Sköna söndag!!

img_9605 (MMS)

Söndagarna är så otroligt sköna. Inga krav, inga måsten. I denna ställning har jag tillbringat större delen av dagen och jag har njutit av varje sekund. I morgon börjar en ny arbetsvecka igen och vilostunderna är få. Det gäller att ta alla tillfällen i akt när de ges helt enkelt. Ha en fortsatt skön söndag och hoppas att vi ses nästa vecka igen. Kram


Söndagsfrukost

img_3262 (MMS)

God morgon!! Jag hade ju givetvis glömt bort att man skulle ställa tillbaka klockan inatt, så jag har redan hunnit lalla runt i lägenheten i bra många timmar. Första maskinen med tvätt är redan avklarad, jag är nyduschad och nu dags för söndagsfrukost. Har fått det stora nöjet att via Smartson få prova Skogaholmisar från Skogaholms Bageri, så "here we go"!! Grönsaker, leverpastej och ost som pålägg, ackompanjerat av en liten espresso. Sen är jag verkligen redo att ta tag i dagen.


Högst upp på önskelistan!


Bilder lånade från Beach House Jersey Sheets.


Ända sedan jag kände på dessa fantastiska lakan för första gången på Formex mässan i somras, har jag känt ett sug efter dem. Men smakar det, så kostar det och jag blir helt plötsligt väldigt snål eftersom jag har skåpen fulla med sängkläder i perfekt skick.
Utseendemässigt är det inget speciellt med dem, men de är verkligen mjuka och lena som en bebis rumpa och de bokstavligen skriker efter mig...
Vem vet? Tomten kanske kommer med ett par, för själv ska jag hålla hårt i plånboken ett tag framöver.
Hoppas att ni får en alldeles förträfflig dag, ni som kikar in här på min blogg.
Nu ska jag ila till jobbet!!

Dagens projekt: Apelsinchoklad - Lakrits c...

img_6470 (MMS)

Dagens projekt: Apelsinchoklad - Lakrits cupcakes med citronfrosting. Min nya Kitchen Aid har gått varm idag när jag bestämde mig för att sätta igång och baka. Det blev cupcakes som vanligt och inspirationen hämtades från en bloggerska vid namn Carolina. Ändrade dock lite i hennes ursprungliga recept och använde Apelsinchoklad med crisp istället för vanlig mörk blockchoklad. Ska bli väldigt intressant att se hur de smakar...


Det är bara att konstatera att man inte är 20 längre...

Ytterligare en present till mig själv från förra veckans "shopping spree" i Forum Nacka.
Väntar med spänning på att få inviga min vita Kitchen Aid, men hitintills har jag inte haft tid för bak.

Seg är bara förnamnet denna söndag i slutet på oktober.
Jag har verkligen inte orkat ta tag i någonting idag, utan har mest befunnit mig i soffan i olika positioner och bläddrat i tidningar, tittat på film och för-sovit en smula.
Har dessutom inte kunnat låta bli att shoppa lite med hjälp av min laptop, sedan Anna, en av favoritbloggarna nämnt att Länna Möbler har rea på det mesta i sitt sortiment.
Gårdagkvällen tillbringades med ett gäng kollegor från Sickla och Södermalm. Vi hade samlats i bowlinghallen högst upp i huset där jag jobbar, för att umgås en stund tillsammans.
Bowlingen, som jag, om jag får säga det själv, brukar vara rätt bra på  i vanliga fall, gick väl inte riktigt så bra som jag hade hoppats på. En tredje eller kanske till och med en fjärde plats fick jag nöja mig med efter en timmes intensivt bowlande. Inget vidare resultat för en tävlingsmänniska som jag.
Efter de fysiska aktiviterna smög vi in i restaurangdelen och fortsatte att umgås över en bit mat och några glas vin. Jättetrevligt!
Senare tog några av oss bussen hem till mig här i Sjöstaden för att fortsätta kvällen över några flaskor Champagne.
Jag kan absolut inte påstå att jag var berusad igår, men lite vin, fysiska aktiviteter och en arbetsdag sätter onekligen sina spår och det är bara att konstatera att man inte är 20 längre...
Nu ska jag ta och svänga ihop en enkel söndagsmiddag - Spaghetti Bolognese. Det är allt jag mäktar med efter en otroligt ansträngande söndag, ha haa.
Ha en fortsatt trevlig söndagkväll, så ses vi i morgon igen. Kram!

