelista - IB Laursen


På sommarens önskelista står dessa söta keramikskålar från danska IB Laursens Mynte-serie i tre storlekar som kan användas till både mat och bak. De finns i flera pastelliga färger, men jag vill ju givetvis ha de vita.
Kan klickas hem för 385:- på Broarne.

Filmtajm i Sjöstaden! Just nu är det ful...

Filmtajm i Sjöstaden! Just nu är det full fart på bryggorna här i Sjöstaden. Som det verkar, ska de filma ett avsnitt av SUPERSTARS. Kajaker lyfts ner i vattnet och diverse kända personer flanerar på de olika bryggorna, däribland allas vår Stefan Holm och skrinnaren Thomas Gustavsson. Finns det inte fler atleter att locka till dessa program eftersom laguppställningen påminner väldigt mycket om den i SVT:s Mästarnas Mästare?


Hemlängtan Idag är en sån dag då jag hels...

img_7969 (MMS)

Hemlängtan Idag är en sån dag då jag helst av allt bara skulle vilja vara hemma och mysa i soffan med en hög med tidningar eller en bra film. Tyvärr så har jag en lång arbetsdag idag så det går ju inte. Det positiva är att jag åtminstone kommit halvvägs och i morgon slutar jag tidigt, redan kl 12! Nu dags för lunch på Sushi stället Daichii i Köpkvarteret, så att jag orkar med resten av dagen också. På återseende...


Just nu i min Iphone


Ny vecka, nya utmaningar!

Ja, då var det måndag igen och en ny fullspäckad arbetsvecka har just precis bara börjat. Nu är det ganska exakt fyra veckor kvar tills jag går på semester. Har nog aldrig längtat så mycket till semestern som nu. Jag hade ju i och för sig två veckor i slutet på april, men de veckorna blev ju så hektiska i och med min flytt till nya lägenheten, så någon vila blev det ju inte tal om.
Helgen har varit lugn i och med att jag jobbade i lördags, alltså inga större utsvävningar här inte.
I lördags, efter jobbet, cyklade jag över till min kompis Dane som varit gräsänkling hela veckan, för lite grill och filmtajm.
Efter middagen, som bestod av grillad fläskfile med klassisk sallad och en gudomlig svart bönsallad med bland annat fetaost bänkade vi oss i varsin ände av soffan för att se den första filmen "Hot tub timemachine" med John Cusack. Jag hann väl se ungefär halva filmen innan mina ögon, sakta men säkert, blev för tunga. Vaknade till,  en 20 minuter senare, för att se resten av filmen. Av den andra filmen, "Green Zone" med Matt Damon, hann jag se den första halvtimmen, sen var det dags igen... Trevligt filmsällskap, eller hur Dane?
Söndagen fördrevs med lite småpyssel och städ här hemma i Sjöstaden, innan jag åkte in till Södermalm för att kika lite på Bolagret. Hittade en silvergrå matta till vardagsrummet för ynka 1400 kr - ett kap, kan ju jag tycka. Vill ju inte lägga hur mycket pengar som helst på en matta som jag garanterat kommer att vilja byta ut om några år. Så jag är nöjd med mitt fyndköp.
Önskar er alla en riktigt bra vecka, vare sig ni är på semester eller som jag, jobbandes! Ses snart igen!!

De här dagarna då jag slutar tidigt är all...

img_6977 (MMS)

De här dagarna då jag slutar tidigt är alldeles underbara. Passar på att uträtta några ärenden och äta lunch innan jag cyklar hemåt. Idag fick det bli Red Curry & Beans soppa och en dinkelsnurra med fetaost och spenat från Naked Juice Bar. Mums!!


It´s so me...

R&C gavel i vitt läder och sängram i högblankt vitt med medar i chrome från danska TMLine kommer snart att pryda mitt sovrum. Har redan förberett och köpt ett kritvitt överkast från Mille Notti, men letar fortfarande febrilt efter sängbord.
Varför ska man alltid behöva vänta i flera veckor eller månader på leverans när man handlar möbler? Jag är ju en person som, när jag fått en idé, helst vill att saker kommer på plats på en gång och inte två månader senare. Men, men, nu är det ju som det är, så det är bara att försöka leva med det, eller hur?

