Chokladcupcakes med mjölkchokladfrosting







Ingredienser:
150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao av god kvalitet
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Låt svalna.
Har du ont om tid, fungerar det alldeles ypperligt att fuska med en kakmix. Receptet ovan är hämtat från Leilas "A piece of cake".
Mjölkchokladfrosting:
50 gr mjukt smör
200 gr mjölkchoklad
ca 5 msk florsocker
200 gr Philadelphia ost
Gör så här:
1. Smält chokladen i en skål över kokande vatten.
2. Blanda smör, florsocker och Philadelphia ost i en bunke och vispa till en slät smet med elvisp.
3. Häll över den svalnade chokladen i bunken och vispa ihop ingredienserna.
4. Fyll spritstyllen med frostingen och spritsa dina cupcakes.
5. Valfri garnering.
Frostingen räcker till ca 12-14 cupcakes.