Första snön har fallit.


Burr, nu har den första snön fallit även i Stockholm. Jag kan absolut inte påstå att jag är överlycklig över detta, eftersom vintern inte är min favoritårstid på något sätt. Kallt och ruggigt är inte riktigt min grej. Jag skulle nog egentligen ha fötts till en helt annan tillvaro på betydligt varmare breddgrader, än kyliga Norden. I mitt nästa liv ska jag nog bo på någon Söderhavsö, där sol och värme är vardagsmat.
Nu har jag precis "syndat" igen och tryckt i mig en pizza och en cola. På vägen hem efter en låååååång, men behaglig arbetsdag, tyckte jag att jag kunde unna mig det, jag som var så duktig igår och besökte gymmet för första gången på över ett halvår. Yogan gick väldigt bra trots min oro över vissa övningar och jag kan ju säga att den visste var den tog, för träningsvärken börjar smyga sig på sakta men säkert.
Nu blir det sluttampen på Idol och sen är det dags att göra sig redo för bingen. Ny arbetsdag i morgon igen och dessutom ska det bowlas med en hel drös med kollegor efter jobbet i morgon. Lite mat och vin blir det säkerligen också!!
Ha en riktigt skön helg och vi ses snart igen!!
Kram
Ps. Visst ja, har ju glömt visa er vad jag unnade mig i tidig julklapp förra helgen...Ds.
Nu har jag äntligen fått rumpan ur vagnen och unnat mig en rejäl gryta från Le Creuset till höstens och vinterns långkok. Redan nästa vecka ska den få komma till användning, då det enligt rykten skall lagas Gulasch med råvaror från Lina.
Gick förbi Cervera i Nacka Forum i lördags och det visade sig att de körde någon kampanj och grytan kunde inhandlas till kraftigt rabatterat pris. Då kan jag ju inte låta bli. Det är härligt med reor, för det måste ju automatiskt innebära att man kan unna sig fler presenter. Eller...??
Råkade visst också få med mig små portionsformar för paj eller något annat smarrigt vid samma tillfälle.

Under nollan & Shearer Candles

Jag kan helt enkelt inte få nog av doftljus...
Denna gång fick jag med mig dessa från Shearer Candles, när jag häromdagen sprang in hos blomsterhandlaren vid Ringens köpcentrum för att köpa liljor till hemmet.
Persian Lime & Grapefruit, Winter Fig och Vanilla Coconut.
Alla tre doftar otroligt fräscht och inte alls konstgjort som en del andra doftljus lätt kan göra.
Shearer Candles har funnits sedan 1897, så jag antar att de vet vad de håller på med.

Det blev take away mat från Sushi stället runt hörnet för min del idag. Har suttit vid min dator större delen av dagen och förberett lite arbetsscheman och planering inför November månad på jobbet. Tiden fullkomligt rinner iväg när man sitter vid datorn och kände att jag varken hade tid eller lust med att ställa mig och laga mat.
Nu ska jag ta och damma av min yogamatta och rusa iväg för att träffa Ia på gymmet. Lovade i ett svagt ögonblick att "joina" henne på passet idag - det skulle jag aldrig ha gjort för helst av allt skulle jag vilja lägga mig raklång i soffan och se en film eller nåt.
Men, men. Har man lovat så har man. Det är bara att bita ihop och köra. Jag hoppas att min rygg fixar alla konstiga övningar bara, eftersom jag alldeles nyligen drogs med ryggskott.
Det fina i kråksången är, att jag nu äntligen kommer iväg och kan inviga mitt kort, som legat och väntat på mig i plånboken i ca 3 veckor. Håll tummarna för att jag överlever passet!!
Nu ska jag ta och ila iväg, men först ska jag leta fram en varmare jacka och vantar i och med att temperaturen här i Hufvudstaden krupit under nollan för första gången denna höst!!
Bye och på återseende!!

Ajvarkyckling med pasta och ruccolasallad

God morgon på er!
Tänkte dela med mig av ett snabbt middagstips till er så här i slutet på veckan.

