Lyxigt till de mörka vinterkvällarna

Jag är ju barnsligt förtjust i Champagne och skulle kunna dricka det dagarna i ända.

Ingen blev ju gladare än jag, när jag rensade bort alla kundordrar som inte blivit uthämtade på jobbet idag. Hittade dessa skönheter och var bara tvungen att köpa dem! Det blir till att göra avkall på något annat denna månad helt enkelt, men allt handlar ju om prioriteringar, eller hur?
Nu blir dessa framtida mörka höst- och vinterkvällar såååå mycket roligare.

I och med att jag numera i större utsträckning än tidigare börjat laga mat på kvällarna efter jobbet, har jag konstaterat att tiden inte riktigt räcker till alla gånger. De dagar jag slutar sent på jobbet har jag svårt att hinna med att blogga också. Försöker allt som oftast se till att jag krupit till sängs vid 10-snåret för att slötitta lite på tv och varva ner innan John Blund kommer med storsläggan. Därför har det blivit lite varannandagsbloggande för min del, på sistone. Jag är fullt medveten om att min blogg i första hand är till för mig själv, för att jag själv ska minnas händelser och tankar i mitt dagliga liv, men jag får ändå lite dåligt samvete de dagar jag inte gjort något inlägg. Nu har jag i allafall fått större förståelse för, varför en del av mina favoritbloggare tar bloggpauser och i vissa fall lägger ner helt.
Vaknade fem i morse, efter dryga 5 ½ timmes sömn och tyckte att det var dags att gå upp. Jag har alltid klockan ställd på 06:00, så jag tyckte att det var lönlöst att sova i en timme till, för att senare vakna upp till väckarklockan som en död sill. Eftersom jag hade en hel timme tillgodo, passade jag på att ta en extra lång varm dusch och därefter lulla runt i morgonrocken i godan ro. Åkte till jobbet en halvtimme tidigare än vanligt och fick faktiskt lite smått och gott uträttat innan nästa person dök upp strax innan halv åtta. Jag tycker att det är riktigt skönt att få pyssla lite på jobbet i lugn och ro för mig själv innan alla andra dyker upp och sen är det fullt ös resten dagen. Kan inte riktigt förstå de som kommer till sitt jobb med andan i halsen 2 minuter innan arbetet ska börja. Själv skulle jag aldrig fixa det...
Nu är det snart dags att börja fundera över vad jag ska laga till middag ikväll. Valet står mellan currydoftande korvpanna Bombay med ris eller köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon. Båda rätterna är jättegoda och lämpar sig väldigt väl även som matlådor resten av arbetsveckan. Gäller bara att fatta ett beslut och sätta igång! Men först ska jag nog lägga mig i soffan en stund och se första avsnittet av den nya "superhajpade" serien The Event som började i söndags och kanske för-sova en liten stund. Tvättmaskinen går för fullt här hemma och är väl klar lagom tills jag vaknar.
Till kvällen blir det 2 timmar framför tv:n med de sedvanliga "Halv åtta hos mig" och "Idol 2010"-kvalet och dessutom en halvtimme med min favorit Carina Berg i "Berg flyttar in".
På återseende!!

Färgglada nyheter

Hetaste tipset denna vecka för er som gillar ögonskuggor...
Denna palett från Coastal Scents klickade jag hem för några dagar sedan och det är en sann fröjd att ta på sig ett ansikte varje morgon. Paletten består av 88 små ögonskuggor i alla tänkbara färger och passar både brunetter och blondiner. Jag måste börja tänka lite yteffektivt numera eftersom jag inte längre har mina 4 badrumsskåp. Priset, 299 kr, anser jag är ett fynd. Var lite orolig för kvalitén till en början, men de sitter kvar väldigt bra även efter en 12 timmars arbetsdag, framförallt om du använder en primer på ögonlocken innan du sminkar dig! Om du är sugen på att prova så hittar du den och annat smått och gott, här.


Ett nytt uppfriskande ansiktsvatten med antioxidanter och en dubbelverkande exfolierande rengöring som innehåller mjölksyra fick följa med vid senaste beställningen från Dermalogica.
De finns ju givetvis i större förpackningar, men jag beställde de små eftersom jag inte provat de tidigare.
De är i perfekt storlek för att bära med sig när man är på resande fot och hydramisten får följa med i handväskan till jobbet. Perfekt att spraya på efter uttorkande timmar vid dataskärmen.
Hej och välkommen vecka 39!
De gångna veckan var lite smått hysterisk på jobbet med 2-3 sjuka varje dag och ingen personal att låna in från en enda butik i hela Stockholms län. Förhoppningsvis kommer denna vecka vara något lättsammare, trots att jag fick ett nytt samtal klockan åtta i morse, med ytterligare en som drabbats av "höstflunssan"! Ärligt talat så tror jag att många känner efter lite för mycket ibland helt enkelt. Själv är jag sjuk ungefär vart tionde år eller nåt, om man bortser från min släng av Salmonella förra året efter att ha ätit på en thairestaurang här i Sjöstaden.
I lördags var jag bortbjuden på middag till min kompis Jennys bror med familj ute i Haninge för att titta på alla bilder från vår gemensamma Barcelona resa. De hade verkligen jobbat på hårt och bjöd på tapas dagen till ära. Det fanns allt från kantarellpaj i små portionsformar, små hemlagade vårrullar, knytten med smördeg fyllda med fetaost och spenat, korvar, jamón, klyftpotatis med aioli och en sås gjord på bl a sweet chili, vitlök och lime. Supergott alltihopa och mycket uppskattat efter en hård arbetsdag. Kändes verkligen lyxigt att sätta sig vid ett dukat bord och bli serverad rosécava och gott rödvin.
Tyvärr fick jag inte med mig kameran denna gång och mobilen föll i glömska...
Söndagen tillbringade jag till största delen i soffan tittandes på veckans tv-serier och småslumrandes vid ett flertal tillfällen. Fick ett litet ryck mitt på dagen och tvättade några maskiner tvätt, tömde diskmaskinen, dammsög och rensade ur kylskåpet inför kvällens leverans av den nya matkassen. Jag måste säga att hittills är jag oerhört nöjd med kassen och det blir en hel del nya bekantskaper på matfronten.
Nu ska jag ta och koka mig en kopp té och se om det är något sevärt på tv i kväll.
Ha nu en riktigt behaglig måndagkväll och på återseende!!

