Chokladcupcakes med mjölkchokladfrosting

Här är slutresultatet på mina chokladcupcakes med mjölkchokladfrosting. Hittade receptet till frostingen här.


Chokladcupcakes:


Ingredienser:

150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt svalna.

 

Har du ont om tid, fungerar det alldeles ypperligt att fuska med en kakmix. Receptet ovan är hämtat från Leilas "A piece of cake".


Mjölkchokladfrosting:

50 gr mjukt smör

200 gr mjölkchoklad

ca 5 msk florsocker

200 gr Philadelphia ost

 

Gör så här:

1. Smält chokladen i en skål över kokande vatten.

2. Blanda smör, florsocker och Philadelphia ost i en bunke och vispa till en slät smet med elvisp.

3. Häll över den svalnade chokladen i bunken och vispa ihop ingredienserna.

4. Fyll spritstyllen med frostingen och spritsa dina cupcakes.

5. Valfri garnering.

 

Frostingen räcker till ca 12-14 cupcakes.

 

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0