Alien feet

Jag berättade ju i ett inlägg tidigare i veckan om mitt inköp av en japansk "mirakel produkt" som heter Baby Foot.
Nu har det gått några dagar och titta vad som händer. Det ser ju inte direkt "fresh" ut, men huden under flagningarna är verkligen mjuk och len, precis som en bebisfot. Med andra ord, det fungerar...
Till och med huden runt nagelbanden och ovanpå foten byts ut mot ny och fräsch hud. Alla döda hudceller och förhårdnader verkar ramla av. Om ytterligare några dagar kan jag tänka mig att fötterna är som nya igen och då kommer de att stormtrivas i sommarsandalerna. Prova ni också och förundras över resultatet!!

Boktips inför semestern.

Nu har jag börjat att ladda upp inför den kommande sommarsemestern. Jag har normalt inte tid och ro att plöja igenom en massa böcker, men under semestern brukar jag läsa åtminstone en 5-6 böcker. Nu har jag fått ett erbjudande från Storytel om att lyssna på ljudböcker i min Iphone. Perfekt, tycker jag. Valde att börja med en kriminalroman av Stefan Tegenfalk som heter Vredens Tid, uppläst av Reine Brynolfsson. Ser verkligen fram emot att sätta igång och lyssna, men först ska jag jobba på att avsluta alla punkter på min "att göra-lista" innan semestern kickar igång i mitten på augusti.

Energizer


Morgonstund har guld i mund.

Vaknade i morse kl 05 av att dörrklockan ringde. Tog en snabb titt på mobilen för att se vad klockan var och konstaterade att det inte riktigt var dags att gå upp än, men tog på mig morgonrocken och gick ut i hallen för att se vem i sjuttsingen det var som ringde på dörren så här dags. Ingen där...
Nu började jag undra om jag verkligen hade hört något eller om det bara var inbillning, men är helt övertygad om att det ringde på dörren. Nåväl, det var ju ingen idé att gå och lägga sig igen eftersom väckarklockan var ställd på 06 så jag satte på en panna kaffe och gick och bänkade mig i soffan på min härliga balkong. Det är så otroligt lugnt och fridfullt ute tidigt på morgnarna. Inte en människa så långt ögat kan nå, bara jag och min kaffekopp!

Solnedgångspizza på bryggorna i Sjöstaden.

img_5437 (MMS)

Solnedgångspizza på bryggorna i Sjöstaden.


I ♥ Dermalogica

När det kommer till hudvård finns det nog inte många märken jag inte provat under min livstid. Ett märke som jag upptäckte för en 3-4 år sedan är Dermalogica och vi har varit bästa vänner sen dess. Under de första åren handlade jag mina produkter hos Hongkongbaserade StrawberryNet, men tyckte att det var jobbigt att behöva maila dem efter varje beställning för att få återbetalning av tull och frakt, så jag bytte till, som namnet antyder, Jerseybaserade Jersey Beauty Shop. Det var dessutom billigare att beställa från deras hemsida. Om du som jag, är ett stort fan av dessa produkter, kan jag verkligen varmt rekommendera att handla dina produkter av dem. Det är säkert och du kan följa din beställning hela vägen till brevlådan eller utlämningsstället. Dessutom skickar de alltid med prover i varje försändelse.
Dags nu för mig att lägga in en ny order och fylla på förråden.
See you!!
Foto: Dermalogica.se

ZzzzZzzzz... Är verkligen inte en godistje...

img_0445 (MMS)

ZzzzZzzzz... Är verkligen inte en godistjej, men då och då kan jag tycka att det är riktigt gott med några mumsbitar. Nu är det ett sådant tillfälle! Råkade visst för-sova en timme på soffan på balkongen och när jag vaknade hade jag ett extremt sötsug och kom på att jag hade ju en skål med smågodis hemma som inhandlades för drygt en vecka sedan....


Uppåt väggarna...

Jag har under en längre tid funderat över vad jag ska hänga på väggarna här hemma. Gillar inte att ha en massa tavlor, eller något annat heller för den delen, hängandes överallt, men några stycken kan jag trots allt tänka mig att ha. Är väldigt förtjust i både Cassandra Rhodins och vissa av Lovisa Burfitts illustrationer, men de verkar ju hänga i varje inredningsintresserades hem numera, så det blir till att tänka om...

Skön sommarlåt!