Sitter här uppkrupen i soffan med min laptop och kaffekopp och funderar över hur jag ska lägga upp denna lediga torsdag.
Veckan har gått i rasande tempo och nu är det snart fredag och för många av er börjar helgen inom kort. För min del har det varit en ovanlig vecka, eftersom jag knappt hunnit vara på min arbetsplats överhuvudtaget p g a lediga dagar och kurser, men i morgon är jag tillbaka och ordningen återställs. Skönt och dessutom jobbar jag på lördag, så jag får min dos av arbete i allafall.
För er som är intresserade, lägger jag upp ytterligare en rätt från Linas Matkasse. Gott och snabblagat, vilket i mitt tycke är en perfekt kombination. Smaklig måltid!!

Ajvarkyckling med pasta och ruccolasallad

4 portioner

Detta behöver du:

Ajvar Relish
Creme Fraiche
Gula paprikor
Kycklingfilé
Körsbärstomater
Valfri Pasta
Ruccola sallad
Olja
Salt
Svartpeppar
Vatten
Vinäger

Så här gör du:

  1. Koka ca 360 g pasta
  2. Skär 250 g körsbärstomater i halvor och 2 gula paprikor i tunna klyftor. Skölj 70 g ruccola. Blanda grönsakerna i en skål och servera gärna med lite olja och vinäger.
  3. Dela 600 g kycklingfilé genom att skära varje filé i tre avlånga bitar.
  4. Stek kycklingen i lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Låt kycklingen bli genomstekt och rör sedan ner ½ dl créme fraiche, 1 ½ dl ajvar relish och ½ dl vatten. Blanda allt väl och låt koka ihop någon minut.
  5. Servera ajvarkycklingen med pasta och ruccolasallad.





Elite Marina Tower + arbetsmiljö

Årets arbetsmiljödag var bokad på Elite Marina Tower Hotel i Nacka och ingen var ju gladare än jag som hade promenadavstånd hem för en gångs skull. Systembolaget har ju en egen kursgård eller lärcenter som det numera så fint heter ute på Skarpö, men jag antar att det var fullbokat för andra läraktiviteter just denna vecka, därav byte av konferenslokal.
Bilden är som ni ser inte tagen just idag utan under en solig sommardag tidigare i år.

Har, som jag skrev i bildtexten ovan, tillbringat dagen på Elite Marina Tower Hotel på Kvarnholmen och årets arbetsmiljödag tillsammans med alla butikschefer och skyddsombud från vårat område. Trodde att det skulle bli en ganska seg och tröttsam dag, men jag måste säga att mina farhågor inte besannades. Intressanta diskussioner kring vad som är chefens respektive de anställdas ansvar vad gäller vår gemensamma arbetsmiljö och systematiskt arbetsmiljöarbete. Fick ju dessutom sovmorgon idag eftersom jag inte behövde åka hemifrån förrän klockan nio.
Nu har jag hunnit med att vara hemma i några timmar och har till och med hunnit med att för-sova en stund på soffan. Det blev bara en kortis på ca 20-30 minuter, men jag känner att det gjorde susen. Jag har ju som jag berättat i tidigare inlägg, varit så oerhört trött på senaste tiden, så en stunds vila på soffan har mer eller mindre blivit ett stående inslag i mina lediga eller korta arbetsdagar.
Ska strax värma på min middag som jag lagade igår kväll: Röd linsgryta med ingefära, färsk koriander och kokosmjölk. Inte det godaste receptet från min matkasse från Lina, men fullt ätbar.
Får se om det är något kul på tv ikväll annars får det nog bli en vända med dammsugaren och stryka det som strykas bör från gårdagens tvättsejour.
Önskar er en riktigt behaglig onsdagkväll och ses nog i morgon igen!




Morgonmys i Sjöstadshemmet

Tända ljus under de tidiga morgontimmarna denna tisdag i Sjöstadshemmet.

God morgon, god morgon!!
Min kropp verkar onekligen vara inställd på att gå upp en viss tid varje morgon oavsett om det är arbetsdag eller inte. Klockan är bara strax efter halv åtta och jag har redan hunnit vara vaken i dryga två timmar. Kanon, då hinner jag ju förhoppningsvis beta av både det ena och det andra under dagen här hemma och dessutom svänga förbi Södermalm och kika lite i butikerna runt Ringen och Medborgarplatsen. Vi får väl se vad som hinns med helt enkelt, men först ska jag ta och slänga in en maskin med sängkläder och avsluta min första kopp kaffe i godan ro, innan det är dags att hoppa in i duschen och göra sig redo för dagen.
Ha en skön tisdag, så hörs vi nog snart igen!