Kvällens middagstips: Ugnsgrönsaker med lamm- och bondkorv, bulgur och myntayoghurt

Idag får det bli ett tidigt inlägg här på bloggen eftersom jag jobbar sent idag och inte hinner skriva något under dagen.
Nu en kopp kaffe i nya smaken Gourmet Gold, så att man vaknar till liv och därefter en snabb dusch och på med ett ansikte. Ha en skön torsdag så ses vi när vi ses helt enkelt....
Gårdagens middag: Ugnsgrönsaker med lamm-och bondkorv, bulgur och myntayoghurt. I glaset, bubbelvatten.
Gott och snabblagat, perfekt efter en lång arbetsdag.
Detta behöver du till denna rätt:
4 portioner

Bondens grill
Bulgur
Gul paprika
Körsbärstomater
Lammkorv
Mynta
Turkisk Yoghurt
Zucchini
Olja
Salt
Spiskummin
Svartpeppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Koka ca 2,5 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär 2 bondens grill och 2 lammkorv på snedden, i tre delar. Skär 1 gul paprika i klyftor och 1 zucchini i halvmånar. Blanda grönsakerna zucchini, paprika och 250 g körsbärstomater i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Stek i ugnen i ca 15 minuter. Efter halva tiden, ta ut ugnsformen, lägg på korven och ställ in i ugnen igen.
  4. Blanda 2,5 dl turkisk yoghurt med finhackade blad från ½ kruka mynta och 2 krm spiskummin. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Servera korv och ugnsgrönsaker tillsammans med nykokt bulgur och myntasås.
Receptet är från Linas Matkasse!

Mysiga murgrönor i Sjöstaden

Murgrönor eller Hedera Helix som de heter på latin, hittar man lite överallt i min lägenhet.
Förutom att de är fina när de är täta och lummiga, så är de så otroligt tacksamma att ha att göra med. Det ska bra mycket till för att man ska lyckas ta kål på dem. De är med andra ord perfekta både i badrummet och på balkongen, där man lätt glömmer bort dem när man går omkring med vattenkannan i resten av lägenheten.
Här har jag faktiskt använt en konstgjord murgröna för att dölja innehållet i korgen.
Vad har jag i den, kanske ni undrar? Jo, tvättmedel och sköljmedel, som jag vill ha nära till hands, men ändå inte synligt.
Har varit på väg att införskaffa en vit korg istället för den bruna, men glömmer alltid bort det när jag är på stan och shoppar. Tids nog, kommer jag väl ihåg det!

Vecka 38, Onsdag!
En rätt händelselös dag denna onsdag... Fick mig en överraskning i morse när jag kom till jobbet, eftersom jag hade glömt bort att jag ändrat lite i mitt schema denna vecka p g a sjukskrivningar och utbildningar på butiken. Jag hann ju knappt byta om innan det var dags att röra sig hemåt. I gengäld får jag den stora glädjen att jobba två "mördarpass" (8-19:30) på raken och dessutom jobbar jag ju lördagen i denna vecka.
Fick iallafall lite uträttat i Köpkvarteret innan jag styrde kosan mot hemmet. Var tvungen att springa in på Ica för att handla färsk mynta till maträtten jag skulle ha lagat redan igår, men som fick avbokas eftersom hela Sjöstaden var tömd på denna krydda. Har hela Sjöstaden börjat med Linas Matkasse, tro?
Nu ska jag i allafall sätta i gång med middagen och troligtvis blir det också matlådor för resten av veckan. Personalen på Erssons Fisk & Deli i Sickla Köpkvarter kommer nog att undra vart jag tagit vägen när jag inte kommer förbi och handlar lunch längre... Vi får väl se hur länge det håller i sig!!
Ikväll blir det nog "Halv åtta hos mig" och "Biggest loser" igen på tv för min del och tidig sänggång, så att jag är fräsch som en nyponros i morgon för mina kära "gäster" på jobbet.
Ha en förträfflig kväll och blog ya later!!
Uppdatering kl 18:20
Det visade sig, när jag tog mig en titt i tv-tablån att den inte var uppdaterad i min telefon, så det var visst ingen Biggest loser ikväll, utan Idol, så det får bli det istället!!

Ingen återvändo

Nedsläckt med tända doftljus i Sjöstadshemmet denna tisdagkväll.
Lördagsgodis i skålen trots att det inte är lördag.

Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och gjort ett studiebesökActic i Sjöstadshallen. Jag fick verkligen goda vibbar vid besöket. Det är luftigt och fräscht, de har gruppträningspass som passar mina handelstider och dessutom är det nästan kliniskt rent. För mig är det, som kanske är trivialt för många, oerhört viktigt för att jag ska trivas. Slog alltså slag i saken och investerade i ett årskort på denna anläggning. Nu finns det verkligen ingen återvändo. Dags att börja röra på fläsket och bli av med volangerna som smugit sig på.
Eftersom jag inte kör mitt första träningspass idag, så ska jag sätta mig i soffan och smaska i mig lite smågodis och titta på Idol. Det var ju inte idag jag skulle börja, eller hur?
Cyberkramar på er alla och ha en skön kväll!!




Grått så in i Norden

Jag brukar prenumerera på lite olika tidningar under året och trodde att min prenumeration på denna lättsamma mattidning hade gått ut, men till min stora glädje låg den i postboxen igår kväll när jag kom hem från jobbet.
Hann varken blogga eller bläddra i den igår, så nu ska jag krypa upp i soffan i min morgonrock med en kopp kaffe och kika om det finns något kul recept som kan vara värt att prova. Framsidan ser ju lovande ut iallafall - Choklad och höstvarma soppor låter väl trevligt?

Gårdagen gick i rasande tempo eftersom jag hade så sjukt mycket att göra på jobbet hela dagen.
Det är tur att man besitter förmågan att göra flera saker samtidigt och fortfarande är utvilad och full av energi efter semestern, för annars skulle saker och ting lätt kunna gå åt pipan. Hursomhelst, så var jag rätt utmattad när jag väl kom hem från jobbet runt åttatiden igår kväll och orkade varken blogga eller laga någon middag, utan det fick bli lite kaffe och ostbågar i soffan. Hälsosamt... Hur gick det egentligen med mina planer på ett hälsosammare liv...?
Jag känner mig väldigt nöjd med gårdagens 4,5 timmes budgetmöte med Chefen, för i det stora hela var vi överens rakt igenom och dessutom har jag kommit till slutet av min rekryteringsprocess och har höga förhoppningar på personen som jag slutligen fastnade för. Nu återstår bara att meddela de som inte får tjänsten och givetvis vår framtida kollega. Det är en underbar känsla att kunna bocka av saker på sin "att göra"-lista.
Sitter här i soffan denna lediga tisdagsmorgon med min kaffekopp och funderar över vad jag ska hitta på idag. Ska jag ta och göra mig i ordning och åka in till stan eller ska jag stanna inne idag och ta hand om mig själv? Är faktiskt i desperat behov av både manikyr och pedikyr och varför inte slänga på en ansiktsmask och inpackning när man ändå håller på... Vädret känns ju ganska opålitligt idag och att strosa runt på stan i ösregn är inte något jag känner för. Nä, hemmadag får det bli!!
Ikväll ska jag nog ta och laga en ny rätt ur Linas Matkasse och som det känns nu, så blir det nog ugnsgrönsaker med lamm- och bondkorv med bulgur och myntayoghurt. Lagom ansträngande denna vilodag.
Hoppas att ni får en trevlig tisdag och vem vet, vi kanske hörs senare under dagen!

Smått & gott från Muji

Japanska Muji finns nu representerade hos Åhléns. Jag passade på att handla 2 st 600 ml pumpflaskor till duschen, som med fördel kan fyllas med shampoo och balsam eller varför inte tvål eller duschcréme. Personligen gillar jag enhetlighet. Överlag kan jag tycka att duschprodukter alltsom oftast kommer i otroligt fula flaskor om man inte är villig att betala flera hundra för produkten. Nu behöver jag inte längre rata en bra produkt på grund av utseendet på förpackningen. Ni tycker säkert att jag är lite konstig, men jag kan verkligen inte hjälpa det...

Doftljus kan man aldrig få för många av!
Muji har en hel samling med olika dofter i små söta plåtburkar och denna gång fastnade jag för dessa två: "White Meadow Flowers" och "Apple Blossom".
Den gröna, White Meadow Flowers, invigdes igår kväll som ni kanske kan se.

Söndagskväll igen och inte vilken söndag som helst, utan dagen då vi som medborgare i detta land har möjlighet att göra våra röster hörda. Jag hoppas innerligt att alla, även tidigare soffliggare, har masat sig iväg för att rösta, antingen i vallokalerna idag eller på de olika platser runt om i städerna där det gått att förhandsrösta. Jag kan inte påstå att jag på något sätt är speciellt aktiv politiskt, men jag tycker att det är allas rättighet/skyldighet att framföra sin åsikt. Har man inte yttrat sig, tycker jag definitivt att man försuttit sin chans att klaga.
Nu ska jag ta och koka lite té och därefter sätta mig i soffan och hålla tummarna för "mitt block"!
Önskar er alla en trevlig söndag i Valets tecken och ses snart igen.

Inspiration från Tom Dixon

Under några månader nu har jag sprungit in titt som tätt och kikat på denna Tom Dixon inspirerade lampa i retrostil på Bolagret på Södermalm, men inte kunnat bestämma mig. Vid gårdagens besök i Ringens köpcentrum fick jag äntligen till det och är nu nöjd innehavare av mellanstorleken av denna glob. Det var lite pyssel med att få upp den, men en bra kvinna reder sig själv, som jag skämtsamt brukar säga!