Feelgood-dag


Åkte iväg en sväng till Ica Kvantum för att handla lite färsk frukt och iskallt vatten. Valet föll på ananas, som jag inte ätit sen jag och min kompis Ia hyrde ett hus i Spanien för ett antal somrar sedan. Det är i mitt tycke en perfekt frukt att ta med sig till stranden, söt men samtidigt väldigt läskande. Speciellt om man lyckas hålla den kall...
Passade även på att smita in på hälsokostaffären Life för att införskaffa Baby Foot, ett mirakelmedel för att få babylena "fossingar". Läste om det i något glossigt magasin och jag som är så lättpåverkad kunde ju inte släppa tanken om fina fötter.
"Babyfoot avlägsnar döda hudceller och ger dig lena, mjuka fötter. Fötterna behandlas av en gel bestående av 17 naturliga extrakter som får verka i två timmar. Efter en vecka kan den överflödiga huden lätt peelas bort."
What´s not to like...?? Rapporterar om resultatet i ett inlägg om en vecka eller så...
Matglädje här i Sjöstaden har nu till sommaren börjat med ett litet picnic-set bestående av en valfri sallad, bröd och dryck. Jag valde att ta en pastasallad med kyckling och en röra gjord på soltorkade tomater. All mat i butiken känns så oerhört fräsch och nyttig, mycket beroende på att de lagar maten själva och att de använder ekologiska råvaror. T o m brödet bakar de själva och till det får man en liten bytta med en sorts tapenad gjord på kikärtor. Gott!!
Tog min lilla "bag" med mat och solstolen och knatade ner till bryggan för att äta lunch och sola en stund. Konstaterade att jag glömt solkrämen hemma, så det blev inte till att sitta i flera timmar, tyvärr...
Tänkte nu fortsätta min feelgood-dag på balkongen, där det för övrigt är skugga så här dags, med att bläddra lite i ett nytt inrednings- och livsstilsmagasin jag hittade och dessutom klunka i mig massor av min sommarfavorit, alkoholfri Mojito. Den finns för övrigt att köpa på Systembolaget för 59 kr.
Givetvis kommer jag att avsluta denna underbara dag med fotbehandlingen, men det blir först om några timmar.
På återseende...

Ledig tisdag...

Ibland är det skönt att bara vara... Det är vad jag har på agendan idag. Kanske tar jag med mig min solstol och sätter mig på en av bryggorna här i Sjöstaden?
Bilden är lånad av Istockfoto.

I love Indori!

Har tillbringat, i princip, varje ledig stund den senaste månaden i jakt efter det perfekta vardagsrumsbordet till mitt nya hem. Jag tror att jag avverkat de flesta möbelbutiker i Stockholmsområdet utan att hitta något som faller mig i smaken. Tills nu... Detta enkla, vita, högblanka bord i måtten 120x70 cm hittade jag i min favoritaffär Indori, som dessutom är beläget bara ett stenkast från var jag bor. Kan ju inte bli bättre, eller hur?
Gillar verkligen enkelheten i designen och förhoppningsvis tröttnar jag inte på det så fort, just på grund av det. Hittade dessutom ett sideboard i samma affär som också fick följa med hem.

Efter en lång och svettig dag på jobbet ty...

img_0439 (MMS)

Efter en lång och svettig dag på jobbet tyckte jag att jag behövde muntras upp lite med en härlig Gerbera-bukett. Tänk att man kan bli glad för så lite. Dessutom hade jag ingen som helst lust att börja laga mat efter kl åtta, så jag kilade in på Sushi-stället här i Sjöstaden och mofsade i mig en portion med kyckling med cashew nötter. Så här i efterhand ångrar jag faktiskt att jag inte  åt en sallad eller något annat lätt,  för Thai-maten gjorde ju bara att jag vart ännu varmare.  Nu ska jag hoppa in badrummet och ta en sval dusch, men jag hoppas ändå att det blir en riktigt varm dag i morgon igen....


Ny förälskelse i mitt badrum från Savon de...

img_0430 (MMS)

Ny förälskelse i mitt badrum från Savon de Marseilles. Finns att köpa på bl a Kicks för ett par hundralappar. Dyrt tycker jag förstås att det är, men som tröst kan jag säga att den är väldigt dryg och doftar underbart!


På bryggan...

...och jag förstås.

Vilopaus på bryggan.