Fredagsvin, ryggskott, lördagsshopping och söndagsseg.

Bilden är lånad från nätet!


I torsdags började jag känna av att jag har en ländrygg och på fredagen var det fullt omöjligt att sitta utan att det skulle ta fem minuter att ta sig upp igen. Som tur är har jag varit ledig hela helgen och varvat insmörjning med Voltaren salva och Tigerbalsam ungefär 3 gånger per dag. Det verkar som att det har hjälpt  iallafall för jag känner mig betydligt mer rörlig idag än jag gjort de senaste dagarna.
I fredags passade jag på att smita något tidigare från jobbet och börja helgen med en rejäl Toast Skagen och en flaska vin på Erssons tillsammans med Teija som arbetar som sortimentssamordnare på vårat Huvudkontor. Trots att vi jobbar på samma företag så träffas vi alldeles för sällan, hon har fullt upp med sitt och jag med mitt, men i fredags fick vi till det och satt i några timmar och uppdaterade varandra om våra förehavanden sen sist vi sågs.
Väl hemma, strax efter nio, lade jag mig i soffan för att titta på tv och vaknade halv sex på lördagmorgonen fullt påklädd, tv:n var fortfarande på och lamporna lös i hela lägenheten. Vad hände egentligen? Två glas vin en fredagkväll och man däckar i soffan, ha ha! Jag tror bestämt att jag börjar bli gammal...
På lördagen åkte jag och min kompis Jenny iväg till Sickla för att hämta ut mitt paket från Neulash som kommit på fredagen. Det var så hysteriskt i Köpkvarteret denna lördag, så vi bestämde oss för att svänga förbiNacka Forum för att äta sen lunch och hälsa på Filip som vi visste jobbade och givetvis stödköpa några "bra att ha" flaskor.
Råkade gå förbi en butik på vägen tillbaka till bilen och det slutade med att jag vart ganska många tusenlappar fattigare. Tyckte visst att jag behövde unna mig själv några tidiga julklappar... Ni kommer att få se dem, så fort jag packat upp dem och knäppt några bilder, men jag kan säga att jag är väldigt nöjd med mina inköp och att de troligtvis varar resten av livet. Det intalar jag mig själv iallafall för att det ska kännas mer motiverat att jag spenderat så mycket pengar bara sådär.
Hann även med ett spontanbesök hemma hos Mamma Rosberg och Leffe som slutade med att vi blev bjudna rönnbärsgryta med fläskfilé och ugnspotatis och ett glas rödvin. Jättegott!!
Söndagen är ju som alltid i min bok, vilodag. Det innebär mestadels att jag inte får så mycket uträttat utan skrotar mest här hemma i mysbyxor eller i morgonrock. Så har det även varit denna söndag trots att det har varit helt fantastiskt höstväder med i princip klarblå himmel och strålande solsken. Borde kanske åtminstone tagit mig ut för en liten "prommis", men orkade inte.
Nu ska jag nog ta och koka mig en kopp té och fortsätta min slapparsöndag, för i morgon är det arbetsdag igen och en lång sådan. Kanske blir det en film eller nåt i soffan lite senare innan det är dags att krypa ner och få min skönhetssömn.
Må gott och ses snart igen!

Mirakelmedel eller humbug?