Lördagen gick förbi i ett rasande tempo, kändes det som. Natten mellan fredag och lördag ringde min telefon på högsta volym vid 03:15. Okänt nummer som jag vägrade svara på, men kunde ju inte somna om förrän halv fem och vaknade till liv först vid halv tio igen. Katastrof!! Halva dagen hade ju gått och jag hade inte fått något gjort.
Åkte in till Södermalm för att förtidsrösta eftersom jag kommer att tillbringa ett antal timmar på jobbet idag och inte ville känna mig stressad över att inte ha det gjort. Jag var inte ensam om att tänka den tanken, så det tog sin lilla stund att få det avklarat.
In på Bolagret för att köpa taklampan till sovrummet som jag gått och funderat över en stund och även Åhléns tvärs över gatan för att spana in lite höstnyheter och inredningsprylar. Till min stora förtjusning hade de fått in ett helt berg av "bra att ha" saker från japanska Muji. Ett paradis för såna som jag, som älskar ordning och reda.
Till kvällen hade det bunkrats upp med både chips och smågodis till lördagsfilmen, Knight and Day med Tom Cruise och Cameron Diaz i huvudrollerna, så någon middag vart det inte tal om denna dag. Tur att jag hade fått i mig en rejäl lunch inne i stan tidigare på dagen...

I mina drömmar

I mina dagdrömmar fantiserar jag om dessa sängbord från tyska HÜLSTA som förutom dessa sängbord har en hel del andra snygga möbler.

Förutom att sängborden är något bredare än de flesta andra sängbord jag sett, har de här belysning i det öppna partiet. Fiffigt tycker jag...
Jag kan även tänka mig något i denna stil från italienska Fimes.



Ljuvliga Julia, Leila och tjejerna på Magnolia Bakery

Nu kan jag äntligen bläddra i mitt alldeles egna exemplar av Leila Lindholms "A Piece of Cake". Hittills har jag ju googlat fram hennes recept, men nu kan jag alltså sitta och bläddra i boken i lugn och ro.
Bättre sent än aldrig, som man brukar säga...

I samma veva som jag klickade hem Leilas bok, fick denna lilla receptsamling av tjejerna bakom Magnolia Bakery i New York, hänga med.
Boken är inte speciellt inspirerande bildmässigt, men recepten borde ju vara gudomliga...


Idag tog jag mig friheten att gå hem från jobbet efter halva dagen för att fortsätta jobba några timmar hemma istället. Tror du att jag fick något gjort? Nej du, nej du!!  I stället kom John Blund och slog till med storsläggan utan någon som helst förvarning, vilket resulterade i att jag var tvungen att lägga mig ner i soffan och för-sova en stund.
När jag väl vaknade till liv vid halv sju rycket hade jag varken lust eller ork att sätta mig ner vid datorn för att jobba. Ingen större katastrof i och för sig och söndagsjobb står på schemat eftersom vårt nya budgetsystem kraschat och hängt sig oavbrutet denna vecka. Har fått lite andra saker ur händerna p g a detta och bl a anställt en tjej som var på intervju innan jag gick på semester. Dessutom har grovgallringen av de 140 ansökningar som kommit in till en utlyst tjänst avslutats och jag har plockat ut en handfull riktigt intressanta personer för intervju.
I morgon eftermiddag är det dags för intervju nummer ett. Alltid lika spännande!!
Nu ska jag ta och bläddra i nya Elle, som dök upp i brevlådan häromdagen, men som jag inte hunnit öppna än och samtidigt slötitta på Law and Order: Special victims unit på Tv4+, som börjar om några minuter.
Ha en skön kväll och på återseende!



Guess what?

Guess what?
Nu har den äntligen levererats, min efterlängtade säng.

Konstigt nog så har jag massor med kuddar i min säng, trots att jag varje morgon vaknar på en liten hörna av en kudde... Men det är mysigt och inbjudande tycker jag.

Sängen är rätt hög och skymmer en del av gaveln i och med att jag har dubbla madrasser. Underst har jag en vanlig ribbotten och ovanpå det, en 15 cm:s Tempur bäddmadrass.

Även i sovrummet återfinns en orkidé, eftersom jag köpte på mig ett gäng när jag var på Ikea senast och självklart lite god doft från Yankee Candle.

Min lilla apa Rhubarb är också med på ett hörn...

Såååå mysigt att tända upp dessa när det börjar skymma.
Nu saknas bara lampor, nattduksbord och en stor vit matta, som jag faktiskt redan spanat in på Ikea för en billig peng.
Ja, förutom att måla eller tapetsera om väggarna förstås, som för närvarande är i en turkos/blå/grå nyans, som inte riktigt tilltalar mig, men som jag kan leva med ett tag till.


Ännu en dag har snart kommit till ända. Slutade tidigt idag och har fått en hel att del gjort här hemma. Mest fixat & donat, städat undan inför leveransen av sängen och givetvis bäddat rent med mina nya lakan från Gripsholm,  som jag köpte i somras på Strömma Outlet. Nya kuddfodralen i metallic grått till storkuddarna inhandlades vid senaste besöket hos möbeljätten.
Har även lagat en ny rätt från min matkasse, citronbräserad fiskgryta på sej och rotfrukter. Helt okej, men var tvungen att modifiera receptet något eftersom den i mitt tycke blev alldeles för syrlig av vitvinsvinägern och citronen. Dessutom hällde jag i en del grädde för att balansera syran och få den att se mer aptitlig ut.
Nu är det snart dags och hoppa in i duschen och bädda ner mig i min nya säng. Kommer nog säkert att sova som en prinsessa inatt.
Ha en fortsatt trevlig kväll och ses nog en sväng i morgon igen...

