Blueberry Cheesecake

150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker (Jag hade i 2,5 tsk)
600 g Philadephia
2.5 dl Kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär (Jag hade i nästan ett helt paket, 225 gram)
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt i en form (ca 24-26 cm i diameter) med löstagbar botten. Förgrädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en skål. Häll i Kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp eller hushållsassistent.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen en och en och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska blir bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Den ser jättefin ut, jag har också bakat den en gång, kommer ihåg att den var väldigt god men mäktig. Låter mysigt med 1 glas vin i soffan en fredagskväll. Kram
Tack för det tipset! craving
Ja den är riktigt god! Testade att baka hennes recept på morotskaka igår, den var inte dum den heller :)