Då var det dags igen då...
Nu har jag under en tid gått och funderat över om jag ska ta och prova det lovordade mirakelmedlet Neulash, som lovar fylligare, längre och vackrare filmstjärnefransar efter 30 dagars användande. Jag har inga problem med mina ögonfransar, varken vad gäller täthet eller längd, men vem vill inte ha mer? Trots att det kostar en rejäl slant, så tycker jag nog att det kan vara värt pengarna om detta medel verkligen fungerar. Den lilla förpackningen som ska räcka i 2-3 månader, kostar ca 900 kr på www.neulash.se.
Vad är då Neulash? Jo, det är enligt tillverkaren "ett innovativt serum som förstärker ögonfransarna och bidrar till friskare, naturligare fransar".
Serumet ska skydda mot diverse förslitningsfaktorer som ögonfransböjare, mascara, sminkborttagningsmedel och färgbehandlingar, genom att tillföra nödvändiga proteiner och vitaminer samt mjukgörande ingredienser till fransarna, samtidigt som den förstärker och ökar tillväxten av nya. Det låter ju onekligen som ett mirakel om det nu fungerar. Jag har "googlat" runt en del på olika bloggar bland annat och sett makalösa resultat, varför jag bestämde mig för att detta måste jag se med egna ögon! Så nu är det bara att följa proceduren och stryka på medlet som en eyeliner varje kväll i trettio dagar och se om det händer något. Spännande!!
Före och efterbilder som jag fastnade för och som fick mig att prova detta, hittade jag här.

Serumet ska strykas på roten av de övre och/eller undre ögonfransarna men fungerar tydligen även på ögonbryn. Det är lika enkelt som att stryka på en flytande eyeliner.

Kors i taket!! Mörka gladioler i Sjöstadshemmet.

Dessa mörklila Gladioler fick följa med hem idag efter jobbet.
Marie, på lilla blomsterbutiken utanför mitt jobb, gjorde korstecken när jag bestämt meddelade att jag skulle ha de mörklila Gladiolerna trots att de vita stod endast några decimeter ifrån. Jag kan ju förstå hennes förvåning, eftersom jag under de ett och ett halvt åren de huserat utanför min arbetsplats, aldrig köpt något annat än vita blommor och växter. Det är ju nästan så att jag själv häpnar, ha haa!
Är de inte vackra, så säg...

Tisdagkväll, och jag har hunnit vara hemma i knappt en timme eftersom jag jobbade "mördarpass" idag. Kände mig ganska oinspirerad vad gäller matlagning när jag väl kom hem, trots att jag fick leverans av min nya matkasse igår kväll. Det fick helt enkelt bli något så tråkigt som fil och müsli till middag idag.
Nu ska jag iallafall fixa mig en latte och kasta mig ner i soffan en stund och varva ner en smula innan det är dags att varva ner på riktigt i sängen. Känner på mig att jag inte kommer att bli så långvarig ikväll... Just nu känner jag mig konstant trött och jag kan inte riktigt sätta fingret på, om det är mörkret såhär på höstkanten eller om jag jobbat för mycket eller om det är avsaknaden av motion eller kanske rent utav brist på någon vitamin, som gör att jag skulle kunna vila flera gånger om dagen. Det är ju inte så att jag är trött på morgonen, utan snarare tvärtom. Jag är uppe och kvittrar som en lärka runt halv fem, trots att min väckarklocka ringer först 1,5 timme senare. Men sen händer det något... Speciellt de dagar jag slutar tidigt eller är helledig. Jag kan för-sova i flera omgångar under en dag. Mycket märkligt!! Jag är inte så mycket för att peta i mig små piller (tar knappt en huvudvärkstablett per år), men jag tror nog att jag har ett paket med multivitamin tabletter någonstans här hemma som jag ska ta fram och se om jag kanske blir lite piggare.
Idag har jag blivit informerad av våra kära gäster på jobbet att det är fotboll (Sverige-Holland) på tv ikväll, så för min del blir det nog ett nytt avsnitt av "The Event" som får uppta min tid framför dumburken. Jag är ju inte ett dugg intresserad av att titta på fotboll på tv och det verkar jag vara rätt ensam om idag.
Förresten, så slog jag slag i saken igår och gick in på Home in Harmony och beställde 2 Cindysar till mitt sovrum. De hade tyvärr bara 1 kvar i silver så det blir till att vänta i 3-4 veckor innan jag får njuta av dem "live" så att säga. Fast å andra sidan är det ju egentligen inte hela världen, eftersom jag inte har någonstans att ställa dem än.
Stod också länge och suktade efter "Bourgien", men jag har verkligen inte plats för den, hur gärna jag än skulle vilja. I ett annat liv kanske...? Eller en vacker dag... Vem vet!!
Ha nu en fortsatt skön kväll, så ses vi när vi ses och hörs när vi hörs!!

