Julpynt och annat smått

Tog hissen upp till gubbdagiset Claes Ohlson idag, då jag slutade klockan 18. Skulle egentligen bara upp för att köpa tre halogenlampor till ljusrampen ovanför köksbänken, men som vanligt när jag släpps in i en affär stannar det inte bara vid det nödvändiga utan med följer också en massa annat smått och gott.
Förutom de små lamporna hittade jag en adventsljusstake i vitt trä och borstat stål som jag inte kunde motstå och höga vita salt och pepparkvarn som jag letat efter ett bra tag. Vet inte riktigt hur kvalitén är, men det visar sig väl.
I år tänkte jag faktiskt ta och julpynta lite här hemma, vilket jag normalt inte brukar göra i någon större utsträckning. Är inte speciellt förtjust i julens färger i inredningen, men vitt och silver går ju alltid hem hos mig. Brukar dessutom inte vara hemma speciellt mycket under julen eftersom jag oftast jobbar hysteriskt mycket under tiden normala människor är lediga och kan njuta av helgerna. Själv är man mer eller mindre ett vrak, när det väl vankas julafton. I år vet jag inte riktigt hur det blir än. Ska jag åka till mina föräldrar i Finland eller blir det julfirande hos syster min i Åkersberga? Återstår att se, helt enkelt!
Hur firar ni andra jul?
De fina salt & pepparkvarnarna får samsas med olja & vinäger flaskorna från Cult Design på köksbänken.
I skålen som för tillfället står på bänken trängs en aubergine som väntar på tillagning med nya silvergrå servetter från mitt senaste besök på Iittala Outlet i Gustavsberg. De lär ju inte bli så långvariga där i och med att jag egentligen avskyr att ha för mycket grejer framme...

Lady Antebellum – Need You Now

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Hej Katja!



Jag är heller inte förtjust i julens röda, men när vi började fira jul igen förra året, efter x antal års uppehåll, så blev julen vit. Även granen! ;) Vi kompletterade med lite silver och svart. Tycker att det är så bra nu för tiden när det finns så mycket mer att välja på i julutbudet, än det gjorde förr. Det här med tomtar, röda dukar och den klassiska röda träljusstaken är liksom inte min grej. :)



Ha en fin dag!

Kram!

2010-11-10 @ 05:57:11
Postat av: Katarina

Hej,

Det "bidde" en vit Vaverön för mig också. Sambon tyckte att "Lycka" såg ut som en kratta. Trevligt att hitta ännu en blogg med inredningsinspiration.

2010-11-10 @ 12:05:03
URL: http://ekologiskskonhet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0