South Street Seaport / Pier 17 / Downtown shopping

Gårdagen tillbringades mestadels Downtown i och med att vi valde att hoppa på en av City Sights turistbussar på förmiddagen.
Först blev det dock en rask promenad från hotellet till Times Square för att titta på folk och på vägen "snubblade" vi över en Starbucks och en Iced Skinny Caramel Macchiato "to go".
Downtown loopen för oss genom Teaterdistriktet, ner mot våra kvarter, Flatiron, Union Square och vidare mot Bleecker Street, genom Battery Park och till slut hoppade vi av vid South Street Seaport. Strosade runt en stund och kikade lite i affärerna vid Pier 17 och fastnade tillslut vid en uteservering för lunch. Det fick bli en Ceasar sallad för min del och en väl kyld Sauvignon Blanc i den underbara vårvärmen.
Efter lunchen promenerade vi upp till Union Square för lite shopping och slutligen vidare mot hemmet igen. Vid det här laget var klockan redan halv elva på kvällen och vi var helt färdiga efter en lång dag till fots.
Idag har vi varit iväg en sväng (läs 8 timmar) till Woodbury Common, en outlet-by, ca en timmes bil eller bustur från Manhattan. 220 märkesbutiker fyllda med varor av varierande kvalitet. Här trängs de stora lyxmärkena Prada, Gucci, Dior, Ferragamo, Bottega Veneta mfl, med American Apparel, Aero Postales, Gap och så vidare. Orkade inte gå mer idag, så vi köpte ett par Metro kort och åkte tunnelbana hem till hotellet från Port Authority.
Avslutade kvällen med en fantastisk Club Sandwich med saffransaioli och ett glas vin på hotellets restaurang, Millesime, samtidigt lyssnandes på alldeles hysterisk livejazz. Kanske inte riktigt i min smak, men nu har man upplevt det också.
Frukost "on the run"
Bättre vårväder kunde man ju inte ha önskat sig. Behagliga 20-22 grader och strålande sol har vi fått njuta av hittills.


Glad över att äntligen få sig ett glas vin...


Utsikt mot Brooklyn och Brooklyn Bridge.
Nöjer mig nog med att bara se bron denna gång. Har man gått över en gång, känns det bara som slöseri med tid att göra det igen.
Ni får nöja er med ett fåtal bilder, då uppladdningen med hotellets trådlösa nätverk jobbar i snigelfart jämfört med det jag har hemma...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0