Slapparsöndag

Tillbringar nog söndagen i soffan läsandes nya Elle och Plaza Kvinna som damp ner i brevlådan tidigare i veckan, men som jag inte ens hunnit öppna än. Igår när jag slutat jobbet, passade jag på att fylla på förrådet här hemma med två nya halvflaskor och en ny chilensk Pinot Noir.
Halvflaskorna tycker jag är otroligt behändiga, när man som jag, lever själv.

Återigen söndag eftermiddag och helgen har än en gång varit alldeles för kort i mitt tycke.
Varannan vecka jobbar jag ju som jag säkert nämnt tidigare, lördagen också, så då blir det ju bara en helledig dag under helgen. Det innebär att det oftast inte blir så mycket inplanerat för söndagen och det tycker jag är skönt. Att bara "lulla" omkring här hemma, vila och kanske se en film eller två.
Tvättmaskinen snurrar för fullt här hemma för tillfället och jag borde nog ta en vända med dammsugaren också så småningom, men väntar nog med det en stund och väljer soffan och mina nya tidningar istället.
Vad gör ni på söndagar? Har ni också söndagen som vilodag?
Är just nu i valet och kvalet om jag ska passa på att köpa lamporna jag nämnde i ett tidigare inlägg, eller inte. Såg att möbelbutiken Home in Harmony hade 15% rabatt på belysning just nu, men för tillfället har jag ju inga sängbord, så frågan är var jag ska ställa de fina Cindy-lamporna från Kartell, om jag köper de redan nu. Jag kommer ju ändå att vilja ha dem, så det kanske är lika så bäst att slå till, när man kan tjäna några kronor?
Ha en riktigt skön vilodag, så ses vi snart igen!

Ciderkyckling med höstiga inslag

Häromdagen svängde jag ihop en Ciderkyckling med äpple och palsternacka som jag serverade med ris.
Bilden är inte i toppklass eftersom jag tog den med mobilen i all hast, men visst ser det gott ut? Personligen tycker jag att utseende på maten är minst lika viktig som själva smaken, för visst äter man med ögonen också...

Goooood morning Svedala!!
Det har onekligen blivit en hel del recept i inslagen de senaste veckorna. Anledningen till detta är att jag är så himla nöjd med mina matkassar från Lina och gärna vill dela med mig av dessa härliga recept och kanske ge er lite inspiration på middagsfronten. Det är så lätt hänt att man fastnar i gamla vanor och äter samma gamla maträtter vecka ut och vecka in. Så är det iallafall för min del. Alla recept är ju för fyra personer, så jag har numera alltid matlåda till jobbet och så fryser jag in några stycken, för att slippa äta samma mat flera dagar på rad. Dessutom slipper jag laga mat varje dag, vilket är kanonbra eftersom jag inte har någon större lust att ställa mig vid spisen de dagar jag slutar sent. Helt suveränt om ni frågar mig!!

Gårdagen tillbringade jag på vårt Huvudkontor i Kungsträdgården. Det var återigen dags för vårt månatliga Bc-möte och det är alltid lika roligt att få träffa sina kollegor från Stockholm Sydost, som innefattar hela Södermalm och Nacka-Värmdö. Det som inte är lika roligt är att man sitter still hela dagen och det är ju inte vi vana vid som har ett väldigt fysiskt arbete till vardags. Trött är bara förnamnet efter en sådan dag, men det hindrade inte några av oss att gå på vår sedvanliga AW på Friday´s tvärs över gatan, för att summera dagen och prata om ditt och datt.
Väl hemma vid niosnåret, försökte jag mig på en liten uppdatering här på bloggen, men fick bara kalla handen. Tydligen så var det något serverfel på Blogg.se, som drabbade en del bloggar och jag hade även problem i helgen med att komma in på både min blogg och även andra bloggar på samma plattform. Har ni haft samma problem?
Idag har jag fått ändra lite i mitt schema eftersom gårdagens möte förlängde min arbetstid med 6 timmar. Det innebär att jag fick sovmorgon idag och börjar inte jobba förrän klockan 13 idag. Känns verkligen jättekonstigt eftersom jag under normala omständigheter alltid börjar runt 7-7:30.
Så just nu lullar jag mest runt här hemma i morgonrocken och en kopp kaffe och passar då givetvis på att kika runt lite bland favoritbloggarna, så att jag håller mig lite uppdaterad.
Ha en riktigt skön torsdag och på återseende!
Ciderkyckling med äpple och palsternacka serverad med ris