Höstrusk och en kopp té

Vad tycker ni om min lilla "téboll" som jag hittade på nyöppnade Stockhome på Götgatan?
Själv tycker jag att den är alldeles bedårande. Är egentligen en kaffetjej, men ska nog ta och dricka lite mer té, nu när jag har en så här fin liten sak att hänga i koppen.

Tisdagkväll och vi har nästan kommit halvvägs på denna vecka. Hittills har den varit rätt behaglig trots att jag två dagar på raken smugit in i min port som en dränkt katt. Det såg så lovande ut i morse med solsken och en rätt trivsam temperatur på ca 10 grader, så jag bestämde mig för att ta cykeln istället för att ödsla en massa tid på att ta bussen till jobbet. När jag klev ut från jobbet tolv timmar senare, duggregnade det! Det blir nog till att köpa ett busskort i allafall, trots att jag hade hoppats på att kunna cykla en bra bit in i oktober och få lite gratismotion på köpet.
Vid halvnio rycket igår kväll kom äntligen påsen från Lina, som jag väntat på halva dagen. Ivrig radade jag upp mina varor på köksbordet och konstaterade att detta kommer onekligen att bli en intressant upplevelse. Massor med, för mig, udda varor, framförallt grönsaker som jag aldrig eller väldigt sällan använder i min matlagning. Men det är ju lite det som är meningen med min kasse - att lära sig att laga maträtter som man kanske eller troligtvis inte, hade lagat annars.
Läste igenom recepten och kollade att jag fått alla ingredienser och sen var det bara att börja kocka. Mitt första val av rätt blev persilje-och rödlökskryddad kyckling med kantareller, potatis och blomkålspuré. Gillar blomkål, men var lite skeptisk inför puréen, men jag måste säga att det var riktigt gott. Mitt i mitt skapande lyckades jag av någon outgrundlig anledning sätta i gång brandvarnaren och innan jag, som är en tvärhand hög, lyckats få fram en pall och få ner den, hade jag nog skrämt livet av grannarna och spräckt min egen trumhinna. Nu får jag bjuda hem någon karl för att sätta fast den i taket igen, för själv når jag inte upp, ha ha haaa!! Finns det några stiliga singelkillar i mitt hus tro?
Vi får väl se vad det blir för kulinariskt i morgon...
Nu en kopp té och soffan innan det är dags att krypa ner i bingen. Är det något på tv idag?



Ooooh, what a beautiful day - Not!!


Dessa små skönheter med namnet Cindy från Kartell går jag för tillfället och suktar efter till mitt sovrum.
Först måste sängen på plats och nattduksbord hittas innan jag överhuvudtaget ens bör fundera på att släpa hem några lampor...


Denna första arbetsdag efter fyra veckors semester var oerhört behaglig. Tillbringade hela dagen (8-13), på kontoret med att gå igenom mail och läsa igenom all information beträffande budgetarbetet som kommer att pågå de närmsta veckorna. Samtidigt ska jag hinna beta av 140 ansökningar till en heltidstjänst och planera in medarbetarsamtal för drygt 20 anställda. Jag har en minst sagt hektisk tid framför mig här, så det är tur att man är ordentligt utvilad iallafall.
Sprang in på Ica Kvantum en snabbis för att fylla på med lite "bra att ha hemma"-varor inför leveransen av min första matkasse från Lina.
Väntar med spänning på att kassen med ingredienserna till den närmsta veckans middagar och lunchlådor ska komma som utlovats idag mellan 17-22. Har fått en förhandstitt på matsedeln på mailen och jag måste säga att maträtterna lät riktigt goda faktiskt. Eller vad sägs om till exempel, persiljekryddad kyckling med kantareller och blomkålspuré eller citronbräserad fiskgryta på sej och rotfrukter med rågbröd, bara för att nämna några av maträtterna?

Hann också in en sväng i favoritaffären Indori för att kika efter nattduksbord och Atlantis för att betala min säng som äntligen har kommit och levereras hem till mig på onsdag efter lunch.
När jag kom ut ur affären hade visst himlen öppnat sig. Inget paraply, 5 minuters promenad till busshållplatsen och jobbpapper i en papperskasse. Ingen hit!!  Ni kan ju tänka er hur jag och mina papper såg ut när jag klev på bussen för att åka en hållplats. Men jag måste ju säga att jag hade ju ändå tur med att min kasse rasade sönder och samman när jag väl klivit på och inte innan. Något positivt kan man ju hitta i allt...
Nu en kopp kaffe, en liten "pums" i soffan och därefter funderar jag på att laga kyckling Masala med ris till middag. Vi får väl se vad som hinns med helt enkelt.
Senare ikväll dags för nya avsnitt av både Halv åtta hos mig och Biggest loser Sverige.
Ha en fortsatt bra måndag och ses snart igen!!

Helg, ljuva helg!!

img_3132 (MMS)

Helg, ljuva helg!! Nu börjar semestern lida mot sitt slut för denna gång och på måndag börjar allvaret igen. Skulle verkligen inte ha något emot att vara ledig en månad till, men jobba måste man ju för att tjäna ihop till levebrödet. Idag har jag hunnit med att hälsa på Jenny och Tess på jobbet med ett par cupcakes som jag bakade igår och dessutom bjudit hem Robson på fika.  Kilade även in en snabbis på Stockhome som nyligen öppnat på Götgatan, men det fanns inte så mycket som tilltalade mig just idag.


Sleep is for the weak...