JR fick ställa upp på en bild vare sig hon ville eller inte...

Strömma Outlet

Passar på att svänga in på Strömma Outlet när jag är ute på Värmdö, så så blev det även denna gång. Det är en liten butik precis vid kanalen som säljer inredningsprylar såsom kuddar, plädar, sängkläder och handdukar, men man kan också hitta en och annan lampa och annat smått och gott. Denna gång släpade jag hem nya påslakan och örngott och allt gick givetvis i vitt... Min absoluta favoritfärg!!

Avslappnande helg med sol & bad...

Nyss hemkommen från en oerhört välbehövlig vilohelg på min kompis JR:s sommarställe ute på Värmdölandet.
Jag har under de senaste månaderna känt mig helt utpumpad både rent fysiskt och även psykiskt. Dels har det varit en hel del att styra upp med köp och försäljning av lägenhet, samtidigt högtryck på arbetet och inte minst mina duster med ett möbelföretag som jag inte kommer att namnge här. Nu börjar de flesta bitarna hursomhelst falla på plats, men känner att jag inte haft tid att återhämta mig riktigt från allt detta.
JR föreslog att vi skulle åka ut en sväng över helgen för att sola och bada och hälsa på hennes mamma och L, som redan befann sig där ute. Det var ju en alldeles lysande idé tyckte jag och det skulle ju dessutom vara kanonväder hela helgen...
Gårdagen spenderade vi med att sola, bada och grilla och bara ta det lugnt. De övriga i sällskapet var ju givetvis även tvungna att se på fotbollen, men det är ju inte jag ett dugg intresserad av, så jag satt mest och surfade runt lite på Mamma R:s dator som hon hade med sig. Avslutade kvällen med en stor skål med vaniljglass och jordgubbar och valde därefter att krypa ner vid halv tolv snåret. Vaknade 9 timmar senare utvilad. Jag minns faktiskt inte när jag sov så länge sist... Hemma brukar jag oftast sova 5-7 timmar per natt även när jag är ledig. Brukar skämta om att det är jag och pensionärerna som är uppe före  kl 7 en helgmorgon!

En helg på landet...

Efter att ha varit instängd på jobbet hela veckan så skriker min kropp efter att få komma ut i solen och få njuta av det alldeles underbara vädret. Är fortfarande förundrad över att det fina vädret hållit i sig så länge.
Längtar efter att få kasta mig i vattnet från bryggan och plaska runt. Jag som normalt är en riktig badkruka och vill helst inte bada om inte vattentemperaturen är en bit över 20 grader... Så nu är det dags att packa väskan för en utflykt till Hässelmara ute på Värmdö, men innan dess ska jag bara uträtta ett par ärenden. Bland annat ska jag hämta mitt nya efterlängtade vardagsrumsbord på Indori i Sickla.

Lechuza Balconera Cottage

Har letat och letat efter balkongkrukor som faller mig i smaken. Till slut hittade jag dessa skönheter på Planter.se till ett överkomligt pris. Det fiffiga med dessa är, att de har ett bevattningssystem, vilket gör att det inte spelar någon roll att jag glömmer bort att vattna på några veckor. Kan med andra ord åka på semester med gott samvete och inte oroa mig för att allt kommer att dö medans man är borta...

Balkongen sommaren 2010


Balkongen sommaren 2010


Äntligen har balkongen fått lite uppmärksamhet...

Nu har jag äntligen haft lite tid till övers och tagit tag i min underbara balkong. Har verkligen längtat efter att få piffa till den, men eftersom dygnet bara har 24 timmar än så länge, så har jag fått prioritera andra saker helt enkelt.
Hursomhelst, möblerna är på plats och jag lyckades faktiskt hitta lite växter och blommor till mina balkonglådor, trots att det så här i juli-månad är rätt urplockat hos Plantagen och många andra blomsterhandlare.
När det gäller färgval så är det återigen vitt som gäller. Kan tycka att andras balkonger och uteplatser med blommor i alla regnbågens färger är rätt fina, men har väldigt svårt att tycka om det hemma hos mig. Här är det vitt och grönt som gäller eller kanske möjligtvis någon rosa eller cerise skapelse...
Har möblerat min 8 meter långa balkong i två separata loungeavdelningar. Den ena med en 3-sits soffa och ett bord och den andra med två fåtöljer och ett bord.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0