4 portioner

Detta behöver du:

Kycklingfilé
Lingon
Palsternacka
Ris
Rödlök
Sockerärtor
Vispgrädde
Äppelcider
Äpplen
Kycklingbuljong eller fond
Smör eller olja
Salt
Svartpeppar
Torkad rosmarin
Vetemjöl

Gör sä här:

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och skär ca 300 g palsternacka i avlånga bitar, ca 1x4 cm. Skär en rödlök och 2 äpplen i klyftor. Dela 600 g kycklingfilé genom att skära varje filé mitt itu på längden.
  3. Ta fram en stekgryta med lock. Bryn kyckling och rödlök i smör eller olja tills kycklingen fått fin färg. Kycklingen ska inte genomstekas utan kokar färdigt i cidersåsen. Krydda med salt och peppar efter behag. Tillsätt palsternacksstavar, 1 buljongtärning eller fond, rosmarin och 33 cl äppelcider. Låt koka under lock på medelvärme ca 10 minuter.
  4. När grytan kokat i 10 minuter, rör ut 2 msk vetemjöl i några matskedar kallt vatten till en slät redning och häll ner i grytan under omrörning. Tillsätt ½ dl vispgrädde. Lägg ner hälften av äppelklyftorna och låt koka till såsen tjocknat, ca 3-4 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomkokt.
  5. Strö sockerärtor, resten av äppelklyftorna och ca 25 g lingon ovanpå den färdiga grytan. Servera med nykokt ris.
Bon Appetit!!

Currydoftande korvpanna Bombay med ris

Kvällens middagstips: Currydoftande korvpanna Bombay med ris.
Denna exotiska rätt njöt jag av i förra veckan och vill gärna dela med mig av till er. Supergott och lämpar sig väldigt bra i matlådan också.

Currydoftande korvpanna Bombay med ris

4 portioner

Detta behöver du:

Falukorv
Gul lök
Konserverade körsbärstomater
Ris
Sockerärtor
Spetskålshuvud
Vispgrädde
Äpple
Curry
Grönsaksbuljong eller fond
Olja
Vetemjöl

Så här gör du:

  1. Koka ris enligt förpackningen
  2. Hacka gul lök, tärna 1 äpple och strimla 550 g falukorv
  3. Fräs löken mjuk i lite olja. Tillsätt 2 tsk (eller efter behag) curry och rör ihop med löken. Häll över på en tallrik och bryn sedan den strimlade korven. Häll tillbaka löken i pannan.
  4. Pudra över ca 2 tsk vetemjöl, smula ner ½ tärning grönsaksbuljong (eller en hel Fond du chef om du vill ha lite mer smak), rör ner 1,5 dl vatten och 1 dl vispgrädde. Tillsätt 400 g konserverade körsbärstomater (även juicen) och rör försiktigt så att tomaterna inte går sönder. Lägg ner 75 g sockerärtor (halvt paket) och det tärnade äpplet. Låt koka några minuter.
  5. Servera korvpannan med ris och ½ spetskålshuvud skurna i stora bitar och äta som det är. För mer smak, lägg ner en grönsaksbuljong när du kokar riset.
Receptet är hämtat från Linas Matkasse även denna gång.

Smaklig måltid!!

Time flies...


Härlig morgon i Sjöstaden!
Bilden togs en riktigt tidig morgon i slutet på förra veckan. Det är så skönt att ställa sig ute på balkongen och insupa den friska och fräscha höstluften i ottan.

Då har man återigen avverkat den första dagen på veckan och jag kan konstatera att det varit en rätt behaglig dag trots att jag körde långpass på jobbet. När man väl kommit förbi måndagen går resten av veckan av bara farten. I morgon är jag ledig eftersom jag jobbar på lördag och egentligen har jag inga som helst planer för morgondagen, vilket känns jätteskönt. Jag ska ta och titta lite på gruppträningsschemat på mitt nya gym och förhoppningsvis finns det något som faller mig i smaken.
Just nu tycker jag att veckorna går i ett rasande tempo. Det är knappt så att man hinner med... Det kanske är lika så bäst att börja fundera över julklapparna redan nu, för rätt vad det är, så är det December.
Nä, dags att hoppa in i duschen och sen är det väl bara att krypa ner i sängen och varva ner en smula i sällskap av en bra film eller ett av de nya avsnitten av Criminal Minds.
Om du vill, så hörs vi nog i morgon igen. God natt och sov gott!!