Läste en notis i E24.se igår, om att morgonpigga personer har större chans att lyckas i livet än morgontrötta. Om det är vetenskapligt bevisat förtäljer inte historien... Bilden är lånad av Biorelaxmusic.com

Nej men skämt åsido. Gick upp vid 5 i morse och inte ens tuppen var vaken vid den tiden. Nog för att jag alltid varit morgonpigg, men att gå upp så tidigt när man är ledig är ju inte riktigt normalt. Försökte lägga mig i sängen igen efter morgonens första kaffekopp, men trots att jag låg och slötittade på "Knight Rider" från 80-talet, ville inte John Blund göra ett nytt besök. Så nu har jag mest lullat runt i morgonrock och surfat runt lite på Internet och klickat hem en ny bok, The Complete Magnolia Bakery Cookbook. Hur i all sin dar har vi någonsin klarat oss utan Internet?
Nyduschad och påklädd ett litet ansikte, ska jag strax ta och masa mig ut och promenera till Konsum och handla lite ingredienser till Chokladcupcakes med vit Chokladfrosting som jag vart sugen på när jag besökte denna sida. Behöver även handla lite frukosttillbehör och frukt eftersom det är helt länsat här hemma.
Ett besök nere i källarförrådet är nog på sin plats idag också, för att organisera runt mina pinnaler något. Jag måste ju få plats med min nedmonterade säng där så småningom, eftersom intresset för en brun Malm säng varit minst sagt svalt.
Nä, dags och ta och röra på fläsket och ta tag i denna dag!
På återseende, kärt folk!!

Överraskning i brevlådan

Jättesöta örngott med rosetter klickades hem från H&M Home för ett tag sedan och kommer att passa perfekt i nya sängen som levereras nästa vecka.

Nya kökshandukar har man alltid behov av, så dessa av Cassandra Rhodin för H&M Home åkte med i samma paket.

Tvätt och en omgång i varmmangeln och dessa är redo för användning.



Ett ljus i mörkret

Kom plötsligt på, att jag glömt visa lampan från Watt & Veke som jag fick med mig hem från Stalands Möbler på Södermalm i förra veckan. 
Tilläggas bör att, eftersom jag inte alls planerat att köpa en lampa den dagen, fick bära skärmen runt halva Söder, för att sedan trycka in mig i en fullproppad buss och försöka skydda den i trängseln. Ingen hit, kan jag lova. Det gick bra iallafall och nu hänger den på plats. Måste säga att det är riktigt skönt med ordentlig belysning i köket eftersom jag ofta sitter och pysslar och jobbar vid köksbordet.

Tillbringade hela gårdagen på ett minst sagt mastigt budgetmöte på vårt Huvudkontor i Kungsträdgården. Hade tidigare i somras lovat min chef att närvara vid mötet trots att jag fortfarande har semester, eftersom vi skulle bli tilldelade förutsättningarna för 2011 års budget och dessutom har ett helt nytt system att budgetera i.
När vi äntligen blev klara vid halv sex tiden, passade några av oss på att ta en spontan AW på Friday´s, för att smälta all den information vi blivit matade med under dagen. Dagar som denna, dränerar mig på all energi, eftersom jag inte är van vid att sitta hela dagarna utan har en ganska fysisk och rörlig vardag normalt.
Väl hemma, blev det en stor kopp grönt té i smaken jordgubb, champagne och gräddvanilj i soffan och starten av Idol 2010:s auditionturne på teven. Jag blir lika förvånad och förundrad varje år av att vissa människor totalt saknar självinsikt, för att inte tala om hur lustigt jag tycker att det är att deras vänner och familj inte talar om för de att de inte kan sjunga, utan låter de förnedras på bästa sändningstid i tv.
Vid elva snåret var jag helt färdig och bestämde mig för att krypa ner i sängen och ZzzzzzzZz....
Fick ett glädjande samtal från Atlantis igår om att min säng ska komma på fredag, så idag måste jag ringa och boka tid för leverans och montering i nästa vecka. Problemet med vad jag ska göra med min gamla säng kvarstår, men saker och ting brukar ju oftast lösa sig på ett eller annat sätt, så jag orkar inte bry mig så mycket om det i dagsläget.
Ha en skön dag och hörs när vi hörs och ses när vi ses!!



Balkongen i höstskrud

Silvergirland, prydnadskål och gräs får trängas i krukan, vilket inte gör så mycket i och med att de inte växer speciellt mycket.

I en av balkongkrukorna planterade jag en vit ljungart som jag dessvärre inte minns namnet på. Murgrönan som samsas i samma kruka är från tidigt i somras och växer och frodas.
I krukan på bordet står den mer klassiska ljungen, vit så klart,  tillsammans med en mindre lykta från IKEA. Sååå, mysigt att tända upp lyktorna på kvällen och krypa upp i soffan med en kopp te eller kaffe. Det kallar jag höstmys!!

Vit krysantemumboll och höstkrukan uppradade bredvid den fina lyktan från Coozie, jag fick av Tess, Paula och Jenny i födelsedagspresent. Det vita ljuset i lyktan får jag nog ta och byta ut för den är alldeles sned av den extrema hettan i juli.

Andra halvan av balkongen pryds av en stor kottepalm och på bordet, en rosa Krysantemum. Mina svart/vita kuddar har blekts av den starka solen, så de är numera brun/vita, men de ska ändå bytas ut nästa år, så de får vara tillsvidare.
Kottepalmen trivs som fisken i vattnet ute på balkongen. Den jag har inomhus är mer gul än grön. Vet inte om jag vattnat den för mkt eller är det för lite?