Milo, min Milo

©klorinhäxan

Helgen tillbringades i sällskap av min syster och mitt underbara busfrö till systerson, Milo.

Denna lediga helg har återigen rusat förbi i 190 och återigen är det söndagkväll och dags att göra sig redo för en ny vecka.
Gårdagen tillbringades i sällskap av min kära syster och lilla hjärtat Milo. Vi hade redan i fredags bestämt oss för att ta en sväng till Andy´s Lekland i Sickla Köpkvarter, för att göra något Milo-vänligt. Jag tror nog att vi sprang runt i 3 timmar på detta mecka för småbarn. Milo har ju energi så att det räcker och blir över, men hans moster som faktiskt börjar komma upp i åren, har väl inte riktigt lika mycket, så man har ju känt sig rätt mör idag. Men roligt var det att få busa i bollhavet, åka rutschkana och klättra på väggar och göra kullerbyttor på de mjuka mattorna.
Väl hemma, lagade jag köttfärslimpa till middag för första gången i mitt liv. Underligt nog, så har jag aldrig lagat denna rätt, trots att det är fruktansvärt gott och väldigt enkel att göra. Inte direkt en lördagsmiddag, men jag ville ju laga något som även barn kan äta. Till detta hade jag kokat potatis och gjort en brunsås på bl a skyn från limpan, grädde och buljong och självklart rårörda lingon. Riktigt mumsigt, tyckte både systeryster och Milo.
Heidi överraskade med efterrätter till oss, hallon och passionsfruktsmousse, som hon köpt på Ica Kvantum.
Till er som är sugna på receptet på köttfärslimpan får det här:
Köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon
4 portioner

Detta behöver du:

Gul lök
Lingon
Morötter
Nötfärs
Potatis
Vispgrädde
Kinesisk soja
Köttbuljong eller fond
Mjölk
Olja
Socker
Ströbröd
Svartpeppar
Vetemjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala ca 900 gram potatis och koka den.
  3. Riv 1 gul lök fint. Ta fram en bunke och blanda 3 msk ströbröd med 2 dl mjölk, 2 msk olja, riven lök, 2 msk kinesisk soja och svartpeppar efter behag. Tillsätt 500 g nötfärs och blanda väl. Forma färsen till en avlång smal limpa och lägg i en smord form. Har du teflonform, behöver du inte smörja. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  4. Rör samman 200 g lingon och ½ dl socker tills sockret löst sig. Häll upp i en skål.
  5. Skala och skär 500 g morötter i bitar. Koka de lagom mjuka i lättsaltat vatten.
  6. Lyft över den färdiga köttfärslimpan på ett fat och täck med folie. Häll av skyn från köttfärslimpan genom en sil ner i en kastrull. Ju mer sky, desto godare sås. Tillsätt ½ dl vispgrädde, 2 dl vatten, ½ tärning köttbuljong ( jag tog en hel "Fond du chef" beef ) och 1 tsk kinesisk soja. Rör ut 2 msk vetemjöl, några matskedar kallt vatten i ett glas och vispa ner i såsen under omrörning. Låt koka några minuter.
  7. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, brunsås, morötter och rårörda lingon.
Om det är någon som är sugen på ett glas vin eller något till, så skulle jag rekommendera en ganska
lättsam italienare eller varför inte en inte alltför kraftig portugis? För den som hellre föredrar att dricka öl, skulle jag vilja föreslå en mellanmörk öl, t ex en India Pale Ale eller en Brown Ale.
Receptet är från Linas Matkasse.

Jag kan tycka att recepten ofta är lite mesigt kryddade, så jag saltar och kryddar efter behag.

Nu ska jag nog ta och sätta mig i soffan, öppna en liten flaska rosébubbel och fira att detta är mitt 100:e inlägg. Hoppas givetvis att det blir 100 till - minst...
Ha en fortsatt skön söndagkväll och ses när vi ses helt enkelt!!



RSS 2.0