Balkongen från en annan vinkel...

Denna sista lediga måndag har jag i stort sett tillbringat inomhus, så när som på en liten tur till Sickla Kaj och en fläsknoisette med potatismos och svampsås på Di Piú.
Passar på att tvätta, stryka och organisera lite när jag ändå inte känner för att vara social idag.
Gårdagens tur in till stan och Tjejmilen ställdes in, då jag kom på att jag inte hade något busskort och att ta bil in kändes bara bökigt, med tanke på att det troligen inte hade gått att hitta en parkeringsplats på Djurgården. Dessutom hoppade Jenny av, eftersom hon inte kände sig helt hundra. Men ett stort grattis till Ia som sprang på 58 minuter trots att hon varit sjuk och inte tränat på flera veckor.
Istället blev det en pastasallad på nyöppnade Café Linnou här i Sjöstaden. Tyvärr måste jag säga att det var en riktig besvikelse och jag kommer nog inte att besöka dem igen. Trist plastig inredning, tidningar från 2007 och en ganska medioker sallad.
Strosade vidare till Magnolia och handlade "ingredienserna" till eftermiddagens pyssel på balkongen. När jag kliver innanför dörren här hemma, ringer Jenny och säger att hon är på väg och att vi ska åka iväg och kika lite i affärerna i Sickla Köpkvarter. Ärligt talat, hade jag helt glömt bort att vi hade bokat in det ett par timmar tidigare. Det var bara att ställa in kassarna och rusa iväg igen...
Eftermiddagen tillbringades hemma hos Monika, Henrik och lilla Vilma i Gröndal, eftersom Jenny och Henrik skulle spela innebandy i ett mixlag senare på kvällen. Vi andra, d v s jag, Monika och Vilma agerade hejaklack, men vi kan ju inte ha varit speciellt bra på vårt jobb eftersom de förlorade båda matcherna.
Återupptog mitt lilla balkongprojekt, i mörkret, klockan nio-tio på kvällen, vilket lär ha roat de grannar som råkat titta upp mot min balkong, men jag är trots allt rätt nöjd med resultatet.
Snart är det hög tid att börja laga lite middag och ikväll blir det soffan och Biggest Loser Sverige. Jag är mest intresserad av att se vilka som har fått nöjet att coacha lagen! Who knows, jag kanske blir lite inspirerad, eftersom jag fortfarande inte "hunnit" iväg till träningslokalen själv.
Ha en skön kväll, så hörs vi!!

Detta blir eftermiddagens lilla projekt, m...

img_9472 (MMS)

Detta blir eftermiddagens lilla projekt, men först en liten tur till Köpkvarteret!


Så nöjd med mitt inköp av BESTÅ skåpet frå...

img_0350 (MMS)

Så nöjd med mitt inköp av BESTÅ skåpet från Ikea. Behovet av ytterligare förvaringsutrymme var akut, så nu är det problemet löst. I allafall för tillfället...  Har tillbringat större delen av fredagen och lördagen hemma hos Jenny i Farsta och hjälpt henne med storstädning och rensning. Jag är väl en av få, som tycker att städning är roligt. För mig är det lite som terapi och avslappning. Man behöver inte tänka speciellt mycket, utan det är bara att köra på och dessutom är slutresultatet alltid tillfrdsställande.  Nu ligger jag i soffan, softar och slötittar på Heartbreakers på Fyran.  Hoppas att ni har en trevlig kväll, vare sig ni myser hemma eller gör er redo för en natt på stan!! På återseende.


Telenor - You´ve made my day!!

Bild: Apple.com
Åh, äntligen har jag fått den!!

Denna fredag har det flängts runt tvärs över hela Stockholm. Började dagen med att åka till Ikea i Barkarby för att köpa luckorna till mitt skåp i hallen, som jag inte fick med mig i torsdags vid besöket i Kungens Kurva, eftersom de var slut i vit högglans. Hade kollat upp lagersaldon på nätet innan jag åkte iväg för att slippa få ytterligare en "melt down", som jag råkade ut för på torsdagsbesöket.
Bägaren rann över totalt när luckorna var slut och jag satt där på pallarna i "ta-själv-lagret" och grät. Det är lite Murphy´s Lag över mitt liv ibland. Kan något gå fel, så kan jag nästan sätta pengar på att det gör det också. I allafall när det kommer till mitt hem och framförallt när jag handlar möbler. Förutom att det uppstår diverse problem med leveranser etc, har jag bara under de senaste 4 åren råkat ut för både vattenläcka, med 4 månaders boende i kappsäck som resultat och bostadsinbrott på senhösten 2009. Brukar skämtsamt säga att det enda som återstår är väl att mitt hem brinner ner eller nåt.
Nåväl, jag fick mina luckor idag i allafall och humöret var åter på topp.
Nästa stopp blev Östermalms IP för att hämta min kompis Jennys startnummer till söndagens Tjejmilen. Både Jenny och Ia kommer att springa under denna folkfest, så det blir nog till att masa sig iväg och heja på nägonstans längs vägen. Frågan är bara var är det bäst att stå?
När vi väl kom hem till Jenny i Farsta, visade det sig att hon hade fått en paketavi från Schenker och det kunde bara betyda en sak: Iphonen har kommit!! Brassa iväg till Sjöstaden för att kolla statusen i min brevlåda. Samma brev låg i min postbox. Jippiii!! Var givetvis tvungen att rusa iväg för att hämta ut min, hem igen för att skruva fast mina dörrar och in i bilen igen för att åka till Telenor i Farsta Centrum för att byta mitt nya nummer till det gamla numret. Minst sagt, en hektisk dag med andra ord.
Apropå Murphy´s Lag... Jag har ju lagt ut min Malm säng på Blocket och trodde att jag fått den såld för en mer eller mindre symbolisk peng. Killen som skulle köpa den kommer för att montera ner den och konstaterar att den är brun och inte svart som han trodde, (trots att det står klart och tydligt i annonsen att den är BRUN) så den blev jag alltså inte av med idag. Nytt problem att lösa... Var ska jag stuva in den? Det minimala förrådet är redan proppfullt.
Nu ett glas rött i soffan och strax läggdags. Det har varit en minst sagt intensiv dag, men ser fram emot en ny aktiv dag i morgon. Vad ska jag hitta på tro?
Sov gott och ses i morgon!!





Vit lotus/Yi Yi ren i sängen

Vit lotus och Yi Yi Ren (vad nu det är?) är en bed & body mist som jag införskaffade på Rituals i Barcelona. Älskar doften av nytvättade lakan, men tyvärr håller ju inte doften i sig speciellt länge, så några spraypuffar av denna mist gör att det doftar härligt i sängen länge. Dessutom lovar texten på flaskan god sömn och meditation, hmmm. Jag går verkligen på allt, när det kommer till sådana här produkter...

Gårdagens besök på Ikea, resulterade i lite småshopping i form av värmeljus, vita och mörkgrå kuddfodral i storlek 65x65 till sovrummet, vita trägalgar till hallen och  2 stycken vita orkidéer (2 stänglade) som de sålde till vrakpris, endast 49 kr/st. Så har ni vägarna förbi möbeljätten - skynda fynda!!
Det blir till att åka tillbaka en sväng idag, eftersom jag hittade en hyfsat billig möbel till hallen i serien Bestå med vita högblanka luckor. Dement som jag är ibland, hade jag ju glömt att mäta hur stor möbeln fick vara, så det var bara att åka hem igen utan möbel.

Ett samtal till Atlantis i Sickla är nog på sin plats idag också, eftersom jag fortfarande inte fått min säng som skulle levereras i mitten på Augusti. Har ju lagt ut min nuvarande säng på Blocket, så snart sover jag väl på en madrass på golvet, om det inte börjar hända saker. Jag borde ju i och för sig vara van vid det här laget, för det är alltid problem när jag ska handla möbler. Bad Karma eller?
Hoppas att ni får en härlig torsdag och på återseende.

Move your ass and your mind will follow

Nya fräscha liljor pryder vardagsrumsbordet, den gråa supermjuka pläden från Hemtex väntar på att få komma till användning och de matchande kivilyktorna tänds numera varje kväll. Nu är hösten här!! Kuddarna i grått och vitt från Gripsholm, som jag inhandlade för någon månad sedan,  har jag redan tröttnat lite på, så de får nog flytta in i sovrummet eller till balkongen så fort jag hittar nya som jag gillar.

God morgon på er!
Vet inte riktigt om min kropp börjar ställa in sig på att börja arbeta igen, trots att det är en och en halv vecka kvar av semestern. Vaknade nämligen kvart över fem i morse och vankade omkring i lägenheten och visste inte riktigt om jag skulle fortsätta vara uppe eller om jag skulle försöka krypa ner igen. Tittade ut över Sjöstaden och jag kan ju meddela att jag var ganska ensam om att vara vaken så tidigt en onsdag morgon. Inte en lampa tänd så långt ögat kan nå... Nåja, la mig i sängen igen och tittade på en dokumentär om U2 och inspelningen av deras klassiska album "Joshua Tree" och lagom till starten av Fyrans Nyhetsmorgon slumrade jag till på nytt.
Denna första officiella höstdag, den 1 September, har jag planerat att mitt nya, något hälsosammare liv, med bättre kosthållning och träning, ska starta. Konkret innebär det att jag ska börja med att pina i mig frukost, ett mål som jag aldrig äter, och sedan fortsätta med nyttig lunch och middag. Det jobbiga med att vara "nyttig" är att man hela tiden måste planera sitt ätande och se till att man har ingredienser till måltiderna hemma. Det har jag löst från och med näst nästa vecka då jag för första gången ska prova "Linas matkasse". Flera bekanta till mig har provat denna matkasse som levereras till dörren varannan vecka och är supernöjda. Känns lite skönt faktiskt att någon annan tänker åt en för omväxlings skull.
Planerar dessutom att besöka Sjöstadshallen idag och eventuellt boka in en provträning, innan jag bestämmer mig för, om jag ska köpa ett kort där eller inte. Beach 2011 - here I come!! Jag säger det varje år, men det slutar alltid med att jag badar i vassen.
I år, eller nästa år blir det ju, ska bli ett undantagsår!!
Nä, nu kan jag inte sitta här och svamla mer. Ny lunchdejt idag och förhoppningsvis en tur till Sveriges stolthet, den blågula jätten, Ikea. Ljusförrådet, i doften vanilj, behöver fyllas på och dessutom skulle jag vilja hitta en högblank vit möbel till min hall som för närvarande är supertråkig. Hallen är en viktig del av hemmet i och med att det är det första man möts av när man kommer in och det sista man ser när man går.
Ha en underbar dag, denna soliga lill-lördag, synes!!

RSS 2.0